Všeobecná sestra Dis., nebo Bc. - co je lepší?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14.1.17 18:54
@Bella29 píše:
Jsem DiS Porodní asitentka, na minulém pracovišti se mi stalo, že kolegyně s kratší praxí měla vyšší plat než já a bylo mi řečeno, že ona na to má na rozdíl ode mne vzdělání. Změnila jsem pracoviště a na současném v tom rozdíly nedělají. Ale jedna moje kolegyně DiS si pro jistotu při práci dodělává Bc. a když se s ní bavím, co se učí, jakou mají praxi…strašný :roll:

Jaké má porodní asistentka uplatnění?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611
14.1.17 20:38
@Přemýšlím píše:
Jaké má porodní asistentka uplatnění?

no ve většině nmocnic rodí děti, lékaři chodí pouze k patologickým porodům. Nekde je nepustí skoro k ničemu.
Ale hlavně je jich velký nadbytek, takže často končí na běžných odděleních.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.1.17 21:37
@jakanas píše:
no ve většině nmocnic rodí děti, lékaři chodí pouze k patologickým porodům. Nekde je nepustí skoro k ničemu.

Na běžných odděleních?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611
14.1.17 22:20

No vem si kolik existuje VOš a Vš které nabízí studium porodní asistentka, Sester je celkově málo, kdo by taky dělal těžkou práci za 20 000čistého na tři směny s VŠ když může jít dělat do skladu za stejnou mzdu a bez zodpovědnosti a sačí mu na to sš, nebo dvě ruce.

Takže pokud chtějí porodní asistentky dis, bc. i mgr práci tak buď můžou čekat až se uvolní místo, nebo jít na obvykle interní oddělení, LDNky také stále hledají nové sestry.
Možná jinde to funguje jinak ale u nás na moravě kde to obsadil agel, to tak je.

Příspěvek upraven 14.01.17 v 22:36

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.1.17 22:24
@jakanas píše:
No vem si kolik existuje VOš a Vš které nabízí studium porodní asistentka, Sester je celkově málo, kdo by taky dělal těžkou práci za 20 000čistého na tři směny s VŠ když může jít dělat do skladu za stejnou mzdu a bez zodpovědnosti a sačí mu na to sš, nebo dvě ruce.Takže pokud chtějí porodní asistentky dis, bc. i mgr práci tak buď můžou čekat až se uvolní místo, nebo jít na obvykle interní oddělení, LDNky také sále hledají nové sestry.
Možná jinde to funguje jinak ale u nás na moravě kde to obsadil agel, to tak je.

Porodní asistentka může vykonávat profesi zdravotní sestry?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.1.17 22:25
@jakanas píše:
No vem si kolik existuje VOš a Vš které nabízí studium porodní asistentka, Sester je celkově málo, kdo by taky dělal těžkou práci za 20 000čistého na tři směny s VŠ když může jít dělat do skladu za stejnou mzdu a bez zodpovědnosti a sačí mu na to sš, nebo dvě ruce.Takže pokud chtějí porodní asistentky dis, bc. i mgr práci tak buď můžou čekat až se uvolní místo, nebo jít na obvykle interní oddělení, LDNky také sále hledají nové sestry.
Možná jinde to funguje jinak ale u nás na moravě kde to obsadil agel, to tak je.

3 směny, já myslela že mají 12-ky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611
14.1.17 22:36
@Přemýšlím píše:
3 směny, já myslela že mají 12-ky?

tak jak v které nemocnici (někde 8 nekde 12h) a není to třísměnný ale nepřetržitý provoz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611
14.1.17 22:38
@Přemýšlím píše:
Porodní asistentka může vykonávat profesi zdravotní sestry?

tak jelikož většina porodnich sester Bc. Mgr, Dis mají střední školu zdravku tak ano smí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.1.17 07:59
@jakanas píše:
tak jelikož většina porodnich sester Bc. Mgr, Dis mají střední školu zdravku tak ano smí.

Dnes se střední zdrávkou můžeš dělat jen zdravotnického asistenta. Opravdu může holka se střední zdrávkou + vš/VOŠ/PSS vykonávat profesi všeobecné sestry (např. na chirurgii)???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7499
15.1.17 09:33
@jakanas píše:

Tak s tim bych teda nesouhlasila, u nas na pracovisti je akutni nedostatek PA a co mam kontakty na ostatni porodnice v okoli, jsou na tom stejne, PA mohou pracovat i na novorozeneckem odd. A protoze uz nejsou detske sestry, nabiraji PA… A taky nemaji dostatek… Absolventek je zoufale malo

K uplatneni na jinych odděleních… Je spusta PA po gymlpu, takze bez zdravky… Ja jako Vos po gymplu mohu i na jina pracoviste, ale holky s gymplem, co maji Bc. Mohou delat opravdu jen v oboru, to znamena porodnice, gynekologie, novorozenci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.1.17 10:04
@Bella29 píše:
Tak s tim bych teda nesouhlasila, u nas na pracovisti je akutni nedostatek PA a co mam kontakty na ostatni porodnice v okoli, jsou na tom stejne, PA mohou pracovat i na novorozeneckem odd. A protoze uz nejsou detske sestry, nabiraji PA… A taky nemaji dostatek… Absolventek je zoufale maloK uplatneni na jinych odděleních… Je spusta PA po gymlpu, takze bez zdravky… Ja jako Vos po gymplu mohu i na jina pracoviste, ale holky s gymplem, co maji Bc. Mohou delat opravdu jen v oboru, to znamena porodnice, gynekologie, novorozenci

Takže szš-ZA + vš/VOŠ PA může vykonávat práci VS?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7499
15.1.17 10:13

Teoreticky jo, pkud o to ma zajem, coz pochybuju… Jak rikam porodnich bab je nedostatek, rozhodne neni je nutne strkat na jina oddeleni, kde maji samozrejme taky nedostatek, to je proste celorepublikovy problem… Doby, kdy tvrdili, ze maji zastupy pred branama jsou po zmene systemu vzdelavani davno pryc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611
15.1.17 11:31
@Bella29 píše:
Teoreticky jo, pkud o to ma zajem, coz pochybuju… Jak rikam porodnich bab je nedostatek, rozhodne neni je nutne strkat na jina oddeleni, kde maji samozrejme taky nedostatek, to je proste celorepublikovy problem… Doby, kdy tvrdili, ze maji zastupy pred branama jsou po zmene systemu vzdelavani davno pryc

nevím jak kde, ale v našem kraji je to přesně naopak. všude chybí desítky sester, jen porodnice, šestinedělí, atd nikoho nenabírá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
26.1.17 21:34

Příroda jako sestra?

Ahoj, já myslím, že pokud máš gympl a potom Bc. jako PA, tak můžeš být pouze na gynekologicko-porodnickem oddělení (prostě v oboru). Pokud máš SZŠ jako zdr. asistent + Bc. PA, tak sestru taky nemůžeš dělat si myslím. Moje kolegyně mi říkala, že její dcera dodělala Bc. studium jako porodka a na gynde už nebylo místo, tak se ptala na jiným oddělení (myslím, že to byla CHIR) a tam by ji vzali, ale jako zdr. asistentku, protože Bc.je jako porodka a střední školu má jako asistentka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
27.1.17 11:51

Omyl!

Omlouvám se, v mém minulém příspěvku v nadpisu mělo být PORODKA JAKO SESTRA? Ta příroda mi tam nějak skocila :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze