Výbava do života

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Ou
24138
31.10.19 20:17

A nechceš jim raději spořit peníze?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6534
31.10.19 20:26

Mně i bráchovi mamka malou výbavu nakoupila :palec: Udělala mi tím velkou radost, ušetřila pár peněz a hlavně spoustz času s vybíráním a nákupem. Nejednalo se teda o hrnce, mám indukci a na tu nesedí každej hrnec. Nakoupila mi mísy a dózy. Využívám je denně :potlesk: A během let se toho nakupilo víc, pár týdnů zpět mi donesla kvalitní nůž.
Jo a ještě utěrky :palec:

Zrovna toto jsou ale věci, na kterých nejde nic pokazit. Talíře a tak jsem si nakoupila sama, nechci žádnou divočinu.

Příspěvek upraven 31.10.19 v 20:33

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Katchulina
31.10.19 20:27

My spoříme peníze, až budou vylítávat z hnízda, všichni dostanou stejnou část. Ale věci bych nekupovala, to ať si pak mladí vyberou spolu. Nevím jak máš velké děti, ale i kdyby to mělo být za rok, věci bych nekupovala.

• Citovat
  • Upravit
10134
31.10.19 20:30

U nás tohle dělala babička… Ručníky, úterky, povlečení… Ty věci mám a používám i teď po 15lezech… Jako pubertacce mi to samo nepřišlo, dneska jsem ji vděčná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.10.19 20:37

Tak tyhle dárky jsem měla pravidelně pod stromečkem. Jak já to nenáviděla! A teď ještě po 30 letech pořád používám ručníky, utěrky a cíchy od babičky. A jsem za ně vděčná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15168
31.10.19 20:46

@bonika69 Je to úplná blbost, výbava se pro dcery chystala před 30lety a více, kdy bylo zboží nedostatkove.. Teď je to zbytečné hromadění krámů, obchody jsou plné, není problém cokoli kdykoli nakoupit. Šetři dětem a peníze a až to bude aktuální dej jim je nebo jim kup co budou chtít a potřebovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LiveDream
31.10.19 20:49

Mě tak mamka pořídila hrnce Zepter, sice během té doby vyšla nová řada, ale miluju je a vaří se v nich samo. Kdybych se měla rozhodnout, jestli pořídit ale hrnce za xx tisíc nebo z ikey za pár stovek + třeba postel, tak když to vezmu zpátky, brala bych v té době, kdy si člověk zařizuje bydlení tu postel. Teď mám ty hrnce v kuchyni už 10let a jsou pořád jako nové…takže toto a nože za mě ok, ale elektronika apod. ne.

• Citovat
  • Upravit
7355
31.10.19 20:54

No kravina, co jiného. To nakoupíš 10ks utěrek, 5× osušku a ručník, prostěradlo, 3 hrnce a příbory jo? Nene. Chudák.
Taky jsem dostávala… asi od 15

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4140
31.10.19 21:08

Tak zalezi, kolik je detem roku.. Jestli to vypadá na odchod z domova v nejbližší petiletce, tak bych klidně neco poridila.. Nejakou mensi vybavu, jako rucniky a povleceni jsem mela a byla jsem za to rada. Muj manzel mel mega vybavu a nikdo si nikde na celo neklepal.. Vsechno jsme nepoužili, ale vybaveni do kuchyně se hodilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
31.10.19 21:10
@bonika69 píše:
Tak dcera to ocení. Má 12let a v 18 se stěhuje, jak mi oznámila. Byt pro ni mám, ale bude ještě studentka (aspoň doufám), takže finančně to bude stejně na mě. Ale se synem fakt nevím. 25 let, studuje a pracuje, bydlí v podnájmu ve spolubydlení. Tam jsem bezradná, nic nepotřebuje.

Z mého života: já chtěla od našich vypadnout taky od 12, od 15 jsem si sama nakupovala „výbavu“ - nadobí, hrnce, povlečení, lampičku k posteli, kolečkovou židli k počítačovému stolu. Stěhovala jsem se v 18. Něco se mi jen nelíbilo, něco za ty roky zpuchřelo, židle byla mimo, protože nastoupily notebooky a všechno jsme dělala z křesla nebo postele… Skoro všechno to byly vyhozené peníze, užila bych si je víc, kdybych je v těch 15-16 utratila za hadry a zábavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3224
31.10.19 21:15

@bonika69 Ahoj, tukám si na čelo když to čtu…vybavu co jsem dostala od mámy jsem celou odnesla do bazaru a na červeny kříž… jistě každý pochopí proč :mrgreen: máme rok 2019 a na rychlovarnou konvici se nečeká několik let jako za komančů se čekalo na stodvácu :mrgreen:… nešetřím detem ani penize - tam je riziko inflace…proste investuju investuju, zhodnocuju…aby jim po mě neco nekdy zbylo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1804
31.10.19 21:21

Ještě ze tohle moji mamu nenapadlo. Podle mě úplně mimo napad. Ale s tím, jak si to obhajujes, bych řekla, ze na nás stejne nedáš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30788
31.10.19 21:23

Mne treba vybavu nakoupila babicka - mela z toho hroznou radost - jako jedine vnouce jsem totiz takove nenarocne povahy - vezmu za vdek temer vsim :mrgreen:. Na ostatni se vyprdla, protoze ti by s tim udelali totez co @axelina . Ja nerada nakupuju. Ale uznavam, ze v dnesni dobe jsem spis prirodni ukaz :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21897
31.10.19 21:28
@bonika69 píše:
Tak dcera to ocení. Má 12let a v 18 se stěhuje, jak mi oznámila. Byt pro ni mám, ale bude ještě studentka (aspoň doufám), takže finančně to bude stejně na mě. Ale se synem fakt nevím. 25 let, studuje a pracuje, bydlí v podnájmu ve spolubydlení. Tam jsem bezradná, nic nepotřebuje.

Oceni?? Chces mi rict, ze dvanactileta holka bude u vytrzeni z toho, když dostane k Vanocum sadu rucniku nebo hrncu do budoucna? Nestalo se ti nic?
Uz zive vidim, jak vypravi nadsene kamoskam, co dostala k Jezisku a jak ji budou tezzce zavidet :mrgreen: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76304
31.10.19 21:29

@bonika69 ne prosímtě ne, tuto blbost dětem nedělej, co ti provedly, že je chceš tak trestat
dnes nakoupíš výbavu za jednu návštěvu supermarketu nebo naklikáš za hodinu na internetu :zed: někde schovávat novou starou veteš :zed:
moje mamka a taťka dostali výbavu před 40 lety - krásné pozlacené soupravy nádobí - do mikrovlnky to nesmí a v myčce se to smyje - skončilo to v popelnici
damaškové povlečení - skončilo to v kontejneru charity, mamka nakoupila povlečení barevné bavlněné dle vlastního výběru
broušené skleničky - v popelnici - v myčce se rozbijí
kapny a duchny - prodala po 50 Kč „kožkařovi“, nakoupili si ovčí deky v 90. letech, které už jsou také na smetišti dějin, mají teď moderní polštáře i přikrývky z dutého vlákna
snad jediné, co je nadčasové jsou utěrky, ale těch máš v každém obchodě mraky a ručníky, dřív byly ty tvrdé peelingové :mrgreen: :mrgreen: nyní se prodávají krásně heboučké v každém obchodě desítky gramáží, vzorů a barev na výběr
za 6 a více let budou krámy, co dnes nataháš do baráku, k ničemu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný