Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Ahoj chci začít kupovat plenky do zásoby než se prcek narodí, ale jelikož jsem prvorodička a v okolí nemám žádnou kamarádku co má mimčo a vše mi vysvětlila, poradila, tak jdu sem. Vím, že tu je plno takových diskusí, ale žádné aktuální. Tak k tomu co vlastně chci vědět. Jaké plenky mi doporučíte? Kolik přibližně stojí plenky bez akce? Je lepší koupit jednu značku a u té zůstat, nebo nevadí různé značky? Předem děkuji za odpovědi.
Proč se bojiš napsat za svůj nick? Nechápu…
Kup co chceš. Každému sedí neco jiného. Za me jedničky Pampers. Taková jistota.
Kup si dva balíky jedniček a jeden balík dvojek. Jak máme asi vědět, jaké pleny budou tvému dítěti vyhovovat?
No nevím myslím, že te brzy admini odtajní, k tomuhle není důvod, tak abys nebyla překvapená ![]()
Do zásoby to nemá význam. nevíš jak bud emít prcek citlivou pokožku, jaké mu sednou, může se ti oprudit a pak ti budou zbylé balíky k ničemu ![]()
Nějáké extra velké zásoby (hlavně plenek vel. 1-3) bych nekupovala, už jen z toho důvodu, že nevíš, jak velké mimčo se narodí, jak rychle poroste/jk bude učůrané, a co mu bude sedět (tvarově a co se týče případných opruzenin).
Ach ten češtin v nadpisu… ![]()
Anonym Ti nejspíš odkryje admin, neptáš se na nic soukromého… ![]()
Jinak moje zkušenost. Velikost 1 - Bella Háppy. Velikost 2 - Pampers Premium Care. Velikost 3 a 4 - Pampers Active baby. Kupujeme přes Mall, akce bývají často.
@BabyBella Pampers bych chtěla kupovat, ale vůbec se nevyznám v těch cenách a nechci kupovat několik balíku za vysokou cenu, ráda bych po akcích. O víkendu jsem byla v intersparu a tam byla zrovna akce na plenky a vyšla tam cena v přepočtu na plenku kolem 6kč to mi příjde dost. Nebo to je tak normální? Jak říkám, v těch cenách se nevyznám, když to kupuju poprvé.
Za mě pro začátek 2 balíky Pampers Premium Care „newborn“ a pak uvidíš…jsou jedny z nejdražších, ale zase nejkvalitnějších…až zjistíš, že mimi nemá na nic alergii, nemá „háklivější“ pokožku, můžeš přejít na levnější ![]()
@Anonymní píše:
@BabyBella A proč ti vadí anonym? To zas nechápu já.
protože na použití anonymu jsou daná pravidla a myslím, že žádné z nich u tohoto příspěvku nesplňuješ ![]()
Anonymní příspěvek lze použít pouze u informací obsahujících VELMI citlivé údaje o Vašem soukromí (zdravotní stav, vztahy, intimní rady).
Zneužití anonymního přispívání (především k napadání ostatních, psaní kontroverzních názorů apod.) je porušením pravidel diskuse a může vést k zablokování přístupu.
@Anonymní píše:
@BabyBella Pampers bych chtěla kupovat, ale vůbec se nevyznám v těch cenách a nechci kupovat několik balíku za vysokou cenu, ráda bych po akcích. O víkendu jsem byla v intersparu a tam byla zrovna akce na plenky a vyšla tam cena v přepočtu na plenku kolem 6kč to mi příjde dost. Nebo to je tak normální? Jak říkám, v těch cenách se nevyznám, když to kupuju poprvé.
Nekupuj nic dopředu. Taky jsem chtěla, ale nemá to smysl. Měla jsem doma jedno balení Pampers Newborn, v porodce měli Bella Háppy a ty se osvědčily. Ty Newborn jsem vyplýtvala tak nějak po troškách.
Akce jsou a budou, nemysli, že to co vidíš třeba teď, se nebude už nikdy opakovat.
Plenky za 6 Kč jsou drahé.
Anonymní jsem protože se tu semnou nepohodlo několik uživatelek a tak chci aby se tu ke mě chovaly slušně, tak bych byla ráda za zachování anonymity, prosím.
Kup si jeden balík jedniček a počkej, jestli mimču sednou. Nikdy nevíš, jak budeš mít velké dítě (u prvního jsem hned po porodnici musela najet na dvojky), jestli mu nebudou protýkat, jestli se z nich neoprudí…
Mně do porodnice vyhovovaly Pampers New Baby, byly měkké a neprotýkaly. Pak jsme měli Bella Happy, ty zase drží nohy od sebe, protože jsou tužší. Po Pampers Premium Care se kluk osypal, ale každé dítě je jiné.
Teď si budu brát do porodnice nějaké ekologické jednorázovky, zatím jsem nevymyslela které, ty jsou celkově dražší a také tužší a pevnější. Nejlépe vychází ty z DM, ale dělají je až od velikosti 2.
Dál si můžeš vybrat plíny z DM, Rossmanna, Tesca… Záleží, co máš kolem za obchody a co v dosahu. Pampers a Bella Happy seženeš tak nějak všude, což je výhoda, že pak netápeš, co dát dítěti, aby se neoprudilo.
@Anonymní píše:
@BabyBella A proč ti vadí anonym? To zas nechápu já.
protože jsou pravidla o registraci a anonymní by mela byt pouze citlivá temata. Na chápu, co je intimního na tom, jaky mas koupit plínky?
Jinak kup si jeden balík a uvidíš, jak budou vyhovovat. Cenu bez akce zjistíš v každé drogerií nebo samoobsluze. Tam přece občas chodíš, ne?
I kdyz mas možna skrabosku, aby tě taky nahodou nepoznali ![]()
Ze zkušeností doporučuju pampers premium care, sice nejdražší, ale nejvíce zachytily a bokem téměř nic neporteklo jako u jiných
pokud ti jde hodně o cenu a dítě nebude mít alergickou reakci, tak zkus i jiné levnější
novorozence přebaluješ asi 8-10× denně, zhruba od 3. měsíce to bylo tak 8× denně, po 6. měsíci asi 5-6× denně
průměrnou váhu dítěte máš tady http://www.mimina.cz/…ozeni-5-let/ podle toho si spočítej předpokládaný počet kusů na dané období
Kupovat do zasoby je hovadina. navíc, kazdou chvili je nejaka akce, staci to trochu sledovat. znacku musíš vyzkoušet, pokud malému sedne, moc dal bych neexperimentovala a kupovala to same. konkretni znacku ti nikdo neporadi, každému mimcu vyhovuje něco jiného. u me vedou pampers, chvla je na ty z dm i z rossmanna, z tesca… ale to je fakt ruzne
ja si hlidam cenu cca 4-4,50 za kus, ale to je vždy akce, muze se to vyšplhat i přes 6kc a to uz je znat ![]()