Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@smurfka Můžu se zeptat na název toho preventivního spreje? Taky to asi radši koupím. Díky!
Já mažu za uši preventivně tee tree oil. Sice holka trošku smrdí, ale zase je bez vší. Měla jednou asi 5 hnid a naštěstí v pátek, tak jsem za víkend všechno vyprala, vyčesala pár hnid, syna preventivně vylepala jedničkou a bylo. Ale teď v létě byla holka na táboře a i přes jasné instrukce před táborem dětem zkontrolovat hlavy se tam vši objevily. Naštěstí i po tom táboře měla holka hlavu čistou a vedoucí říkala, že se nás to netýká ale ať jí ještě 14 dní kontroluju hlavu. Měla jsem teda vztek.
@Sofie2013 píše:
@smurfka Můžu se zeptat na název toho preventivního spreje? Taky to asi radši koupím. Díky!
cycle vital kids
je repelent - jakože sprej a ještě je i šampon ( ale jakože šampon na pravidelné používání, ne takový ten šampon jako paranit že to dáváš na odstranění )
já teda kupuju u kadeřnice, takhle v drogerii nebo lékárně jsem neviděla..takže se spíše poptat kadeřnic nebo to vzít z netu z nějakého kadeřnictví ale tam je to plus pošta no..Sprej stojí přes 300 ale vydrží opravdu 10m i na dlouhé vlasy. protože se nestříká na celé vlasy, ale jen pod vlasy na pokožku kolem krku a uší..
navíc krásně voní ne jako tee trea oil:o)
No tak možná mě ukamenujete, ale na vši nám vždy pomohl šampón pro psy na vši, stojí pár korun a stačilo umýt jednou a bylo po problému, samozřejmě převléci i postele. Jinak pro rýpalky - dětem ani nám dospělým to neublížilo
@hanaross však v pořádku..ono se to dává na ty psy..problém je že na některé vši už to neúčinkuje..proto už se to ani nedoporučuje, ty vši už jsou na to imunní
@smurfka píše:
@hanaross však v pořádku..ono se to dává na ty psy..problém je že na některé vši už to neúčinkuje..proto už se to ani nedoporučuje, ty vši už jsou na to imunní
Na tu původní látku vši imunní nejsou. Jen to naši páni unijní zakázali, protože v americe mají podezření, že by daná látka mohla být rakovinotvorná
Ale prý ještě občas existují drogerie, kde se nějaký ten poslední kus oranžového šamponu na psy s karbarylem najde.
@hanaross píše:
No tak možná mě ukamenujete, ale na vši nám vždy pomohl šampón pro psy na vši, stojí pár korun a stačilo umýt jednou a bylo po problému, samozřejmě převléci i postele. Jinak pro rýpalky - dětem ani nám dospělým to neublížilo
No vidíš, u nás to vši nezahubilo a já chytla příšernou alergickou reakci ![]()
Jinak teda naše vši byly imunní i na tea tree, patlala jsem preventivně skoro dva roky a libovala si, že klid, no, až jednou klid nebyl.
Nám řekli ve škole, že dokud dítě má v hlavě hnidy, do školy nesmí. Že právě nestačí umýt jednou vlasy a poslat vesele do kolektivu. Tak to teda pak nevim jak to řešit, když paragraf se na to nedává
Přece nebudu čerpat dovolenou na vši (nehledě na to, že zaměstnavatel mi jí nemusí schválit) ![]()
Kdyz umyjes hlavu, hnidy vyceses a vyberes, tak do skoly muze
Jen je to pracne a otravne. A staci na to jedno odpoledne, pokud to dite nema vsi dva mesice.
Po Pediculu, kdyz se to napatla poradne, chciply vzdycky vsechny a ze jsem mela moznost to u dvou deti vyzkouset nekolikrat…
@mroe dcerce vyčesavam vlasy a vybírám pod lampou hnidy i 4× denně a vždy si myslím, že už to má OK a pak při dalším prohlížení vždy ještě něco najdu. A to jí prohlížím fakt pečlivě i hodinu v kuse.
@hanaross psi jsem zkoušela a nic moc, ale vlasy měla krásně lesklé ![]()
Ten účinný se už neprodává, jak už tu bylo zmíněno
@divomys píše:
@mroe dcerce vyčesavam vlasy a vybírám pod lampou hnidy i 4× denně a vždy si myslím, že už to má OK a pak při dalším prohlížení vždy ještě něco najdu. A to jí prohlížím fakt pečlivě i hodinu v kuse.
Tak to je asi nema tyden ani dva, ale dele, zas taky rychle hnidy nekladou ani se tak rychle nemnozi.
Ja pouzivam celovku a uz podruhe najdu jen malo nebo nic a ani po druhem umyti uz nic nemiva. Vsi jsou ve skole porad, nejlepsi je hlavy obcas projet vsivackem preventivne.
Nam se tedy zatim vsi vyhnuly (pravidelny sestrih strojkem na 0,5 cm). Ale co jsem vyrozumela, tak se nakazami vesmi je to podobne jako s prvnim, druhym..xtym ditetem. Poprve se matka hrouti a domacnost stoji, napotreti uz si nikdo ani nevsimne ![]()