Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Anonymní píše:
Dobrý den. Ráda bych se svěřila s mým letitým problémem. Vždy se mi mama posmivala za mou postavu. Ona má širší pánev, váží 60kg. A teměř vždy do me někdo rypal ať se najim. V práci, ve škole.. Pak ze po detech mi kila zůstanou, že po třicítce začnu pribirat. Po dětech mi nezůstalo kromě strii nic, a věk mám 31 let. Kila nahoře žádná. Co mě ale trápí. Jak vypadám v plavkách. Prsa žádná-to už jsem si zvykla. Ale vadi mi lezouci žebra. Co se s tím dá udělat? Cvičení jsem zkoušela, dokonce jsem si zaplatila i trenéra ve fitku. Vzdala jsem to. Bylo to dva roky zpátky. Přijdu uhonena z prace, dotoho škola, zvířata, barak.. a už nemám sílu na to jít ještě do fitka. Asi to cvičením doma nějak nezpravim že? Na fotkách jsem našponovana (mam zvedle ruce) protože mi tu realitu mobil nebere.
Co třeba zařadit do jídelníčku? Co naopak vynechat?
Myslím, že toto spíš upravit třeba vydatnější stravou? Než vyloženě pohybem
Na fotkách mi to zase nepřijde jako nějaký extrém
@Dahlia0409 píše:
Myslím, že toto spíš upravit třeba vydatnější stravou? Než vyloženě pohybemNa fotkách mi to zase nepřijde jako nějaký extrém
Loni u moře jsem se stydela i vyfotit. Na par fotkách jsem ohnuta, a lezou mi tam obratle. Vypadá to šíleně… ![]()
@Anonymní píše:
Loni u moře jsem se stydela i vyfotit. Na par fotkách jsem ohnuta, a lezou mi tam obratle. Vypadá to šíleně…
A jak se stravuješ?
Je třeba nastavit správnou stravu.
Někdo se při stresu přežírá cukry, tuky a jinýma radostma, někdo zase nejí vůbec.
Je třeba se podívat na skladbu stravy a upravit to tak, aby byla co nejvýživnější a hlídat si, že jí skutečně sníte celou.
Spíš než trenéra je to o tom si najít nějakého hodně dobrého výživového poradce. Nebo si nechat vypracovat jídelák.
Opravdu to je z 80% o stravě, než o nějakém cvičení a podobně.
Klidně ti 10 kg pošlu ![]()
Jak se stravuješ? Chce to přidat víc bílkovin.
@Dahlia0409 píše:
A jak se stravuješ?
Když jsem v práci tak jim celkem pravidelně. Ráno většinou dva rohliky a nějaká pomazánka/marmelada. Pak až oběd (polévka + druhé jidlo), pak třeba jogurt, a večeře opět studená nebo polevka. Dělám 12tky tak nemůžu porad sedet a jíst. Když jsem doma je ti podstatně horší, to si dám snidani, oběd, veceri jen nějakou lehkou rychlou. Nemám popravdě ani moc chutě k jídlu.
@Anonymní píše:
Když jsem v práci tak jim celkem pravidelně. Ráno většinou dva rohliky a nějaká pomazánka/marmelada. Pak až oběd (polévka + druhé jidlo), pak třeba jogurt, a večeře opět studená nebo polevka. Dělám 12tky tak nemůžu porad sedet a jíst. Když jsem doma je ti podstatně horší, to si dám snidani, oběd, veceri jen nějakou lehkou rychlou. Nemám popravdě ani moc chutě k jídlu.
Druhé jídlo je třeba jaké a co na večeři?
@JancaS84 píše:
Klidně ti 10 kg pošlu
Jak se stravuješ? Chce to přidat víc bílkovin.
Mizerně…
Holky když jsem doma tak kolikrát prostě na jídlo zapomínám. Jsem ráda že stihnu vše okolo. Nakonec když třeba druhý den mám volněji, zjistím že vůbec nemám hlad.
Tudíž prostě moc nejim..
@Anonymní píše:
Mizerně…
Holky když jsem doma tak kolikrát prostě na jídlo zapomínám. Jsem ráda že stihnu vše okolo. Nakonec když třeba druhý den mám volněji, zjistím že vůbec nemám hlad.Tudíž prostě moc nejim..
Tak jsme u toho, na to ti fakt žádné fitko nepomůže ![]()
@Dahlia0409 píše:
Druhé jídlo je třeba jaké a co na večeři?
Brala jsem to jako pracovní den. Takže co je v práci…typická pracovní jídelna - slepice na paprice, brambor a sekaná…
Večeře třeba polévka od oběda.
@Dahlia0409 píše:
Tak jsme u toho, na to ti fakt žádné fitko nepomůže
Ale jak si mám přivodit tu chuť k jídlu?
@Anonymní píše:
Mizerně…
Holky když jsem doma tak kolikrát prostě na jídlo zapomínám. Jsem ráda že stihnu vše okolo. Nakonec když třeba druhý den mám volněji, zjistím že vůbec nemám hlad.Tudíž prostě moc nejim..
No to je hlavní problém. Musíš se zastavit a prostě si na to jídlo udělat čas. Co aspoň nějaký nutridrinky, proteinový tyčinky, tvaroh, vejce atd. To není tak náročný na přípravu a snezeny to máš taky během chvíle.
@Anonymní píše:
Ale jak si mám přivodit tu chuť k jídlu?
Nijak, pokud tam není, tak to cpát na sílu. Žaludek se roztáhne a budeš mít hlad dřív.
To je stejné jako pro lidi co chtějí zhubnout - mají chutě a žrát nesmí, ty je nemáš ale jíst musíš ![]()
Myslím že existují nějaké přípravky na povzbuzení chuti k jídlu - jsou teda především pro děti, ale i pro dospělé se beztak něco najde.
Ony i ty lehké a rychlé jídla jde udělat tak, že budou plné živin. Jenom je třeba chtít.
Nevím jestli je to povolené, ale mi třeba hrozně vyhovoval jídelák od Michala Josefa tótha - není drahý a je hodně variabilní, spousta jídel je tam rychlovka.
Myslím, že většina uzivatelek zde, nemá zdaleka takovou postavu a klidně by ji bralo…
Spíš zapracovat na sebepřijetí a odstranit troxicke kecy tvé matky z tvého života.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Dobrý den. Ráda bych se svěřila s mým letitým problémem. Vždy se mi mama posmivala za mou postavu. Ona má širší pánev, váží 60kg. A teměř vždy do me někdo rypal ať se najim. V práci, ve škole.. Pak ze po detech mi kila zůstanou, že po třicítce začnu pribirat. Po dětech mi nezůstalo kromě strii nic, a věk mám 31 let. Kila nahoře žádná. Co mě ale trápí. Jak vypadám v plavkách. Prsa žádná-to už jsem si zvykla. Ale vadi mi lezouci žebra. Co se s tím dá udělat? Cvičení jsem zkoušela, dokonce jsem si zaplatila i trenéra ve fitku. Vzdala jsem to. Bylo to dva roky zpátky. Přijdu uhonena z prace, dotoho škola, zvířata, barak.. a už nemám sílu na to jít ještě do fitka. Asi to cvičením doma nějak nezpravim že? Na fotkách jsem našponovana (mam zvedle ruce) protože mi tu realitu mobil nebere.
Co třeba zařadit do jídelníčku? Co naopak vynechat?