Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Pudloslava píše:
@Koty máš kluka, vem ho strojkem. Vši kluci domu nepřitáhli ještě nikdy a to jsme byli i na dovolené se zavšivenejma holkama či dlouhovlasejma klukama - vícekkrát.
Nooo, když on má ve třídě lásku a na plešouna jít nechce
Ale trošku jsi mě uklidnila. Je fakt, že denně kápnu tea tree. Já mám totiž úplně osypky, že by to jednou donesl.
@llida píše:
Me by spis zajimalo, zda se neda zmenit system… nevidim jediny duvod, proc by ucitelky nemohli rano kouknout do vlasu detem a kdyz budou vsi, tak neprijmout do tridy ( u nas se to teda tyka MS )… na utirani zadku jsou dobre, ale nedej boze aby snad sahly na vlasy! za me je to diskriminace vsech ostatnich poctivych! jen nevim jake narizeni a kdo ho vydal, co to ucitelum zakazuje..
To nemá co dělat s diskriminací, ale bránit šíření. Když hrabne do vlasů všem deckam, tak velmi spolehlivě vešky roznese na všechny (a riziko je, i kdyby si myla mezitím ruce). Nehledě na to, že jestli má 30 děcek ve třídě, tak aby je ráno zkontrolovala, tak i s tím mytím jí to zabere větší část vyučovací hodiny.
Už jsem koukala na spousty zavsivenych hlaviček a bez rozhrábnutí to na dálku pohledem nezjistíš (pokud to není nějaký extrém)
@DeeSocialWorker tak mohou vlasy rozhrnout rodice sami a ucitelka jen nakoukne… stejne po spinkani ty ucitelky holcickam delaji culiky a pochybuji zenpo kazde holcice si jde pani ucitelka umyt ruce jakoze co kdyby nahodou… ja kdyz byla dite, tak ucitelky kazde rano koukali a nic se nepreneslo, takze bych to zas tak horke nevidela… nase skolka ma kazdy mesic vystrahu na tabuli ze uz jsou zase vsi, neuveritelne!
@Koty píše:
Nooo, když on má ve třídě lásku a na plešouna jít nechceAle trošku jsi mě uklidnila. Je fakt, že denně kápnu tea tree. Já mám totiž úplně osypky, že by to jednou donesl.
no naši kluci nedonesli nikdy vši, což přikládám tomu, že je pravidelně beru strojkem na půl cm ![]()
Vloni kluci donesli ze školky vši a letos měl prcek 1 blechu
. Máte zkušenosti? Blechu jsme zlikvidovali a ostříhali na 0,5 cm.