Výběr jména pro dceru

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
7221
28.9.22 17:47

Vždycky bude někdo proti. :nevim: to si nevyberes. Po čase bude mít xy přezdívek. Všechna ta jména co po vás chtějí má každá druhá, třetí. Buďte originální :mrgreen: :* :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
371
28.9.22 17:50

Lada je moc hezké jméno a není jich plno. Názor okolí bych ve výběru jména vůbec nezohledňovala. Kdybyste chtěli Brunhildu, tak chápu, že někdo neudrží na uzdě překvapený výraz, ale nikomu po tom nic není. Dala bych Ladu a ostatní ať se s tím srovnají, je to vaše dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5757
28.9.22 17:58

Když mi bylo asi 13 tak jsem chtěla Ladu a že si musím vzít Kelnera, protože to příjmení se k tomu hodí…žádného Kelnera jsme samozřejmé v roce 1988 neznala:-). A Lada mi vydrželo až do 30… k vyvdanému příjmení se mi ale nelíbilo, takže jsem ho nakonec nedala.

Takže za mě Lada hezké jméno…jen k té Barboře se moc nehodí je to každé stylově jméno jiné…ale někomu to nevadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
443
28.9.22 18:00

Dejte jméno jaké se líbí vám dvěma, ostatním to oznamte po porodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
28.9.22 18:00
@Anonymní píše:
Dobrý den, čekáme druhé dítě a opět holčičku. :D Máme ovšem problém se jménem. Já jsem Nela a to jméno nesnáším :? nelíbí se mi atd. Moje mamka před lety chtěla, abych tak pojmenovala i dceru což jsem odmítla a chtěli jsme dát s přítelem jméno Lada, ale okolí nám řeklo, že to jméno je hrozné atd… Tak jsme dali jméno Barbora se kterým už souhlasili víc, ale nejradši by všichni dali Nela, Natálie, Anička, Tereza nebo Ema. Všichni furt říkají to samé… a teď mám zhruba 5 týdnů do porodu a jméno už by jsme měli vybrat. Hrozně moc chceme Ladu :( je to opravdu tak hrozné jméno? :nevim:

Je to hezké jméno. Osobně jsem se s ním setkala pouze dvakrát v životě u svých vrstevnic, (malou) holčičku toho jména neznám. A to pracuji mezi dětmi.
Dejte ho a nikoho se neptejte. Budete originální, nikde se jich nevyrojí dalších deset :kytka:

Mně se zase bytostně nelíbí jméno Barbora. Nemám ho spojené s žádnou špatnou zkušeností, ale od dětství vím, že toto jméno by u mně nikdy neprošlo.

Příspěvek upraven 28.09.22 v 18:02

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3725
28.9.22 18:02

Je moc hezké. Jako z pohádky. Navíc bude neobvyklé a budete výjimka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
28.9.22 18:06
@Anonymní píše:
Dobrý den, čekáme druhé dítě a opět holčičku. :D Máme ovšem problém se jménem. Já jsem Nela a to jméno nesnáším :? nelíbí se mi atd. Moje mamka před lety chtěla, abych tak pojmenovala i dceru což jsem odmítla a chtěli jsme dát s přítelem jméno Lada, ale okolí nám řeklo, že to jméno je hrozné atd… Tak jsme dali jméno Barbora se kterým už souhlasili víc, ale nejradši by všichni dali Nela, Natálie, Anička, Tereza nebo Ema. Všichni furt říkají to samé… a teď mám zhruba 5 týdnů do porodu a jméno už by jsme měli vybrat. Hrozně moc chceme Ladu :( je to opravdu tak hrozné jméno? :nevim:

Není. Dejte ho. Vaše dítě, váš výběr

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
28.9.22 18:06
@Ledová káva píše:
Ladu dejte a do porodu už o tom s nikým nemluvte, ať nemusíš poslouchat ty hnusné reakce.

je dost možný, že rodina bude mít hnusný reakce i po porodu a i pak před děckem. Jestli to rodič neumí ustát, což asi neumí, podle toho co píše, tak bych to jmeno nedavala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15460
28.9.22 18:08
@Anonymní píše:

Já nechápu, proč se o výběru jména musíš s někým radit? :roll:
A proč jsi taková slepičí pr. delka a musíš to vykvávat v širokém okolí? :roll:

Prostě oznamte, že jméno máte a všichni se ho dozví až po porodu. Hotovo, tečka!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37125
28.9.22 18:08

Lada je krásné jméno, dej co se líbí vám rodičům, na okolí se vykašli, jejich dítě to není a oni si zvyknou. Mě okolí kritizovalo jména dvou dětí ze tří a pak si zvykli a začalo se to líbit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15460
28.9.22 18:09
@debra.morgan píše:
je dost možný, že rodina bude mít hnusný reakce i po porodu a i pak před děckem. Jestli to rodič neumí ustát, což asi neumí, podle toho co píše, tak bych to jmeno nedavala.

Každej má plnou hubu keců, ale jak se to narodí, tak je většinou klid :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3111
28.9.22 18:11

No jestli se vám líbí proč ne :nevim: ale prostě na holčička Lada nic moc..spíš pak počítej s tím, že vám se sice líbit může, ale dceři se líbit nemusí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15460
@Kriss Tina píše:
Lada je krásné jméno, dej co se líbí vám rodičům, na okolí se vykašli, jejich dítě to není a oni si zvyknou. Mě okolí kritizovalo jména dvou dětí ze tří a pak si zvykli a začalo se to líbit :)

A nám ho nekritizoval nikdo. :dance:
My jsme to řekli jen pár lidem. U kterých jsme věděli, že budou mlčet. A všichni ostatní se to dozvěděli až po porodu. :)
Máme hodně netradiční, cizí a málo známé jméno. A nikdo teda ani necekl nic proti ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1366

Mně se nelíbí ani Lada ani Nela. Ale každýmu se přece líbí něco jineho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37125
28.9.22 18:12
@Jazmine píše:
No jestli se vám líbí proč ne :nevim: ale prostě na holčička Lada nic moc..spíš pak počítej s tím, že vám se sice líbit může, ale dceři se líbit nemusí

A jak poznáš, jaké jméno se holčičce bude jednou líbit? To by ji musela nechat bezejmennou :roll: třeba pak bude ráda, že je originální a není desátá Natálka v kolektivu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze