Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Ahoj, chci se Vás zeptat- vy, které jste začli hubnout s kalorickýma tabulkami. Jak to vše zvládnout? Vždy od rána krásně plním kolečka, ale jak se blíží večer, stláskám na co příjdu🤦♀️. Během dne mě nenapadne si vzít cokoliv mimo tabulky, ale ten večer😞. Samozřejmě, že toho pak vždy lituji. Řekněte mi vaše zkušenosti, potřebuji nějak nakopnout🙄
Večer je to nejhorší no, člověk si konečně sedne a má sklon si dat něco na zub
zkus to třeba nahradit aspoň něčím zdravejsim. Dat si dostatek bílkovin na večeři, abys neměla hlad a pak si zobnout třeba jenom trochu oříšků nebo si dat žvýkačku, to je taková dobra berlicka, když chceš mlsat ![]()
Tak můžeš si klidně jist čokolády a brambůrky, ale musíš být proste v kalorickém deficitu, jen teda nepočítej s tím, že budeš mít čím,,zivit" tělo. Musíš si uvědomit v hlavě, že chceš zhubnout a mít motivaci. Ale hubnutí je fyzika, jde i o to zda se chceš naučit jist zdravěji nebo prostě jen o číslo menší kalhoty.
@Dylucie píše:
Ahoj, chci se Vás zeptat- vy, které jste začli hubnout s kalorickýma tabulkami. Jak to vše zvládnout? Vždy od rána krásně plním kolečka, ale jak se blíží večer, stláskám na co příjdu🤦♀️. Během dne mě nenapadne si vzít cokoliv mimo tabulky, ale ten večer😞. Samozřejmě, že toho pak vždy lituji. Řekněte mi vaše zkušenosti, potřebuji nějak nakopnout🙄
Tohle je bohužel v hlavě, prostě si večer řekni, že nic jíst nebudeš a šmitec. Jinak to asi nepůjde ![]()
@xxprincesscz píše:
Tak můžeš si klidně jist čokolády a brambůrky, ale musíš být proste v kalorickém deficitu, jen teda nepočítej s tím, že budeš mít čím,,zivit" tělo. Musíš si uvědomit v hlavě, že chceš zhubnout a mít motivaci. Ale hubnutí je fyzika, jde i o to zda se chceš naučit jist zdravěji nebo prostě jen o číslo menší kalhoty.
To je strašná kravina a pořád, dnes a denně ji někdo šíří. Samozřejmě, že není kalorie jako kalorie.
@Rosary píše:
To je strašná kravina a pořád, dnes a denně ji někdo šíří. Samozřejmě, že není kalorie jako kalorie.
Co je na tom špatně? Zamlada jsem tak regulérně zhubla, strava skládající se převážně z cokoladovych tycinek, ale proste v deficitu a slo to doslova samo😅 vyživově hruza, k doporučení to není, ale funguje to🤷♀️
@Rosary píše:
To není pravda, jak píšu, hubnutí je fyzika. Musíš být v pohybu a mít deficit. Jist zdravě není o tom nepribrat, i v nabírání se jí zdravě. Ale pokud paní nemá vůli a nechce jist zdravě, tk prostě musí dodržet deficit. Já mám doma sportovce a fitnesáka, docela se v tom pohybuju několik let, většině lidem stačí držet deficit a hýbat se. Ale nic jim to nedá a nic se nenaučí, jejich smůla. ![]()
Moc ráda poslouchám podcasty Fitness 007 s Petrem Havlíčkem a on tam zrovna na ty tabulky narážel, že někdo s nima nezhubne už jen proto, že ho ty kolečka nervujou. Jídlo je dobrý řešit, jíst alespoň trochu zdravě, ale hlavně se hýbat a nežrat moc večer. Jíst dost bílkovin a vlákniny. Kalorický deficit je potřeba, ale ne moc velký, protože ho neudržíš moc dlouho
Kalorické tabulky jsou dobrými pomocníky, ale pouze na orientaci. Rozhodně se s nimi člověk nesmí nervovat. To je potom úplně v ničemu. Hubnutí není pouze o stravě, ale i o stresu, spánku, pohybu a dalších aspektech. Samozřejmě nejvíc toho zmůže správná strava, ale pokud je jakákoliv složka v nerovnováze, tak se člověk může snažit sebevíc a prostě to nepůjde. Ideální je se třeba s někým poradit. Mrkni na FB do skupiny Makej a nekecej! Tam se můžeš na cokoliv ohledně stravy a zdravého životního stylu zeptat výživové poradkyně.
@Dylucie píše:
Tak jdi spát. Funguje. ![]()
@Rosary píše:
No a dáš nám k tomu tedy i tu informaci, co že je na tom špatně? ![]()
Na mě jdou taky chutě, jak člověk prostě najednou sedne, vypne.. ale v mlsání brambůrek a čokolád/ sušenek mi brání to, že vím, že jsem po tom zavodněná, nafouklá, takže i když se mi to vejde kaloricky do příjmu, tak si to radši odpustím z tohoto důvodu. Na mlsání mám doma v zásobě věci, které jsou zdravé a kaloricky nevydatné a mám je prostě ráda - neustálá zásoba cherry rajčat, kimchi, jablka, z těch kaloričtějších pak přírodní ořechy, domácí granola, případně popíjím kombuchu.
@xxprincesscz píše:
Může, ale když se tím bude cpát dnes a denně, tak i když bude v deficitu, tak se hubnutí konat nebude.
@arinecka píše:
Může, ale když se tím bude cpát dnes a denně, tak i když bude v deficitu, tak se hubnutí konat nebude.
A proč?