Výbava do života

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
182
31.10.19 19:19

Výbava do života

Holky, jdu pro radu. Tak jsem si říkala, že by nebylo špatné začít pořizovat dětem výbavu. Prostě k narozkám či vánocům přihodit něco do budoucí domácnosti. Takové ty dražší věci, na které pak nezbývá moc peněz (hrnce, soupravy nádobí, nožů, příborů atd.). S dcerou problém nemám, sama si vybere. Ale co se synem. Připadá mi blbé ho z této akce vynechat, na druhou stranu nevím, co si o tom bude myslet budoucí snacha. Jak by jste se na to tvářily, neťukaly by jste si u tchýně na čelo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
jahuhudka
31.10.19 19:21

Nedělala bych to ani dceři. Ukládala bych peníze ať si pořídí sami

• Citovat
  • Upravit
507
31.10.19 19:22

Ahoj, narovinu tukala bych si :) pokud něco, tak mu dávej na stranu peníze, ale co bude delat třeba za 10let se zastaralým robotem :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
31.10.19 19:22

Kolik je dětem? Bydlí samy? Já bych si chtěla jako snacha vybrat sama. Máme toho spoustu od tchyně ale měníme to. Mám uplne jiný vkus.. Synovi bych třeba odkladala peníze…

• Citovat
  • Upravit
32074
31.10.19 19:23

Nic takového jsem nedělala, budoucí snacha si určitě bude chtít vybrat podle svého, takže pokud chceš synovi něco dát, tak místo hrnců bych šetřila peníze, ať si koupí, co se mu líbí, až to bude potřebovat. A já jsem teda jako dítě naprosto nesnášela dostávat cokoliv do výbavy :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3767
31.10.19 19:24

@bonika69 To mi nepřipadá jako dobrý nápad - dnes něco vyberete a za pár let, až si dcera bude zařizovat domácnost, bude chtít třeba něco úplně jiného, než dnes. U syna je to úplně mimo, protože takovéhle věci si většinou chce žena vybrat sama. Šetřila bych jim peníze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2414
31.10.19 19:25

Ma mama na to odkladala cely zivot, pak jsem si vybrala sama, nedovedu ai predstavit ze mi tchyne vybira veci, protoze to co mi dala je katastrofa :lol: treba k vanocum kdyz potrebujem pribory, sklenicky tak mame poslu odkazy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16079
31.10.19 19:25

Jestli to není aktuální záležitost do 2 let (myslím doba, kdy děti vyletí z hnízda), tak bych to opravdu nedělala.
Mně je 40, babička mi do výbavy koupila tenkrát hrozně drahé hrnce, samozřejmě netušila, že bude nějaká indukce a hrnce budou dobré leda na stará kamna na chalupě. Látky na povlečení mám na půdě celou krabici (k ušití už nikdy nedošlo), ručníky a osušky jsem teda používala, ale absolutně se mi barevně nehodily do budoucí koupelny.
Obecně platí, že si málokteré věci uchovají hodnotu a řekla bych, že většinu těch věcí pak člověk používá jen, aby neurazil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9647
31.10.19 19:26

A co na to děti? Ocení to? Mně takhle výbavu pořizovala babička od cca 10 let. Brácha dostával k vánocům knížky, hračky a já kastroly a cejchy :roll: Nesnášela jsem to. A navíc spoustu věcí leží ladem ve skříni, protože mám úplně jiný vkus a třeba damaškové povlečení s kytičkama moc neocením.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4647
31.10.19 19:27

Nepíšeš kolik je dětem, ale já jsem byla fakt „strašně nadšená“ když jsme v deseti letech dostala od babičky na Vánoce povlečení do výbavy. Má jakýsi strašný květinový vzor, pravda tehdy asi babička byla ráda, že nějaké sehnala, ale nikdy jsem ho nepoužila. Takže nic takového bych fakt nedělala. Spíš bych teda dětem spořila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
949
31.10.19 19:28
@Jahru píše:
A co na to děti? Ocení to? Mně takhle výbavu pořizovala babička od cca 10 let. Brácha dostával k vánocům knížky, hračky a já kastroly a cejchy :roll: Nesnášela jsem to. A navíc spoustu věcí leží ladem ve skříni, protože mám úplně jiný vkus a třeba damaškové povlečení s kytičkama moc neocením.

Zrovna ten damašek s kytickama bych brala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66798
31.10.19 19:29

Jejda já v pravěku dostávala věc do výbavy, dodnes je užívám. ALE v současnosti jsou potřeby pro běžné užití dostupné, každý si je může pořídit ve kvalitě a designu, který mu vyhovuje. Navíc je v současnosti vše vyráběno tak, aby to takatak přežilo dobu záruky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59358

Kolik je dětem? Raději ty peníze odkládat bokem a pak předat obálku. Každý si to pak chce vybrat sám a co se mu bude hodit ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1650

@bonika69 tak taková výbava by mě kor jako teenagera nepotěšila. Spíš ať jsou vybavení schopnostmi a dovednostmi, díky kterým si vyberou všechno sami, až bude čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24157
31.10.19 19:32

Mě do výbavy kupovali věci prarodiče. Já to teda hodně ocenila. Do začátku to bylo super i když něco nebylo úplně moderní. Pár věcí jsem si vybírala i sama a dostala jsem je k Vánocům a pod. Ale první takový dárek jsem dostala myslím v 18ti. Ale já byla vždy taková zodpovědná nebo jak to napsat a byla za tohle ráda. Od dědy jsem pak dostala kuchyňského robota když jsme zařizovali domácnost, sama jsem si ho vybrala a mám ho jako vzpomínku na dědu. Takže jednou až bude nefunkční poputuje na půdu. Nebudu ho mít to srdce vyhodit. Kdyby manžel přišel s tím, že má nějakou výbavu tak by mi to taky nevadilo, ale kupovala bych neutrální věci. Talíře a skleničky a pod jsem si chtěla vybrat sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný