Výběr jména pro dceru

Napsat příspěvek
Velikost písma:
28.9.22 22:52

A není jedno co říkají ostatní? Koho zajímá názor ostatních? Vaše dítě váš život ne? Nebuďte jako ovce (pokus o vtip jestli znáte Shopaholicadel :D)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.9.22 23:11

Lada je krásný jméno, u dcery v jeslích je malá Laduška, v práci jsme kolegyni říkali Lado/Ladi, použitelný pro všechny věkový skupiny. Taky bych klidně dala Ladu, ale neprošla přes manžela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
650
28.9.22 23:13

Je to vaše dítě, dejte jméno podle sebe. Nechápu, že to po první špatné zkušenosti s rodinou ještě vůbec řešíte. Nikomu bych výběr předem už neříkala. Nebo to se jako přizpůsobíte okolí a pak s tím rozhodnutím budete žít po zbytek života? Jakože „Nám se tohle jméno moc nelíbí, ale líbí se babičkám, tak jsme ho nakonec dali no“?! :zed: a babičky spokojený a vy zklamaný a nespokojený? To snad ne přece…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
685
29.9.22 00:31

Určitě dejte jméno podle sebe - přeješ si Ladu už dlouho a bude to vaše dcera, ne vašich příbuzných. Ať se jméno líbí vám. Neřekla bych, kdybyste vymysleli nějakou úplnou, nezvyklou příšernost, ale Lada je zcela normální jméno, nic divného, kvůli čemu by se dcerce jednou děti smály (asociace s autem má jen naše, starší generace, dnešní děti už to neznají). Vůbec výběr s okolím neřešte (řekni, že to bude překvapení) a jméno oznamte až po porodu.
A Lada je pěkné jméno, jedno moje dítko mělo spolužačku Ladu ve školce, říkali jí Laduško, to je přece hezké. A oslovení Ladi je taky hezké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7296
29.9.22 00:39
@Anonymní píše:
Dobrý den, čekáme druhé dítě a opět holčičku. :D Máme ovšem problém se jménem. Já jsem Nela a to jméno nesnáším :? nelíbí se mi atd. Moje mamka před lety chtěla, abych tak pojmenovala i dceru což jsem odmítla a chtěli jsme dát s přítelem jméno Lada, ale okolí nám řeklo, že to jméno je hrozné atd… Tak jsme dali jméno Barbora se kterým už souhlasili víc, ale nejradši by všichni dali Nela, Natálie, Anička, Tereza nebo Ema. Všichni furt říkají to samé… a teď mám zhruba 5 týdnů do porodu a jméno už by jsme měli vybrat. Hrozně moc chceme Ladu :( je to opravdu tak hrozné jméno? :nevim:

Mě se to jméno líbí moc :palec:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2073
29.9.22 06:34

Znam jednu malou Ladusku, nevidim duvod proc ne, navic, kdyz to tak citite. S okolim bych o tom vubec nediskutovala, prip.jim ho oznamila a tecka..s tim ze jejich nazory nacto jmeno jsou pouze jejich nazory a nebrala bych so to osobne. Je to sice mene obvykle jmeno, ale to bych brala jako plus ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
224
29.9.22 07:27

Lada je moc hezké jméno.
Neřešte výběr jména s okolím. Pokud jste se shodli s partnerem, klidně dejte. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
376
29.9.22 07:51

Znám sestry Nelu a Ladu a vždy se mi ta jména obě velmi líbila. Pokud Ladu chcete určitě bych ji vybrala. Jinak za 30let jsem jinou Ladu ani Nelu nepotkala, takže originál…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
29.9.22 07:55
@Jazmine píše:
Prosimtě nevykruť si oči :D Jasně že to nevíš nikdy. Zakladatelka se ptala na názor, tak jsem ten svůj napsala. Prostě nezní mi to moc něžně a holčičkovsky to je celé. Evokuje mi to staročeské ilulstrace pohádek, Landu, nebo Láďu :mrgreen: Já bych to nedala :nevim: Sama mám hodně neobvyklé jméno, moje dcera taky, ale prostě volat Lado na malou princeznu? Nevím noo..Vše je jen otázka vkusu, který máme každý jiný.

A jiná jména ti nic „neevokují“? Já si teda jako první vybavila tu princeznu a ne malíře. No a co? Jim se to jméno líbí, ať ho dají. Neptají se ostatních, co už své děti mohli svobodně pojmenovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LiduNe
29.9.22 08:18

Tak snad jí dejte jméno, které chcete vy ne? To jsem ještě neslyšela, aby se někdo rozhodoval podle příbuzných.
Lada je krásné jméno, i když v dnešní době neobvyklé.

• Citovat
  • Upravit
14726
29.9.22 09:23
@Jazmine píše:
Prosimtě nevykruť si oči :D Jasně že to nevíš nikdy. Zakladatelka se ptala na názor, tak jsem ten svůj napsala. Prostě nezní mi to moc něžně a holčičkovsky to je celé. Evokuje mi to staročeské ilulstrace pohádek, Landu, nebo Láďu :mrgreen: Já bych to nedala :nevim: Sama mám hodně neobvyklé jméno, moje dcera taky, ale prostě volat Lado na malou princeznu? Nevím noo..Vše je jen otázka vkusu, který máme každý jiný.

Muzou na ni volat Ladenko, Ladusko, Ladi. Treba mne to jmeno neevokuje nic. Tu pohadku nemam rada, auto Lada dnesnim detem nic nerekne atd. Jina jmena take evokuji ruzne veci a lidi. A zakladatelka by urcite h budoucnu litovala, ze kvuli okoli nedala diteti svoje vysnene jmeno.

Jinak ja znam 3 Lady - 2 dospele a 1 malou. Nel znam rozhodne vic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.9.22 09:43
@Anonymní píše:
Dobrý den, čekáme druhé dítě a opět holčičku. :D Máme ovšem problém se jménem. Já jsem Nela a to jméno nesnáším :? nelíbí se mi atd. Moje mamka před lety chtěla, abych tak pojmenovala i dceru což jsem odmítla a chtěli jsme dát s přítelem jméno Lada, ale okolí nám řeklo, že to jméno je hrozné atd… Tak jsme dali jméno Barbora se kterým už souhlasili víc, ale nejradši by všichni dali Nela, Natálie, Anička, Tereza nebo Ema. Všichni furt říkají to samé… a teď mám zhruba 5 týdnů do porodu a jméno už by jsme měli vybrat. Hrozně moc chceme Ladu :( je to opravdu tak hrozné jméno? :nevim:

Lada je nádherné české jméno. Nazývá se tak slovanská bohyně lásky a manželství. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5629
29.9.22 11:50

Lada je krásné a neotřelé jméno. Kdyby Ladu neměli kamarádi, tak bych o tom jménu velice vážně přemýšlela pro svoji vlastní dceru (pokud bych ji někdy měla).
Pokud se jméno líbí vám, se svým okolím to nekonzultujte a jméno dejte. Po porodu už nikdo kafrat nebude a vezmou to jako hotovou věc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148917
29.9.22 11:53
@Morrígan Ní_Boii píše:
Lada je nádherné české jméno. Nazývá se tak slovanská bohyně lásky a manželství. :palec:

Fakt? To jsem nevěděla.
Tady té „naší“ se říká Laděnka, je to strašně krásný, něžný a k ní to opravdu sedí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.9.22 13:09

Máme malou Ladu v rodině a ještě ji má má spolužačka. Přijde mi to jako naprosto normální, v pohodě jméno, pro malou i velkou, které je neprávem opomíjené. Dnešní děti k tomuto jménu nemají žádnou negativní asociaci. Zkazit jim to může jen dospělý. Vůbec bych se toho nebála, rozhodně se nejedná o žádný úlet. A i kdyby… nikdy bych si nedovolila do výběru jména někomu nevybíravě zasahovat. Nikomu mimo rodiče do toho nic není.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze

Poradna porodní asistence