Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Planet003 včera jsi měla ikonku @vasilikyyy a dnes jsi @Planet003
![]()
snažíš se maskovat, ale pořád jsi nápadná
@sagina píše:
tak zas tomu já naprosto přesně rozumímkdyž jsem šla na střední já, tak na gympl jsem neměla (ano, měla jsem vždy vyznamenání, dvě-tři dvojky, ale tam chodily holky se samými jedničkami), takže jsem si mohla vybrat, jestli chci radši pracovat s čísly a jít na ekonomku, anebo spíš s lidmi a jít na zdrávku. ještě mohl přicházet do úvahy pajdák, ale tam vyžadovali hru na piáno nebo tak něco obdobně s nutností hudebního sluchu, takže pro mne smůla. jo, teď mě napadá, že ještě se dalo pracovat se zvířaty, tedy jít na zemědělku, ale jako pro Pražáka pro mne i kráva byla těžká exotika. takže on ten výběr ani zdaleka nebyl tak složitý, jako dneska… navíc i z toho mála, co na výběr bylo, ještě výchovná poradkyně dokázala protřídit podle známek („ty máš hezké známky, tam je tě škoda“)
Ano existovali výchovný poradci, my jsme jeli ještě na úřad práce kde nám také poradili.
Byl možná menší výběr škol, ale poradili jsme si
Ale tady jde o to, že internet má, ví co by chtěla asi dělat. A není schopna si najít informace na netu. Ještě když najde školu civilního letectví, ale už není schopná si stránky rozkliknout a podívat se na zaměření, podmínky přijetí apod…
@smajlik345 píše:
Ano existovali výchovný poradci, my jsme jeli ještě na úřad práce kde nám také poradili.
Ale tady jde o to, že internet má, ví co by chtěla asi dělat. A není schopna si najít informace na netu. Ještě když najde školu civilního letectví, ale už není schopná si stránky rozkliknout a podívat se na zaměření, podmínky přijetí apod…
výchovní poradci jsou pořád, na každé škole. U nás třeba celý podzim chodí i jednotliví zástupci škol udělat prezentaci, k tomu bývá burza škol, všechny školy mají dny otevřených dveří
@smajlik345 píše:
no a o tom celé je
kde není možnost výběru, tam se vybírá jednoduššeji, protože je volba předem tak nějak nalinkovaná ![]()
jinak výchovní poradci jsou i dneska. a že si holka může základní info najít na netu, to je pravda.
@smajlik345 píše:
divné, opravdu,
na emimino psát umí, a jinak je úplně negramotná ![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.
Nejprve se nauč česky, když tě tak baví ty jazyky.
A pak jdi na tu kadeřnici!