Mám právo vymáhat peníze?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
To bude asi z Aliexpresu, co? Nebo od koho jsi to objednala? Ty nevíš, z se platí clo mimo EU?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak nejjednodušší je si balík nevyzvednout,,,i když je to sprosté, ale děje se relativně běžně. Nemůžu se ale zbavit dojmu, že je to tvoje chyba, snad si zjistím kolik mě co bude stát…specielně zásilky ze zahraničí. Pokud je to něco odsud, tak bych se jich na to zeptala…
Edit:
už je to zaplacené, chápu. Tak v tom případě bych těch 250 zaplatila a měla poučení pro příště. Znám jen Aliexpress, tam je to normální,,,ta prodleva a platba… proto už tam nenakupuju, byť se vše zdá být velice výhodné,,,a asi i je, ty ceny,,, dcera puboška je z nich nadšená.
Příspěvek upraven 03.11.21 v 16:34
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud je to z Aliexpress apod, tak je to normální. Pokud jsi to objednala z ciziny, tak naše zákony na to moc platit nebudou ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anik asi to není odsud, nevím neodpověděli mi od kud odesílají. Také mám strach, ze jsem vyhodila skoro 3 000 jen tak a, ze mi nevrátí peníze. A vše jsem zaplatila, balík, poštovné, pojištění zásilky i dopravu, tak snad se to k té dopravě přičte, ne?
- Citovat
- Upravit
@Kriss Tina opravdu nevím odkud to je, nenapsaly mi odkud odesílají, i když jsem se na to ptala a to nejednou.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@Anik asi to není odsud, nevím neodpověděli mi od kud odesílají. Také mám strach, ze jsem vyhodila skoro 3 000 jen tak a, ze mi nevrátí peníze. A vše jsem zaplatila, balík, poštovné, pojištění zásilky i dopravu, tak snad se to k té dopravě přičte, ne?
Ne, nepřičte, musíš zaplatit těch 250kč, jinak máš smůlu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@pikola je to z booho. Ne, nikdy jsem nic neobjednávala
Tak když objednavas ze zahraničí, tak je to logicky. Stačí se podívat do informací a máš tam poskytovatel a. provozovatel Shanghai TingYou Trade Co.,Ltd, IČ: 913101163423297705, Caobao Rd 1243-315, PSČ: 200235, Shanghai, CN
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
DPH je 21%, takze to k hodnote zbozi 3000 nejak nesedi ![]()
Asi jsi objednavku ucinila pres zprostredkovatele ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Už jsem se opravila, že je to zaplacené. No co už teď. Komunikace se zahraničními eshopy není jednoduchá. a já ani extra nevládnu angličtinou, proto do toho nechodím. Taky sama s dcerou, tak si holt dávám bacha, nemůžu si takový vyhazování dovolit.
@Anonymní píše:
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zase jedna šetřilka, která si musí zboží objednávat z Číny, a pak se diví, že musí platit nově i clo. Ty nesleduješ zprávy, že to nevíš. A točit se na tom, že ti někdo neodpovídal, jak by sis představovala, je také marné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ne CLO je zvlášť a to se přičítá až to přijde celnici s tím ten e-shop nemá nic společnýho. A musíš to zaplatit, pokud chceš balík. Ale fascinuje mě, že tady becis jak ses samozivitelka a nemáš 250,– ale.3000 na nějaký hadry z Číny máš
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@Kriss Tina opravdu nevím odkud to je, nenapsaly mi odkud odesílají, i když jsem se na to ptala a to nejednou.
E-shop neznám, ale když sem to zadala do vyhledávače, tak mi vyjel anglicky e-shop, ti to z Česka fakt posílat nebudou, takže s tím clem musíš počítat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, chci se zeptat. Rozhodla jsem se nakoupit dceři oblečení, slibovaly mi, že přijde v daném termínu(nepřišlo) o vše jsem si přes email musela psát, nic mi samy nenapsaly(stav objednávky, kde se právě nachází, odkud se odesílá…) na většinu mi ani neodpověděli, to bych vše taky přežila, i to, že mi dnes přijel do schránky lístek od české pošty, i když jsem byla doma. To taky, ale teď jdu z pošty a jsem rozčílená doběla, ne jen, že zboží mají předražené a dopravu jsem si taky platila sama, ale je tam doplatek za clo 250kč? Pardon, ale jsem matka samoživitelka co živí sama dvě děti, bez alimentů. A opravdu jsou těch 250 Kč pro mně dost. Jak by jste reagovaly v mé situaci vy? Zatím jsem si balík nevyzvedla, a nevím jestli jim napsat. Moc se v zákonech nevyznám, není nějaký zákon, že mi musí dávat vědět o tom kde se moje zásilka nachází, nebo, ten slibovany termín a přijede to o dost později? Nevím, poraďte mi prosím.