Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
Mám astma a koronaviru se nijak hystericky nebojím, někteří lidé se ale tváří, že by se v mém případě báli. Zajímá mě, jak se vy co máte astma k tomuto stavíte? Cítíte se více ohrožené? ![]()
Tak samozrejme tato skupina je rizikova. Volala jsem si na hygienu, kde mi to bylo receno, ze u astmatiku je horsi prubeh s nutnosti kysliku.
No já si myslím že u astmatunto může být problém, videla jsem co se známým dělají jarní alergie a když by se do toho infikoval🙄já jsem teď obyc nachlazena, už začínám vykaslavat a řeknu vám není mi příjemný pocit že zrovna teď mám problém s dychac. Cestami a řiti se na nás Corona…
Já strach mám, jsem astmatička, mám virózu s kašlem jak blázen a za 2 týdny termín porodu ![]()
Záleží na astmatikovi…moje dítě mívá při banální viróze těžké astmatické reakce, několikrát skončila v nemocnici - ne na plicní ventilaci, ale kyslík potřebovala a rozdýchávali ji několik dní. Takže ona to sranda úplně není.
@Anonymní píše:
Já strach mám, jsem astmatička, mám virózu s kašlem jak blázen a za 2 týdny termín porodu
Taky jsem astmatička před porodem, termín v dubnu
Já mám taky astma. Ale doufám, že když jsme mladí tak to snad nebude tak divoké jak u těch starších ročníků. Hrozně mě děsí představa, že bych skončila někde na přístrojích a nechala doma 2 vystrasene děti…
@PeBa12 mě „děsí“ představa že by to byla konečná, zas to ber tak, že přístroje nepřístroje, pokud by ses z toho na přístrojích vysekala, tak furt dobrý
Ale když si vezmeš jaký rizika jsou všude kolem nás že nás něco zabije, tak toto je jen další do počtu. Nicméně jsem se ptala mudry na plicním co s tím astmatem a koronavirem a vlastně podle údajů co ona má to zatím skoro žádní astmatici neprodělali takže se ve skutečnosti prd ví a někdy prý je to i tak, že nějaká zvláštnost nějakého onemocnění může paradoxně omezovat rozvoj jiného - třeba že bereme léky na to astma a braly bychom je teda už v inkubační době a že se teda vlastně nedá vůbec říct co to udělá, že sice je astma většinou při virózách komplikace, ale zatím se to u tohoto prostě neví jak to astmatici zvládají. Jasně že by to člověk radši chytil úplně zdravej než s astmatem, nicméně z toho co o tom píšou to přežila 103 letá babička, 101 letej dědeček a málem to zabilo - nebo i úplně mladýho zdravýho člověka, takže ona to bude asi trošku u loterie tak jako tak
![]()
Já mám astma a vždy v zimě nemocná
no už měsíc opět s chřipkou ale beru léky a ventolín a dobrý. Taky se bojím, ale co nadělám. V příznacích není bolest v krku a horečku nemám a taky léky už zabírají tak super
![]()
Já se spíš bojím té kombinace s porodem, už ten samotný je zásahem do organismu, do toho astma a ještě koronavir… ![]()
@Anonymní píše:
Já se spíš bojím té kombinace s porodem, už ten samotný je zásahem do organismu, do toho astma a ještě koronavir…
No. Já mám k tomu ještě alergie, takže na jaře nejhorší, už tak jsem ráda že dejchám, ale co už teď naděláme, že.
Toto jsme holt nemohly tušit.
@Čtyřlístek2 mě se zatím alergie neprojevuje, ale tak ono toho ještě moc nekvete…nebo jo? Je pravda, že s tím stejně nic nenaděláme ![]()