Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@rmot píše: Více
Můj chlap to má stejně a je mi tenhle přístup sympatický. Já u svého auta pomalu ani nevím jaké disky tam mám ![]()
@Centropen píše: Více
Přesně tak, souhlasím. Ono ušetřit nějaké peníze je fajn, ale neodborný zásah může stát v důsledku i život. Mám velmi schopného partnera, který podobné záležitosti zvládne raz dva, ačkoliv ani není od fochu, ale stejně tyto záležitosti řeší v servisu.
@jkra píše: Více
Jojo, s takovým autem si určitě kola mění sám. ![]()
Takže buď kecáš, že si je mění sám, nebo má opravdu tu starou vránu, ale přiznat to nemůžeš ![]()
Náhodou, já v mládí jako aspirant dělal brzdy na svém autě na dvoře ve škole (VŠ) a nastavil sbíhavost jenom tak od oka, že s tím někam dojedu a udělá se to podle přístrojů. Jelo to dobře, tak jsem se na to vykašlal, a když jsem si po čase na to vzpomněl a dal to zkontrolovat do servisu, tak se ukázalo, že jsem to celkem trefil. ![]()
Souhlasím s tebou. ![]()
A co se škrábanců na kolech týče, taky moc neřešíme. Máme ho na to, aby sloužilo. A ne aby jsme ho jen chodili leštit ![]()
@Ploskutáček píše: Více
Segra ma na stridacku Medaka nebo Bmw a vse resi v autorizovanem servisu znacky.
@Šmoulice píše: Více
Anebo zapomněla zmínit, že se tím manžel třeba živí, tím pádem disponuje jak nářadím, tak odbornými znalostmi. ![]()
Modla nemodla, jedno kolo 60K podotýkám kolo, nikoliv disk. Každý zářez me prostě naštve. Garáže dělané na Š100 a MB1000 holt nejsou pro rozměry dnešních SUV. Takže jsou místa, kam už prostě nejezdím. ![]()
@jege píše: Více
Ano, v mladí jako aspirant…tipuji Ještě hodně mechanické auto žiguli, rapid, nebo 105? ![]()
Na tom si gumy měnil snad každý. A brzdy? No booooze. (ne)brzdilo to furt stejně ať byly nastavené jak chtěly.
No dovol?! Opel Rekord 2.3D v zlaté metalíze! Víš, jaký jsem byl borec?
![]()
Ale je pravdou, že jsem si na tom uměl na 2000 km dlouhé cestě i několikrát sám naštelovat rozvody, protože mi přeskakovala rozvodová řetěz, až mi zůstalo do cíle cca 50 km, tak jsem si říkal, že to už za to nestojí a pomalu to dojedu, a ona přeskočila ještě o pár zubů, až se „potkal motor“, a následně se musela měnit polovina součástek.
![]()
@Ploskutáček píše: Více
Nemyslím si, že kvalitní pneuservis je o luxusu vozu. Ale budiž. Já jsem z jiného kraje, ale poradil bych se s mapami od google .
Tak zrovna do kol odmítám dát takové peníze, kterých by mi bylo líto, kdyby mi ty kola někdo ukradl. A třeba na dodávkách mám plechy, protože s nima hlavně při výletech vymetám šílené cesty, kde by elektrony byly po pár jízdách odepsané
Stejně tak nechápu, když si někdo dá na auto větší disky, než se na ten model normálně dávají a na to nazuje nízkoprofilové gumy. To je pro mě tak nepraktická věc, že to řadím do stejné kategorie, v jaké je přítlačné křídlo na škodě 105
Prostě mám rád věci funční a nějaká „móda“ jde mimo mě.
Mě při konfiguraci auta vždycky prodejce tlačil do velkých disků a nízkých pneumatik, že prý pak to auto vypadá líp. Já ale na nějaký “vypadà líp” kašlu a volím praktičnost