Výbava pro miminko nová/použitá

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
23.6.21 18:58

Výbava pro miminko nová/použitá

Ahoj,
jsem zatím čerstvě těhotná a na nějaké velké zařizování je zatím brzy, ale spousta mých známých v okolí posouvá dál věci z výbavičky, tak bychom něco výhledově už třeba vzali.
Je něco, co zásadně doporučujete nové? Např jde vývoj bezpečnosti v autosedačkách tak dopředu, že určitě nepořizovat pár let starou? Nebo naopak u čeho není problém vzít věc už po někom?
Finance nás nějak extra netlačí, ale samozřejmě člověk nechce vyhazovat peníze zbytečně, když by to šlo levněji.

Btw: o těhu jsme ještě neřekli všem, tak raději anonym i když myslím, že jsem se už v nějaké diskuzi prokecla :zed:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
304
23.6.21 19:03

Tak ono v podstatě cokoliv můžeš mít z druhé ruky, spíš záleží na tom, jestli potřebuješ nutně nové. My jsme kromě několika desítek kusů oblečení kupovali všechno nové (kočárek, autosedačka, postýlka) a to z toho důvodu, že chceme brzy druhé, které bude dědit.. Proto vše i v neutrálních barvách.. Ohledně autosedačky záleží na víc věcech, ale prodávají se i třeba rok staré, které jsou stejné jako letošní. Tam je to asi v pohodě ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
23.6.21 19:03

Autosedačka rozhodně nová. Od kočáru, postýlky, hračky až po hadry klidně z druhé ruky..

• Citovat
  • Upravit
480
23.6.21 19:05

My teď čekáme první mimčo a taky máme skoro všechno z druhé ruky (většinou od známých). Vůbec mi to nevadí, když jsou to čisté věci a vím, z jaké domácnosti jsou. 🙂 Novou budeme mít akorát matraci do postýlky, kosmetiku, lahvičky, dudyny a věci, co jsem mimču ušila (zavinovačka, hnízdečko,..). Záleží opravdu na tobě, já s tím třeba nemám vůbec problém a není to kvůli finanční tísni. 🙂

Příspěvek upraven 23.06.21 v 19:07

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4072
23.6.21 19:06

Autosedačku bych nikdy z druhe ruky nevzala, zvlast ne par let starou. Kvalitni vajicko nestoji moc, navazující uz rozpocet asi nepotesi, ale zas vydrzi mnohem dele, takže to neni takova hruza. Kazda autosedačka ma urcitou vyrobcem stanovenou zaruku, pak mohou zacit plasty měnit pevnost. Plus u nekterych zase byly u starsich modelu nalezeny skodlive latky v potahu a v nové serii to napravili.
No a pokud budes chtit monitor dechu, tak ten bych asi vzala nový. Jinak bych klidne vzala vse z druhe ruky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3866
23.6.21 19:08

Autosedačku bych chtěla novou, nevíš, jestli není bourana, plus ty materiály stárnou, i kdyby sedačka jen lezela na polici, plasty krehnou a tak. Všechno ostatní klidně z druhé ruky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.6.21 19:14

Nám stačí když to bude vše čisté a funkční. Ale samozřejmě nepůjdeme do ušetření za každou cenu a třeba ohrožení miminka kvůli bídné kvalitě nebo poškození. Ve finanční tísni nejsme, jen nejsem toho názoru, že vše se musí použít jednou a pak vyhodit když nejde o toaleťák :lol:
Děkuju moc za rady a tipy, autosedačku koupíme a matraci určitě také. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
34322

Autosedacku bych vzala novou a pokud planujes vic deti a tury, vylety, tak i kocar.
Jinak z druhe ruky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2690

Čekáme první mimi… Ale vše máme nové.. Na první mimi by to tak mělo být a je mi jedno kolik utratim i s kočárkem jsme tam asi za 60 tis. 😁 😁 😁A vůbec nelituji… Nákupy si užívám… Z druhé ruky nic nekupuji a nikdy nebudu záleží na tom jak do toho chceš investovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19977
23.6.21 19:22

Autosedačky jsme měli vždy nové. Kočárky, hračky, oblečky klidně z druhé ruky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
340
23.6.21 19:24
@Misasisi píše: Čekáme první mimi… Ale vše máme nové.. Na první mimi by to tak mělo být a je mi jedno kolik utratim i s kočárkem jsme tam asi za 60 tis. 😁 😁 😁A vůbec nelituji… Nákupy si užívám… Z druhé ruky nic nekupuji a nikdy nebudu záleží na tom jak do toho chceš investovat…

Mám to úplně stejně, dědit bude případně druhé dítě, ale první jsem si chtěla užít, takže vše jsme vybírali nové a nákupy jsem si užívala :srdce:

Jinak si myslím, že se z druhé ruky dá koupit asi vše, pokud je to v dobrém stavu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35411
23.6.21 19:26

Autosedačku novou. Třeba šátek je z druhé ruky žádoucí :palec:
Mám ráda bazárky, takže za mě určitě většinu dobře pořídíš tam :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12809
23.6.21 19:27

Pokud je to z ověřených zdrojů, tak prakticky vše, jen matraci bych pořídila novou a kočáry bych vzala z těch kvalitnějších. Některé celkem slušné kočáry vydrží fakt tak ty dvě děti, pokud člověk jezdí, takže je třeba brát z druhé ruky ty ještě slušnější z těch slušných.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
23.6.21 19:36

Měli jsme novou autosedačku, kočárek a postýlku. Hodně oblečení jsem dostala od sestry a kamarádky, od cizích bych asi věci nebrala.

Monitor dechu se dá v porodnici půjčit, je kalibrovaný, stejně pak ta pojížděcí postýlka, kdo využije.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1641
23.6.21 19:42

Měla jsem nový hluboký kočárek, matraci, autosedačku ne, nejezdili jsme tak často. Jinak já si vzala vše. A pak případně vyhazovala. Poděděný hluboký kočárek jsme využili na chatě, bylo pak víc místa v kufru auta. Nebo když děti měli neštovice nebo zlomené ruce, tak jsem mohla roztříhat starší oblečení a nebylo mi to líto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí