Vši, jak ochránit sebe i domácnost

Napsat příspěvek
Velikost písma:
22078
18.11.19 13:35

Fakt, na který se často zapomíná, je, že dospělá veš přežije mimo hlavu max. 24 hodin (hnida mnohem méně) - pokud se během této doby nedostane do kontaktu s hlavou resp. vlasy, tak potom už na nikoho dalšího nepřeleze.

Takže není potřeba podléhat „úklidovému šílenství“ a všechno v domácnosti automaticky dezinfikovat, mrazit, prát na extrémní teploty apod., jak mnohé maminky dělají. Např. plyšáky úplně stačí vynést na balkon nebo někam na suché místo, 1-2 dny je tam ponechat a pak vyčistit obvyklým způsobem, jak je kdo zvyklý (někdo pere v pračce, někdo jen přemáchne v ruce, apod.). Prádlo stačí prostě převléknout a vyprat úplně obvyklým způsobem - dívčí ozdoby do vlásků, které třeba nejsou prací, stačí rozložit na suché místo a po dvou dnech vykartáčovat nebo opláchnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1769
29.12.19 19:07

Už nevím jak z toho ven. Přestala jsem už prát jako šílená, protože už na to nemám sílu. U kluka jsem nic nenašla, ale moc neposedí, takže to vyčesávání není na sto procent. Já si vycesavam každý den několikrát. Někdy nic a někdy najdu živou, dvě tři. Mám dlouhé husté vlasy. Už pochybuju, že se toho sama zbavim.
Našla jsem na netu vší kliniku. Nemáte s tím někdo zkušenost? Že bych si to nechala udělat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
29.12.19 19:21

@nini77 Zkus koupit v lékárně přípravek Pedicul hermal, doporučila nám kdysi kožní lékařka a u nás byl jediný, který zafungoval. Je to takový hustý olej, ale je třeba dodržet dávkování. Tzn. na dlouhé husté vlasy jsem dávala celou lahvičku, ale fakt po prvním použití byly hlavy čisté. Za týden jsem pro jistotu zopakovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1769
29.12.19 20:35

@cafin díky, určitě vyzkouším :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
29.12.19 21:13

@nini77 Hlavně ty naolejované vlasy dlouho pročesávej, ať sčešeš i ty hnidy. Hřebínek je přibalený. Držím palce :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1769
30.12.19 17:18

@cafin snažím se pokaždé hodně vyčesávat, často vyčešu i hnidy. Ale občas to mam tak zacuchané, že asi přijdu brzo o všechny vlasy. Chytá mě u toho hysterie :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
11.1.20 12:03

@nini77 Tak co vlasy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1769
12.1.20 18:56

@cafin zatím jsem nevyzkoušela ten přípravek jak jsi psala. U nás ho neměli. Tak jsem vyzkoušela tělové máslo, podle nějaké rady z internetu. Nechala jsem to tam 4 hodiny a zdá se, že dobrý. Jenze do toho celá rodina padáme se střevní chřipkou postupně a tak se vši odsunuly na druhou kolej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
12.1.20 21:48

@nini77 Tak se brzo uzdravte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie