Astmatičky máte větší obavy z koronaviru?

11.3.20 22:50

Astmatičky máte větší obavy z koronaviru?

Mám astma a koronaviru se nijak hystericky nebojím, někteří lidé se ale tváří, že by se v mém případě báli. Zajímá mě, jak se vy co máte astma k tomuto stavíte? Cítíte se více ohrožené? :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7257
11.3.20 23:05

Tak samozrejme tato skupina je rizikova. Volala jsem si na hygienu, kde mi to bylo receno, ze u astmatiku je horsi prubeh s nutnosti kysliku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148943
11.3.20 23:08

Dcera je astmatička a ano, strach o ní mám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2193
11.3.20 23:17

No já si myslím že u astmatunto může být problém, videla jsem co se známým dělají jarní alergie a když by se do toho infikoval🙄já jsem teď obyc nachlazena, už začínám vykaslavat a řeknu vám není mi příjemný pocit že zrovna teď mám problém s dychac. Cestami a řiti se na nás Corona…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.3.20 23:20

Já strach mám, jsem astmatička, mám virózu s kašlem jak blázen a za 2 týdny termín porodu :think:

• Citovat
  • Upravit
2777
11.3.20 23:23

Záleží na astmatikovi…moje dítě mívá při banální viróze těžké astmatické reakce, několikrát skončila v nemocnici - ne na plicní ventilaci, ale kyslík potřebovala a rozdýchávali ji několik dní. Takže ona to sranda úplně není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1573
11.3.20 23:48

Jakékoliv plicní problémy jsou rizikové

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6445
12.3.20 10:15

Samozrejme. Mam doma 2 a strach o ne mam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.3.20 14:09
@Anonymní píše:
Já strach mám, jsem astmatička, mám virózu s kašlem jak blázen a za 2 týdny termín porodu :think:

Taky jsem astmatička před porodem, termín v dubnu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2424
13.3.20 22:23

Já mám taky astma. Ale doufám, že když jsme mladí tak to snad nebude tak divoké jak u těch starších ročníků. Hrozně mě děsí představa, že bych skončila někde na přístrojích a nechala doma 2 vystrasene děti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.3.20 23:38

@PeBa12 mě „děsí“ představa že by to byla konečná, zas to ber tak, že přístroje nepřístroje, pokud by ses z toho na přístrojích vysekala, tak furt dobrý :) Ale když si vezmeš jaký rizika jsou všude kolem nás že nás něco zabije, tak toto je jen další do počtu. Nicméně jsem se ptala mudry na plicním co s tím astmatem a koronavirem a vlastně podle údajů co ona má to zatím skoro žádní astmatici neprodělali takže se ve skutečnosti prd ví a někdy prý je to i tak, že nějaká zvláštnost nějakého onemocnění může paradoxně omezovat rozvoj jiného - třeba že bereme léky na to astma a braly bychom je teda už v inkubační době a že se teda vlastně nedá vůbec říct co to udělá, že sice je astma většinou při virózách komplikace, ale zatím se to u tohoto prostě neví jak to astmatici zvládají. Jasně že by to člověk radši chytil úplně zdravej než s astmatem, nicméně z toho co o tom píšou to přežila 103 letá babička, 101 letej dědeček a málem to zabilo - nebo i úplně mladýho zdravýho člověka, takže ona to bude asi trošku u loterie tak jako tak :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
389
14.3.20 00:04

Já mám astma a vždy v zimě nemocná :pocitac: no už měsíc opět s chřipkou ale beru léky a ventolín a dobrý. Taky se bojím, ale co nadělám. V příznacích není bolest v krku a horečku nemám a taky léky už zabírají tak super :) :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.3.20 12:20

Já se spíš bojím té kombinace s porodem, už ten samotný je zásahem do organismu, do toho astma a ještě koronavir… :?

• Citovat
  • Upravit
14.3.20 19:18
@Anonymní píše:
Já se spíš bojím té kombinace s porodem, už ten samotný je zásahem do organismu, do toho astma a ještě koronavir… :?

No. Já mám k tomu ještě alergie, takže na jaře nejhorší, už tak jsem ráda že dejchám, ale co už teď naděláme, že. :nevim: Toto jsme holt nemohly tušit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.3.20 21:32

@Čtyřlístek2 mě se zatím alergie neprojevuje, ale tak ono toho ještě moc nekvete…nebo jo? Je pravda, že s tím stejně nic nenaděláme :think:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA