Všeobecná sestra Dis., nebo Bc. - co je lepší?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21
11.2.14 17:07

@Natálka26 a proč tu někdo psal, že s Dis. nemůžeš být vrchní ani staniční? to je někde v zákonech daný? :D :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6623
11.2.14 17:10

@Backler
Mě tady dojal ten příspěvek, že když HIV zabíjí desinfekce, tak proč jí nestřílíme do žíly?? :-D :-D já nevím může to zkusit.. A když nebude mít okysličenou krev tak šlehnem taky trochu vzduchu do žíly, no né?? :-D Ty máš arip?? Tak to si za vodou ne, to je teď hodně žádaný. Já taky přemýšlím o Bc. - ale jelikož už mám specializaci na dětskou tak nevím k čemu by mi to bylo?:-)Ale možná jo.. uvidím. A stavila se nějaká?? :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6623
11.2.14 17:11

@Lenka92
Jo to nevím. Ale musíš mít praxi nějakých x let a bejt milá na ty správný lidi, pak jde všechno. Ale naše staniční byla Dis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7828
11.2.14 17:16

@Natálka26 to tady někdo psal??? o tom HIV? :D :D jsem asi přehlídla :D
Jo s aripem to je pohoda, finančně jsem na tom stejně jako holky s Bc.,takže super. Neměla jsem problém, i když jsem chtěla změnit pracovní místo v jiné nemocnici, jakože se mi ještě nestalo, že by někdo chtěl titul…V té intenzivní péči momentálně arip frčí. Vlastně i na rychlé, tam jsem dělala na dohodu. Teď jsem na nemocenské, čekám mimčo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
11.2.14 17:19

A můžu se zeptat to ARIP se dodělává jako ostatní specializace, nebo jak to funguje? Zajímalo by mě to…:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7828
11.2.14 17:23

@Lenka92 je tam akorát podmínka 3 roky praxe myslím a pak vlastně musíš dělat ty odborné moduly, které zakončuješ zkouškou a pak děláš atestaci. Ale jako možná je to teď jinak, já to dodělala před třemi lety. Více info určitě najdeš tady : www.nconzo.cz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6623

@Backler
Jo o tom HIV tady někdo psal. 1-2 strana tipla bych :-D O aripu se právě hodně mluví, takže tam si myslím, že ta budoucnost je. Já mám taky srovnatelný peníze, protože mám zase praxi + úvazek na pohotovosti. Já jsem teď na mateřský, ale dělala jsem do 6.měsíce pak jsem musela na rizikový a pak jsem ve 2 měsících šla dělat 2× měsíčně na pohotovost - ne kvůli penězům, ale protože je to neuvěřitelně uklidňující vypadnout a trochu zaměstnat mozek, ale jelikož jsem teď podruhé těhotná tak nevím jak dlouho to budu zvládat. Já jako Dis jsem neměla taky problém, ale nevím jestli to bylo štěstí nebo že na ty tituly moc nehrajou :think: Rychlá? Jaký to je? To musí bejt něco úplně jinýho. Mě teda ještě láká specializace na sálovky - ty jsou taky docela chtěný - zvlášť v soukromých zařízeních.. Tak uvidím jestli to zkusím a jestli na to budu mít čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7828

A ještě musíš být registrovaná sestra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7828
11.2.14 17:27

@Natálka26 to ti věřím :D já se chci taky co nejdříve vrátit, především na tu rychlou :D Hrozně mě to tam baví, úplně jiná práce než v nemocnici, i když převážně vozíš bezdomovce, ale co už… Akorát tady u nás ředitel moc neholduje ženám, takže mi taky pěkně dlouho trvalo, než jsem se tam dostala :D :D :mrgreen: ale dělala jsem tam i praxi z aripu, takže pak už to nějak šlo, ale jen na tu dohodu…ale aspoň něco, já si tam chodila z nemocnice vyloženě odpočinout :D Hlavně od papírování. A zajistíš pacienta, vypíšeš papír a předáš nemocnici, dál se nezajímáš. To je fajn

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6623
11.2.14 17:34

@Backler
Já si vyloženě chodim do práce odpočinout, sice ten den po noční je náročnější, ale zvládnout se to dá :-) Hlavně mě to baví, což si myslím že je ohromný plus. Tak na pohotovosti je to taky něco jinýho, než na oddělení- oddělení je o papírech a neustálý práci, ale pohotovost tam je klid, teda když tam nemáš hysterky nebo nákou bouračku to je pak mazec, já teď nechci bejt morbidní, ale já pokud nevidím 2× měsíčně krev tak nejsem celá :-D:-D:-D Jo?? Takovej egoista? Jinak s těma papírama je to podobný na tý pohotovosti, vyřešíš, založíš popřípadě to přehodíš na jiný oddělení a jdeš - to je taky fajn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7828
11.2.14 17:47

@Natálka26 naprosto tě chápu :D :D :D krvák musí být :D :mrgreen:
Taky mě to baví, i když to finanční ohodnocení, co si budem povídat je :poblion: :poblion:
A papírově-samozřejmě že na rychlé si stěžujou, kolik toho musíš vyplnit :D ale když to srovnám, co všechno vyplňuju na aro, tak je to úplné nic :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6623
11.2.14 17:57

@Backler
Prostě mě to chybí a mám moc opatrný dítě na to aby sebou mlátilo o zem a rozseklo si hlavu :-D :-D ani to koleno si nechce odřít :-D (pro moralisty berte to s nadhledem) Právě proto ta sálovka, tam je krev neustále :-D Jasně ty finance tam moc nejsou, ale radši tohle než dělat někde za 30 a každej den plakat že mě to nebaví, nechci to dělat apod.. prostě vyčítat si že nedělám to co bych chtěla. Na rychlý to nepochopěj pokud nepůjdou na normal oddělení. Vem si že my na dětským musíme denně vypisovat kolik se bralo podložek- takovej nesmysl! Na dětským tohle řešit.. Nesmysly řešej, ale že neřešej to když nám pošlou míň hadrů, nebo že nemám léky a musíme si je schánet po jiných odděleních to už je nezajíma..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7828
11.2.14 18:07

@Natálka26 koukám,že s materiálem je to všude stejné :D :D Moc velká spotřeba toho a onoho a pak je víkend a chybí ti léky :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6623
11.2.14 18:15

@Backler
Přesně tak. A přešvihnutý limity od pojišťoven.. problém právě třeba pohotovostí.. ale to nikoho nezajímá, hlavně že budou buzerovat s papírama a že tahle kolonka není vyplněná.. bych brečela. :pocitac: :pocitac: :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
8.7.16 11:15

Sestra jako sestra

Je mi špatně z toho jak se tady sestry dohadují, co je lepší a co horší. Proboha proberte se! Takové ty názory, že Bc. nemají dostatek praxe, co je to za žvásty? Bc. je studium na 3. roky a na praxi se chodí už od prváku. A to, že DiS. je na 3,5 roku, tak určitě ten půl rok, co mají navíc, z nich nedělá, že jsou jak tu někdo psal použitelnější, praktičtější oproti Bc. Každý přece ví, že praxe nás políbí časem všechny. Co mají říkat potom sestry ze starý zdravky, když ta byla na 4 roky a na praxi se chodilo až od 3. ročníku, takže praxi měly jen 2 roky!!! Takže vy sestry bez titulu nebo s DiS, co schválně sledujete sestry s Bc. při práci si dejte pohov…každej jsme byl po škole v práci za blbce a praxe nás vše naučila. A to, že jde sestra zavést PŽK, protože to Bc. nezvládla není k smíchu. U nás jsou i sestry s 20 letou praxí a nepodaří se jim napíchnout PŽK a Bc. to napíchne po nich hned napoprvé. Ale to nepíšu proto, abych ukázal, že sestry bez titulu jsou blbci a a sestry Bc.,že jsou lepší, to ne. Všichni tvoříme jeden velký tým, a každej z nás má občas někdy den „blbec“, že se prostě nedaří. Takže prosím nedevalvujte naše vzdělání. Sestry by měly držet při sobě jako to dělají lékaři, ale sestry si jen háží klacky pod nohy, a proto se nedivím, že si sestry nedokážou nic vybojovat, a proto to dnes ta naše situace vypadá takhle. Upřímně si myslím, že je perspektivnější titul Bc. než DiS. Je to přece jen studium na VŠ, dostává se vám více teorie (aspoň víte, proč je důležité vědět to a to..) a nepracujete potom jako naprogramoaný robot, který to má jen naučený, ale vy oproti němu víte, proč to tak děláte a tím se sníží i riziko chyb při práci. Když já studoval Bc., tak se mnou do třídy chodily i sestry s titulem DiS., takže kdyby byl lepší, proč by tedy studovaly na Bc.? Tímhle titulem se mi i otevřeli některé dvěře (např. nabídka dělat staniční). Sestrám DiS., co jsou na našem oddělení tuto nabídku nedostávají. Tím je nechci devalvovat. Dělají vše jako sestry Bc., Mgr., sestry se starou zdravkou jen nedělají vedoucí pozice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze