Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@Jana525 no, podle mého chápání by tě údajně do ČR měli pustit, ale už ne zpátky ![]()
@Aduš8 píše:citim to stejne. Uplne se mi udelalo zle, jsme zvykli se s moji mamkou vidat casto a ted to najednou nejde.
Já bydlím 20 km od hranic s ČR a když jsem si to přečetla, trochu mě přepadla taková nějaká bezmoc. S manželovou rodinou se nestýkáme a svoji jsem zvyklá vídat dost pravidelně. Hlavně se bojím, že to nebude trvat jen měsíc, že je to jen začátek
@ocean.mama píše:
Ja jsem chtela aby moje mamka za nami priletela, kdyby neco a doslova nez jsem koupila letenku, uz sem nemuze. Tak ted cejtim takovou bezmoc
Pokud je občan CR, tak prijet do CR muze. Jen nikdo nesmí ven a cizinci sem.
@Lalelale rozhodnuto pred hodinou a pul. Cizinci maji zakaz vstupu do CR pokud nemaj trvaly nebo prechod. pobyt.
Cesi maji zakaz cestovani do zahranici do vyjmenovanych zemi EU, UK, ciny, Koreje, Iranu a taktez USA(rozhodnuti US administrativy).Vratit se mohou, nicmene od soboty prestavaji jezdit mezinarodni vlaky a busy. Letecka doprava zatim nebude prerusena.
@Jana525 píše:
Diky, uz to tam ctu. Ani by me nenapadlo, ted nekam jezdit, ale rikam si- Cizinci ze 13 zemi nesmi vstupovat na uzemi CR- jsem ja cizinec nebo ne, pokud mam cesky pas?
Nejsi. Nicmene pokud prijedes z rizikove zeme hrozi ti karantena.
@ocean.mama píše:
Ja mam taky cesky pas, ziju v UK a chapu to tak, ze ted proste do CR nesmim.
Muzes, 14 dni budes v karantene. Jen te uz nepusti zpatky do UK, dokud nezrusi tento zakaz.
Podle me je to spravne omezeni pohybu.
@cecetka píše:
Muzes, 14 dni budes v karantene. Jen te uz nepusti zpatky do UK, dokud nezrusi tento zakaz.Podle me je to spravne omezeni pohybu.
Syn ma UK pas. Takze ja ano, on nemuze. Takze nic…
@Aduš8 píše:
Já bydlím 20 km od hranic s ČR a když jsem si to přečetla, trochu mě přepadla taková nějaká bezmoc. S manželovou rodinou se nestýkáme a svoji jsem zvyklá vídat dost pravidelně. Hlavně se bojím, že to nebude trvat jen měsíc, že je to jen začátek
Babis to rekl na tiskovce jasne. Budou muset byt tak dlouho, dokud se nezastavi sireni COVID. Kazdopadne celosvetova ekonomika dostane ranu, kdy ztraty pujdou do miliard.
@cecetka píše:
Muzes, 14 dni budes v karantene. Jen te uz nepusti zpatky do UK, dokud nezrusi tento zakaz.Podle me je to spravne omezeni pohybu.
Ano, taky to vidim jako spravne rozhodnuti. Jak rekl nemecky epidemiolog v pripade nezavedeni zadnych restrikci hrozi nakazeni az 70%populace.
@Chytrak ja s rozhodnutím souhlasím, dnes ráno nám oznámili, že se objevil první případ-zaměstnanec školky, kam chodí naše dítě. Stejně bych teď 14 dní vyčkávala, abych popřípadě rodinu nenakazila. Jen ta nejistota do kdy to bude trvat, je strašná. Jasně, že člověk, který žije v zahraničí, nekdy přemýšlí, co by bylo, kdyby se hranice zavřely, ale představa nevidět rodinu třeba půl roku - šílené. ![]()
@ocean.mama
Mam ve Švýcarsku rodinu, pred oar dny jsem si volala s mamkou, ze bych tam za ni o vikendu prijelay Tak bohuzel nepřijedu…
@Chytrak a že zrovna Německo nějaké větší opatření dělá
. Zavřou jen to zařízení, kde se objeví nakažený. Na informace jsme čekali celé dopoledne a ve finále stejně nevíme nic. ![]()
@mavroidis píše:
No ja jsem zvedava jak to bude pokracovat. Bydlim v Recku na ostrove, kde nemame zadny pripad, tak to sleduji z povzdali ve zpravach a na netu…tedy v Athenach a na pevnine maji asi 99 nakazenych + 1 mrtvy a od vcera take zavrene skoly. Jinak mam za 2 tydny letet domu (za rodinou) nez zacne sezona. Bydlim na Rhodosu a cely ostrov zije z turismu. 30.4. se ma otevirat hotel kde pracuji (klientela prevazne Nemci, Anglicani, Italove)…tak na toto jsem nejvic zvedava jestli se to projevi na obsazenosti a chodu hotelu. Zatim se to Recka netyka…ale zacinam se obavat. Zatim si jen pohravam s myslenkou nikam nejezdit, ale bojim se prave toho, ze do CR se dostanu, ale zpatky do Recka (ktere je momentalne mym domovem) uz ne.
Nedala bys pak prosím vědět? Docela by mě zajímalo, jak moc se to projeví. Kolem mě všichni hromadně ruší dovolené a dneska bohužel i já
cestovní kanceláře prý docela bojují o přežití. Osobně doufám, že se situace do léta zlepší.
@Chytrak píše:
@Lalelale rozhodnuto pred hodinou a pul. Cizinci maji zakaz vstupu do CR pokud nemaj trvaly nebo prechod. pobyt.
Cesi maji zakaz cestovani do zahranici do vyjmenovanych zemi EU, UK, ciny, Koreje, Iranu a taktez USA(rozhodnuti US administrativy).Vratit se mohou, nicmene od soboty prestavaji jezdit mezinarodni vlaky a busy. Letecka doprava zatim nebude prerusena.
Nečekané novinky. No jsem zvědavá, co bude. Škoda, že podobné opatření neudělala Itálie ihned, asi bychom všichni nebyli tak moc v řiti
blbý dotaz, ale pokud letecká doprava není přerušena, jak přesně ten zákaz cestování funguje, když lidé cestují?
@Aduš8 píše:
@Chytrak a že zrovna Německo nějaké větší opatření dělá. Zavřou jen to zařízení, kde se objeví nakažený. Na informace jsme čekali celé dopoledne a ve finále stejně nevíme nic.
Prave, Nemecko na to dost kasle. A tomu se divim zvlast, kdyz v pandemie se siri geometrickou radou. Videl jsem grafy na WHO v Italii na restrikce kaslali a behem 18 dnu od 1. nakazeneho maji uz skoro 1000 mrtvych. Nejhorsi je strach a nejistota.