Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Mně i bráchovi mamka malou výbavu nakoupila
Udělala mi tím velkou radost, ušetřila pár peněz a hlavně spoustz času s vybíráním a nákupem. Nejednalo se teda o hrnce, mám indukci a na tu nesedí každej hrnec. Nakoupila mi mísy a dózy. Využívám je denně
A během let se toho nakupilo víc, pár týdnů zpět mi donesla kvalitní nůž.
Jo a ještě utěrky ![]()
Zrovna toto jsou ale věci, na kterých nejde nic pokazit. Talíře a tak jsem si nakoupila sama, nechci žádnou divočinu.
Příspěvek upraven 31.10.19 v 20:33
My spoříme peníze, až budou vylítávat z hnízda, všichni dostanou stejnou část. Ale věci bych nekupovala, to ať si pak mladí vyberou spolu. Nevím jak máš velké děti, ale i kdyby to mělo být za rok, věci bych nekupovala.
U nás tohle dělala babička… Ručníky, úterky, povlečení… Ty věci mám a používám i teď po 15lezech… Jako pubertacce mi to samo nepřišlo, dneska jsem ji vděčná
Tak tyhle dárky jsem měla pravidelně pod stromečkem. Jak já to nenáviděla! A teď ještě po 30 letech pořád používám ručníky, utěrky a cíchy od babičky. A jsem za ně vděčná.
@bonika69 Je to úplná blbost, výbava se pro dcery chystala před 30lety a více, kdy bylo zboží nedostatkove.. Teď je to zbytečné hromadění krámů, obchody jsou plné, není problém cokoli kdykoli nakoupit. Šetři dětem a peníze a až to bude aktuální dej jim je nebo jim kup co budou chtít a potřebovat.
Mě tak mamka pořídila hrnce Zepter, sice během té doby vyšla nová řada, ale miluju je a vaří se v nich samo. Kdybych se měla rozhodnout, jestli pořídit ale hrnce za xx tisíc nebo z ikey za pár stovek + třeba postel, tak když to vezmu zpátky, brala bych v té době, kdy si člověk zařizuje bydlení tu postel. Teď mám ty hrnce v kuchyni už 10let a jsou pořád jako nové…takže toto a nože za mě ok, ale elektronika apod. ne.
No kravina, co jiného. To nakoupíš 10ks utěrek, 5× osušku a ručník, prostěradlo, 3 hrnce a příbory jo? Nene. Chudák.
Taky jsem dostávala… asi od 15
Tak zalezi, kolik je detem roku.. Jestli to vypadá na odchod z domova v nejbližší petiletce, tak bych klidně neco poridila.. Nejakou mensi vybavu, jako rucniky a povleceni jsem mela a byla jsem za to rada. Muj manzel mel mega vybavu a nikdo si nikde na celo neklepal.. Vsechno jsme nepoužili, ale vybaveni do kuchyně se hodilo.
@bonika69 píše:
Tak dcera to ocení. Má 12let a v 18 se stěhuje, jak mi oznámila. Byt pro ni mám, ale bude ještě studentka (aspoň doufám), takže finančně to bude stejně na mě. Ale se synem fakt nevím. 25 let, studuje a pracuje, bydlí v podnájmu ve spolubydlení. Tam jsem bezradná, nic nepotřebuje.
Z mého života: já chtěla od našich vypadnout taky od 12, od 15 jsem si sama nakupovala „výbavu“ - nadobí, hrnce, povlečení, lampičku k posteli, kolečkovou židli k počítačovému stolu. Stěhovala jsem se v 18. Něco se mi jen nelíbilo, něco za ty roky zpuchřelo, židle byla mimo, protože nastoupily notebooky a všechno jsme dělala z křesla nebo postele… Skoro všechno to byly vyhozené peníze, užila bych si je víc, kdybych je v těch 15-16 utratila za hadry a zábavu.
@bonika69 Ahoj, tukám si na čelo když to čtu…vybavu co jsem dostala od mámy jsem celou odnesla do bazaru a na červeny kříž… jistě každý pochopí proč
máme rok 2019 a na rychlovarnou konvici se nečeká několik let jako za komančů se čekalo na stodvácu
… nešetřím detem ani penize - tam je riziko inflace…proste investuju investuju, zhodnocuju…aby jim po mě neco nekdy zbylo
Ještě ze tohle moji mamu nenapadlo. Podle mě úplně mimo napad. Ale s tím, jak si to obhajujes, bych řekla, ze na nás stejne nedáš.
Mne treba vybavu nakoupila babicka - mela z toho hroznou radost - jako jedine vnouce jsem totiz takove nenarocne povahy - vezmu za vdek temer vsim
. Na ostatni se vyprdla, protoze ti by s tim udelali totez co @axelina . Ja nerada nakupuju. Ale uznavam, ze v dnesni dobe jsem spis prirodni ukaz
.
@bonika69 píše:
Tak dcera to ocení. Má 12let a v 18 se stěhuje, jak mi oznámila. Byt pro ni mám, ale bude ještě studentka (aspoň doufám), takže finančně to bude stejně na mě. Ale se synem fakt nevím. 25 let, studuje a pracuje, bydlí v podnájmu ve spolubydlení. Tam jsem bezradná, nic nepotřebuje.
Oceni?? Chces mi rict, ze dvanactileta holka bude u vytrzeni z toho, když dostane k Vanocum sadu rucniku nebo hrncu do budoucna? Nestalo se ti nic?
Uz zive vidim, jak vypravi nadsene kamoskam, co dostala k Jezisku a jak ji budou tezzce zavidet
![]()
@bonika69 ne prosímtě ne, tuto blbost dětem nedělej, co ti provedly, že je chceš tak trestat
dnes nakoupíš výbavu za jednu návštěvu supermarketu nebo naklikáš za hodinu na internetu
někde schovávat novou starou veteš ![]()
moje mamka a taťka dostali výbavu před 40 lety - krásné pozlacené soupravy nádobí - do mikrovlnky to nesmí a v myčce se to smyje - skončilo to v popelnici
damaškové povlečení - skončilo to v kontejneru charity, mamka nakoupila povlečení barevné bavlněné dle vlastního výběru
broušené skleničky - v popelnici - v myčce se rozbijí
kapny a duchny - prodala po 50 Kč „kožkařovi“, nakoupili si ovčí deky v 90. letech, které už jsou také na smetišti dějin, mají teď moderní polštáře i přikrývky z dutého vlákna
snad jediné, co je nadčasové jsou utěrky, ale těch máš v každém obchodě mraky a ručníky, dřív byly ty tvrdé peelingové
nyní se prodávají krásně heboučké v každém obchodě desítky gramáží, vzorů a barev na výběr
za 6 a více let budou krámy, co dnes nataháš do baráku, k ničemu ![]()