Všeobecná sestra Dis., nebo Bc. - co je lepší?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6623
10.2.14 20:22

@Handulka14
Tak chemii, biofyziku nijak extra nepotřebuješ, a cizí jazyk není o Bc.to tě nenaučí tam to musíš ty sama, já třeba mluvim angl. jenom protože jsem dělala na pohotovosti. Ale jinak jsem jí nevyužila. Já jsem si vždycky myslela že musím mít na všechno specializace, ale pak jsem se nákým omylem dostala na dětský a od tý doby tam jsem.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
430
10.2.14 20:26

@Natálka26 Tak specializace nám samozřejmě nabízejí - za podpis že zůstaneme v nemocnici určitou dobu, jinak si to platíš také sama a je to od 20000 do 80000. Hrůza…
Já teď dělala u dětského praktika za 6900 hrubého za 190 hodin… :| k smíchu když máme mít sedm let školy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7499
10.2.14 20:26

Chemii a biofyziku jsem taky nikdy nepoužila, anglicky jsem se naučila už na gymplu…když vidím holky z Bc, co k nám chodí na praxi, jsem vždycky úplně u vytržení, neumí fakt vůbec nic :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
10.2.14 20:30

A jako Dis. si pak nemůžu udělat nějakou specializaci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
430
10.2.14 20:31

@Bella29 Přesně..
A to si nezažila kočky, které k nám přistoupily z úplně jiné školy… :zed: :zed:

Jako minule:
Profesorka vykládala něco o desinfekci a jedna frajerka pronesla, proč prý nepodáváme desinfekci do žíly, když to zabíjí virus HIV… :potlesk: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
430
10.2.14 20:34

@Lenka92 Samozřejmě že můžeš…
:) něco ti třeba nabídne ÚP něco jiného nemocnice, ale nemocnice to nabízí pouze když se upíšeš - vím, že teta si udělala sálovku a upsala se na 5 let..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6623

@Handulka14
Jo to mám taky ale ta doba není tak strašná aby mě to nějak brzdilo. Navíc jsem spokojená, takže mě to nezabije :-) A platit sama, sice bych to asi dohromady dala ale přijde mi to zbytečný když mi to můžou zaplatit oni. Jo to je hodně směšný, proto jsem nešla na zdrávku na střední, protože už bych byla ta skupina která musí mít minimálně VOŠ takže jsem si udělala normální ekonomku abych věděla že tu sestru chci vážně dělat. Je to sice strašně směšný, ale já vidím třeba obrovskou výhodu že mám docela dost volna a docela fajn peníze. Ale teda 6900… to je výsměch.. zvlášť když toho děláme daleko víc než ti doktoři.. :zed:

@Bella29
Právě že jsou to teoretičky.. mě je jich pak i líto, ale to jejich neumělectví nezmění a nejlepší jsou když k nám nastoupěj na oddělení a myslej si, že jsou lepší když maj to Bc a že je budeme poslouchat a nejlépe že budou do roku vrchníma.. :poblion: :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
779

@Lenka92 Já mám oba, jen odlišný obor, Dis záchranář a Bc ošetřovatelství. Bc je určitě hodnotnější, ale platově se to opravdu neliší o moc - tedy mluvím za Fakultní nemocnici. Každopádně je to obojí na tři roky, tak mi přijde marnění času dělat si Dis. Co je v poslední době nejžádanější je ovšem ARIP hlavně co se oddělení intenzivní péče týče a samo registrace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1452
10.2.14 20:36

To co píšou holky je fakt. Platově nula od nuly pojde. Já třeba nejsem DiS ani Bc, a s kamarádkou co má Dis jsme nastupovali stejně do práce a já měla vyšší základ díky praxi. Ale jak kde to takhle funguje. Být tebou jdu na Bc, jestli těm nahoře projde to co nikdo nechce, budem muset všichni na Bc, popř. minimálně Arip. Výhoda Bc do budoucna je taky ta, že můžeš dělat staniční či vrchní, což s Dis ne. Praxi doženeš, všichni jednou vylezem ze školy a umíme kulové. ;) Takže za mě Bc :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
430
10.2.14 20:38

@Natálka26 Jojo.
Já mám asistenta - který jhe mimochodem úplně k ničemu, jak já říkám mrtvý bod mezi ošetřovatelkou a sestrou.
Od uklízení po aplikaci injekcí - jediné proč potřebuji VŠ nebo VOŠ je aplikace do žíly…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
430
10.2.14 20:41

Ale registraci musí mít i Dis. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959

@Lenka92
rozhodně bych volila Bc. Trvá to stejně dlouho a přece jen je to vysokoškolský titul. Je to určitě víc, než Dis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21

@Natálka26 Jestli Vám to nevadí můžu se zeptat co přesně děláte na jakém oddělení? Že píšete, že máte dost volna a docela fajn peníze :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
430
10.2.14 20:44
@Lenka92 píše:
@Natálka26 Jestli Vám to nevadí můžu se zeptat co přesně děláte na jakém oddělení? Že píšete, že máte dost volna a docela fajn peníze :-)
:potlesk: :palec: :think:
To mě také zajímá…
Já dělám teď u Boromejek a mno nic moc… :think:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7828
10.2.14 20:46
@Natálka26 píše:
@Lenka92
Takže z praxe jsem Dis. studium je stejně dlouhý, ale máš víc praxe, než u Bc. Lidi s Bc. argumentujou tím že je to vyšší vzdělání jak Dis, ale ve finále nemají žádnou výhodu - nemají vyšší plat a když tak je to rozdíl snad 200 což není moc. Sestry s Bc. nechci se jich dotknout, ale jsou spíš teoretičky protože nemají právě tolik praxe a všechno se musí doučit za pochodu. A pokud nechceš jít potom na specializaci tak je pro tebe úplně jedno jestli máš Dis nebo Bc a vlastně i kdyby si pak chtěla specializaci tak to jde myslím.

jsou ale i sestry Bc.,které mají zdravku ;) Jinak samozřejmě ty co mají gympl a pak Bc.-je to jak píšeš-teoretičky.
A specializace je podle mě k nezaplacení, jak praxí tak teoretickou částí, žádné zbytečné řeči okolo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze