Vse je strašně drahe

Napsat příspěvek
Velikost písma:
31014
6.11.21 20:18
@Makca87 píše:
Není :lol:… lidi si pořád kupují nová auta, značkové věci, poslední typ mobilního telefonu Apple iphone a chodí do Mekáče :pankac:… a to i nižší společenská vrstva.

:mrgreen: :mrgreen:, jsem se nasmala (bo auto mame stare, znackovych veci by se u nas moc nenaslo, mobily Nokia tlacitkove sveho casu za 500 a v Mekaci bylo jednou v zivote jen nejstarsi z mych deti, nebot v miste nebylo kam jinam. )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
6.11.21 20:23
@P4ja píše: Úplně stejné s oblečením pro děti. Měla jsem tady velikou IKEA bednu 56 -86. A když už se někdo ozval, tak jestli bych to jako nenafotila a nezměřila. A nejlepší byla píp..,co strašně chtěla všechno. A pak byl problém i s tím, že jsem za to chtěla pár příkrmů. A ona vlastně neví, co by koupila. A přece nepojede někam a nebude to přebírat. Takže na stesky ohledně toho, jak je drahé oblečení pro miminka a malé děti, jsem už alergická.

Dětské oblečení už ani za odvoz nedávám, to jde rovnou do kontejneru na oblečení :lol:

Maximálně zimní bundy nebo softshelky dám za oříšky na swap, to se občas někdo ozve :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10030
6.11.21 20:23
@P4ja píše: Úplně stejné s oblečením pro děti. Měla jsem tady velikou IKEA bednu 56 -86. A když už se někdo ozval, tak jestli bych to jako nenafotila a nezměřila. A nejlepší byla píp..,co strašně chtěla všechno. A pak byl problém i s tím, že jsem za to chtěla pár příkrmů. A ona vlastně neví, co by koupila. A přece nepojede někam a nebude to přebírat. Takže na stesky ohledně toho, jak je drahé oblečení pro miminka a malé děti, jsem už alergická.

My taky neprodáváme nebo nenabízíme přesně z těchto důvodů. Manžel si jednou koupil nechtěně o číslo menší boty, tak je prodával na FB (samozřejmě za menší cenu), ale co mu chodilo za zprávy, to byla hrůza. Jediné, čeho se nám podařilo rychle zbavit, byla tiskárna za odvoz. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
6.11.21 20:24
@stinga píše:
@Ba-stet no s tou ovesnou kaší je to blbý příměr - bezdomovec asi nemá prkýnka, struhadla, stůl a cokoli na vaření, prostě má nějaký ešus a vodu si koupí balenou a udělá kaši - kde by se s tím šmrdlal?
  • ale jinak souhlas - tady kousek bydlí ženy v azylovém domě - před obědem poberou děcka a kočáry a jedou MHD k vietnamcům - tam koupí každému děcku kolu a hranolky, sobě třeba rizoto - cena tohoto obědu v porovnáním kdyby děckám uvařily krupicovou kaši a čaj nebo mléko je několikanásobná, ale to by musely vařit a umýt nádobí - takže to fakt nehrozí

nulový soucit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
6.11.21 20:31
@Wani píše:
My taky neprodáváme nebo nenabízíme přesně z těchto důvodů. Manžel si jednou koupil nechtěně o číslo menší boty, tak je prodával na FB (samozřejmě za menší cenu), ale co mu chodilo za zprávy, to byla hrůza. Jediné, čeho se nám podařilo rychle zbavit, byla tiskárna za odvoz. :lol:

A to ani nemluvím o tom, kolik vytlemených smajlů jsem k tomu „mikrovlnka za odvoz“ dostala :pankac: :mrgreen: Takže tak zle asi není, že když si každý i na chalupu kupuje mikrovlnku novou a ještě ho pobaví, že ho někdo nabízí použitou mikrovlnku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10030
6.11.21 20:37
@Bábrdl píše:
A to ani nemluvím o tom, kolik vytlemených smajlů jsem k tomu „mikrovlnka za odvoz“ dostala :pankac: :mrgreen: Takže tak zle asi není, že když si každý i na chalupu kupuje mikrovlnku novou a ještě ho pobaví, že ho někdo nabízí použitou mikrovlnku.

Asi jo, my naštěstí většinu věcí udáme v rodině nebo u přátel. :lol: My jsme spoustu let (v nájmu a pak i pár let ve vlastním) měli postel, kterou muž koupil na bazaru za 100 kč, noční stolky za odvoz, gauč, stůl a skříně po rodičích, ušetřilo nám to spoustu peněz. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2349
6.11.21 20:57
@Big boss píše:
Jo však já nepíšu že je to špatně, jen že my to máme jinak. Není špatné jet si na welness, ale není normální potom brečet nad doplatky za vodu nebo elektřinu, když se už rok mluví o zdražování, je potřeba s tím počítat. Taky nejsem finanční negramot abych měla peníze doma pod polštářem. Při koroně jsme udělali fasádu konečně, v loni jsme si koupili s mužem nové auta, protože prostě jsme věděli že to bude potřeba a auta půjdou nahoru. Nekupovali jsme šmejd s benzínovým turbem co za 100tis. km můžeme zvrakovat, ale auta co vydrží
10 let. A jsme za to rádi, když teď vidíme kolik stojí a jak dlouho se čeká, navíc bych asi nebyla úplně ráda za „nové“ auto o kterém bych věděla že stalo někde půl roku na letišti (Wolkswagen). Investovali jsme do zlata a nějakých komodit a věcí, které mají předpoklad že porostou, anebo minimálně nebudou ztrácet hodnotu.
Chtela jsem jen říct že existuje sorta lidí co brečí nad zdražováním a inflací, ale při nákupech neuvažuje, do toho 2× měsíčně welness, 2× týdně mekáč a doma plechovou kuchyňskou linku ze sedmdesátých let.

Teď se zeptám, a nerejpu, fakt mě to zajímá, bo řešíme podobnou situaci. Přemýšleli jste s tou koupi silneho auta, co vydrží 10 let, že je v rámci zelenění planety plánovaná krutodaň z neobnovitelnych paliv, a preferencni budou elektroauta a nebo hybridy? Že třeba za těch 10 let tyhle auta nebudou smět jezdit :think: my jsme totiž s touhle vizí kupovali jefnolitr turbo kozidech za pár korun s nulovou spotřebou a další auto už asi bude muset být Elektro.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76817
6.11.21 21:00
@Pruhovaný_mýval píše:
Teď se zeptám, a nerejpu, fakt mě to zajímá, bo řešíme podobnou situaci. Přemýšleli jste s tou koupi silneho auta, co vydrží 10 let, že je v rámci zelenění planety plánovaná krutodaň z neobnovitelnych paliv, a preferencni budou elektroauta a nebo hybridy? Že třeba za těch 10 let tyhle auta nebudou smět jezdit :think: my jsme totiž s touhle vizí kupovali jefnolitr turbo kozidech za pár korun s nulovou spotřebou a další auto už asi bude muset být Elektro.

já naopak doufám, že do 10 let si vlády zemí uvědomí, že vývoj elektroaut byl slepou uličkou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10030
6.11.21 21:00
@Pruhovaný_mýval píše:

Pochybuji, že za 10 let budou všechna auta elektro. Vždyt nemají zatím zas tak dlouhý dojezd a rozhodně nemají ani ještě vyřešené nabíječky. :think: My si chceme v budoucnu koupit Teslu, ale zatím není zas tak kvalitní, vevnitř nepohodlná a materiály celkem nic moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2349
6.11.21 21:06
@stinga píše:
já naopak doufám, že do 10 let si vlády zemí uvědomí, že vývoj elektroaut byl slepou uličkou

Obávám se, že ne. Manžel dělá do spalovacích motorů a pro osobní auta už asi není úniku. Tyraky, lodě a letadla zůstanou. Že ta elektrika zas až tak úplně zelená není, protože půlka elektráren je na uhlí a lithium na baterie kutají děti v Číně, už tak viditelný není no. Ale my jsme v tomhle malý lidi a právě proti bych so toho trilitrovyho bavoraka prostě nekoupila, že ho v rámci pár let zakazou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2349
6.11.21 21:11
@Wani píše:
Pochybuji, že za 10 let budou všechna auta elektro. Vždyt nemají zatím zas tak dlouhý dojezd a rozhodně nemají ani ještě vyřešené nabíječky. :think: My si chceme v budoucnu koupit Teslu, ale zatím není zas tak kvalitní, vevnitř nepohodlná a materiály celkem nic moc.

Vize je do 5 let výroba pouze elektroaut nebo plugin/ hybridů :roll: to, že na to upozorňuji neznamená, že s tím souhlasím, jen že takový je trend a nemá pro mě cenu investovat do drahých silných aut s tím, že vydrží. Pokud vím, alternativou je zatím pro velký motory metanol :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10030
6.11.21 21:14
@Pruhovaný_mýval píše:
Vize je do 5 let výroba pouze elektroaut nebo plugin/ hybridů :roll: to, že na to upozorňuji neznamená, že s tím souhlasím, jen že takový je trend a nemá pro mě cenu investovat do drahých silných aut s tím, že vydrží. Pokud vím, alternativou je zatím pro velký motory metanol :mrgreen:

No my žádné drahé a silné auto nemáme, to by nám bylo k ničemu. Bydlíme v centru Brna a za rodiče máme do 100 km. Drahé auto má manžel služební.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76817
6.11.21 21:16
@Pruhovaný_mýval píše:
Obávám se, že ne. Manžel dělá do spalovacích motorů a pro osobní auta už asi není úniku. Tyraky, lodě a letadla zůstanou. Že ta elektrika zas až tak úplně zelená není, protože půlka elektráren je na uhlí a lithium na baterie kutají děti v Číně, už tak viditelný není no. Ale my jsme v tomhle malý lidi a právě proti bych so toho trilitrovyho bavoraka prostě nekoupila, že ho v rámci pár let zakazou.

tak to není dobré

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
265
6.11.21 21:18
@Tarjei píše:
No, já měla na děti skoro všechno použitý, nábytek jsem nikdy neměla novýho nic…ono se to vždycky nějak dá udělat. Ale na to Tvým vyprávění mi něco nesedí..nevím co, je to jen pocit. Možná Ti křivdím a možná ne.

Máš správný pocit. Přesně takto mluvila jedná dávná kamarádka, co se provdala do jiného západního evropského státu. Takové shazování naší země a podsouvání, jak to tady musíme mít těžké. Bylo to jen takové honění si vlastního ega, že ona nad životem, narozdíl od nás, vyzrála. Ale šťastná tam vůbec nebyla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
6.11.21 21:40
@Bábrdl píše:
Dětské oblečení už ani za odvoz nedávám, to jde rovnou do kontejneru na oblečení :lol:Maximálně zimní bundy nebo softshelky dám za oříšky na swap, to se občas někdo ozve :lol:

Tak já taky většinu těch kombinéz a bund snažím udat po kamaradkach a známých. A obráceně taky dřív píšu než nakupuju. Nechápu proč to pořád kupovat nové, když je toho všude kvanta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat