Výběr jména pro dceru

Napsat příspěvek
Velikost písma:
563
28.9.22 18:51

Lada je moc hezké jméno. Měla jsem spolužacku na ZŠ, byla už tehdy jediná s tím jménem. Dala bych co se vám líbí. My o jménu s okolím, příbuznými, rodinou vůbec nediskutovali, stale říkáme, že ještě nevíme a i kdybychom věděli, tak neřekneme. Mám taky tak 5t do porodu. Nikomu do toho nic není. Někdy je fakt lepší mlčet a vůbec tohle téma s nikým jiným z rodiny neřešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
28.9.22 18:51
@Jazmine píše:
Prosimtě nevykruť si oči :D Jasně že to nevíš nikdy. Zakladatelka se ptala na názor, tak jsem ten svůj napsala. Prostě nezní mi to moc něžně a holčičkovsky to je celé. Evokuje mi to staročeské ilulstrace pohádek, Landu, nebo Láďu :mrgreen: Já bych to nedala :nevim: Sama mám hodně neobvyklé jméno, moje dcera taky, ale prostě volat Lado na malou princeznu? Nevím noo..Vše je jen otázka vkusu, který máme každý jiný.

Myslim, ze hoooooodne % lidi ma asociaci Lada=princezna :mrgreen:

Zakladatelko - me se treba Nela libi vic nez Lada, ale proti gustu… :nevim: Dejte, co chcete. Pokud by nekdo v rodine byl takovy krupan, ze by kritizoval jmeno ditete v pritomnosti ditete, tak asi okamzite prerusuji styk :nevim: Jinak at si brblou, kolik chteji. A nehlas to dopredu a mas klid. Moje deti dostaly jmena az po porodu, a to prvni po tydnu a druhy po dvou :mrgreen: Proste zatim nevim, uvidime, a jdeme dal. Kdyz me nekdo moc stval, v tehu jsem oznamovala, ze se budou jmenovat treba Krasomysl a podobne :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3958
28.9.22 19:07

Zajímavé, jak tu spousta lidí Ladu vychvaluje, ale nikdo jí nedává :lol:
Jinak ptáš se na názor, tak mně osobně se jméno Lada nelíbí, evokuje mi to značku auta ;) Ale pokud se vám jméno líbí, dejte ho a na reakce okolí se vykašlete. Vždy se najde někdo, komu se nebude líbit jakékoliv jméno, které vyberete :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
28.9.22 19:07

Lada se mi nelíbí. Ale zas v těch starších jménech mám oblíbené jméno Meda. A ta se taky spoustě lidem nelíbí.
Zvolte si jméno, které chcete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
28.9.22 19:08
@Šmoulice píše:
Každej má plnou hubu keců, ale jak se to narodí, tak je většinou klid :)

to není tak uplně pravda, i o tom tu jsou diskuse.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1339
28.9.22 19:16

Dejte samozřejmě jméno, které se líbí vám s manželem!
I z pohledu toho, ze si to jméno přeješ ty a už dlouho, kdyby to třeba bylo tvoje poslední dítě (nebo poslední holcicka ), bylo by ti to časem možná i dost líto, ze ji nemáš …
Za mě je Lada úplně v pohodě.

A jinak souhlasím naprosto s tím, nerikat jméno až do porodu a dat všem vědět až se dítě narodí. Protože dokud není na světě, budou mít lidi kecy na všechno :cert: Sama si pamatuju, jak sem z toho byla ke konci těhotenství v háji a strašně jsem litovala, ze jsem to vůbec s někým řešila :nevim:
Mimochodem, u nás měli lidi kecy na jména co jsme měli ve finálním vyberu a to byla absolutně běžná a celkem častá jména - u kluka Michal, Filip, u holky Gabriela, Klára - se vším měl někdo problém a úplně zbytečně … Takže příště, i kdybych chtěla pojmenovat zlatou rybicku, nikomu dopředu ani slovo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14712
28.9.22 19:17
@Šmoulice píše:
Každej má plnou hubu keců, ale jak se to narodí, tak je většinou klid :)

Vetsinou jo. U nas je vyjimka. Tchan pred narozenim prvni dcery tezce nesl, ze ji chceme pojmenovat Aneta. Kdyz ji byly cca 2 roky, tak v oplilosti prohlasil: “Jezisi, Aneta… Ty uz sis na to zvykla?” Ja na nej vytrestila oci: “Ja jsem to jmeno vybrala.” :D Ted uz si snad zvykl na jmena vsech 4 nasich holek. Ale obcas nam predhazuje, jak svoje dcery pojmenoval jeho kamarad :roll:

Jinak Ladu bych nedala, ale prijde mi docela hezka. K dospele zene se hodi. No a pripomina mi to, ze moje babicka oslovuje nasi Petru “Ladenko” :mrgreen: Vubec nevim, kde to bere :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ledová káva
28.9.22 19:21
@debra.morgan píše:
je dost možný, že rodina bude mít hnusný reakce i po porodu a i pak před děckem. Jestli to rodič neumí ustát, což asi neumí, podle toho co píše, tak bych to jmeno nedavala.

Rodič se stejně tak či tak musí naučit dělat věci po svém a umět se vymezit i když je to těžké. Jinak to dělá paseku, diskuzí na tohle téma je tu dost. Tak proč nezačít se jménem dítěte? :P

• Citovat
  • Upravit
15220
28.9.22 19:24
@Anonymní píše:
Ony ty reakce jdou dost hnusné. A co bych dala za to abych byla Lada.

Hnusné reakce? Co to máš za nevychované lidi v okolí? Mě by teda nenapadlo na jakékoli jméno i kdyby se mi nelíbilo hnusné reagovat. Přece neřeknu do očí někomu, že má hnusné jméno, nebo že jeho dítě se hnusně jmenuje. Neřeknu to ani Pepickum a Jarouskum i když si to myslim :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2586
28.9.22 19:38

Ve mně to teda spíš než princeznu evokuje to bílé hnusné ruské auto. Navíc jsem chvíli musela přemýšlet, jak to zdrobnit, že „ladička“ to asi nebude. Ale jestli se vám to tak dlouho líbí, tak ho určitě dejte nebo toho budete pak litovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24812
28.9.22 19:52

Princezna Lada :srdce: je velmi krásné znělé slovanské jméno :srdce:
za mne je to jedna z topek a Určitě bych si ji nenechala vymlouvat!
To přece není žádný úlet jako nějaká Mercedes, Esmeralda a podobné výkvěty :lol:
dejte ji a moc vám fandím, je vážně moc pěkné a navíc skýtá hodně možností oslovení…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5697
28.9.22 19:53

Mně Lada přijde hrozné jméno, jako šicí stroj, co jsme měli doma. Nelíbí se mi. V okolí mám jednu dospělou a ani na ní mi to nesedí. To zlatá Nela.
Ale když vy to chcete, tak to dejte. Vybírat jméno podle toho, co chtějí příbuzní, je nesmysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
28.9.22 19:54
@Ledová káva píše:
Rodič se stejně tak či tak musí naučit dělat věci po svém a umět se vymezit i když je to těžké. Jinak to dělá paseku, diskuzí na tohle téma je tu dost. Tak proč nezačít se jménem dítěte? :P

protožže pokud to rodič nedokaže tak děcko muže cely dětství slychat, že ma hnusny jmeno, nebo, a to tu taky bylo, na něj budou přibuzni volat jinym jmenem. To pro děcko fakt chceš.

jinak mi jmeno lada přijde hrozny, evokuje mi auto a až pak tu princeznu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1567
28.9.22 20:00

Ladu máme ve třídě (4.tř), je to nezvyklé jméno, ale hezké. Vím ještě o jedné novorozené.
Já bych vůbec nedala na to, co mi říká rodina. Na můj výběr pro dceru se rodina taky moc netvářila, ale pak to všichni vzali. Moje sestra bude mít dceru taky s neobvyklým jménem.. Je to každého věc a hlavně vaše dcera :nevim: Bára a Lada :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
28.9.22 20:02
@Lucy75 píše:
Princezna Lada :srdce: je velmi krásné znělé slovanské jméno :srdce:
za mne je to jedna z topek a Určitě bych si ji nenechala vymlouvat!
To přece není žádný úlet jako nějaká Mercedes, Esmeralda a podobné výkvěty :lol:
dejte ji a moc vám fandím, je vážně moc pěkné a navíc skýtá hodně možností oslovení…

No tak Lada a Mercedes mi přijdou tak na stejný úrovni, prostě auto. A možnosti oslovení taky nic moc, Lada a všechno ostatní je stejný jako na Laďku, což je za mě jedno z nejošklivějších jmen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze