Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
A co Lena? Kompromis, obrácené jméno k Nela. Ale chcete-li Ladu, dejte Ladu. ![]()
Komentáře jsem nečetla, ale co Nina? Mám dceru Nelu a kdybych měla druhou holku, byla by to právě Nina ![]()
Lada je moc krásné jméno!!!
Příspěvek upraven 28.09.22 v 18:19
Lada, Laděnka, krásné jméno. Dejte ho. Okolí ať si políbí šos. Co je komu do toho. Znám jednu malou holčičku Laděnku, tu pojmenovala maminka na počest svojí zesnulé maminky. To jméno jí fakt sluší a mezi těmi Natálkami, Rozálkami a Julinkami je originální.
@Šmoulice píše:
Já nechápu, proč se o výběru jména musíš s někým radit?
A proč jsi taková slepičí pr. delka a musíš to vykvávat v širokém okolí?Prostě oznamte, že jméno máte a všichni se ho dozví až po porodu. Hotovo, tečka!
Jinak mimochodem, svoje jméno jsem jako malá taky neměla ráda, ale jelikož se mi ve škole posmívali a jméno jakkoliv komolili, tak jsem řekla, že bych nechtěla dát jméno dceři tak, aby se jí posmívali jako kdysi mě. Dnešní děti jsou totiž fakt něco 🤷
@Anonymní píše:Tak kdyby se neptal každý na jméno tak to sama od sebe neříkám.
No dyť říkám. Slepičí pr.del … ![]()
Nemusíš jim ho říkat ani tak, víš? Ono jen stačí říct: nemáme vybrané, je čas … ![]()
@Kriss Tina píše:
A jak poznáš, jaké jméno se holčičce bude jednou líbit? To by ji musela nechat bezejmennoutřeba pak bude ráda, že je originální a není desátá Natálka v kolektivu.
Prosimtě nevykruť si oči
Jasně že to nevíš nikdy. Zakladatelka se ptala na názor, tak jsem ten svůj napsala. Prostě nezní mi to moc něžně a holčičkovsky to je celé. Evokuje mi to staročeské ilulstrace pohádek, Landu, nebo Láďu
Já bych to nedala
Sama mám hodně neobvyklé jméno, moje dcera taky, ale prostě volat Lado na malou princeznu? Nevím noo..Vše je jen otázka vkusu, který máme každý jiný.
Co se narodí, zvyknou si ![]()
U nás Emily taky moc neholdovali, a co je na světě, je ticho ![]()
@Šmoulice píše:
No dyť říkám. Slepičí pr.del …
Nemusíš jim ho říkat ani tak, víš? Ono jen stačí říct: nemáme vybrané, je čas …
Z vlastní zkušenosti… Je to docela pomsta. Neříkat, nekomentovat… Všichni budou napnutý jak struny a čekat na to jméno. U bratrance to bylo taky tak. Jméno jsme se dozvěděli z SMS. Nedávno od kamarádu taky podobně. Dali vědět, že se narodilo dite.
další info hromadně na cosialnich sitich.
ti říkám, že to bude super pomsta. Nikomu nic neříkat
![]()
Dej, co uznáte ty a tvůj manžel za vhodné. Ostatní to dítě rodit ani vychovávat nebudou. Tvoje máma už si pojmenovala svý, tak ať teď nechá zase tebe pojmenovat tvoje dítě. Já bych si to nikdy nedovolila do těchto věcí zasahovat.
Mně se Lada moc nelíbí, ale pokud jste se s partnerem shodli, tak proč ne
A přijde mi to jméno lepší jak Barbora, to mi zní jako brambora, nemůžu si pomoct ![]()
@Jazmine píše:
Prosimtě nevykruť si očiJasně že to nevíš nikdy. Zakladatelka se ptala na názor, tak jsem ten svůj napsala. Prostě nezní mi to moc něžně a holčičkovsky to je celé. Evokuje mi to staročeské ilulstrace pohádek, Landu, nebo Láďu
Já bych to nedala
Sama mám hodně neobvyklé jméno, moje dcera taky, ale prostě volat Lado na malou princeznu? Nevím noo..Vše je jen otázka vkusu, který máme každý jiný.
Zrovna Lada je princezna z hodně známé pohádky
I když dnešní generace dětí se už dívá na něco jiného ![]()