Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
A co Albert? (Einstein - to byl dost velký vědec) a můžete mu říkat Bertíku, to se mi líbí. ![]()
Holky mě se třeba děsně líbí jméno KRYŠTOF jenže mám problém s tím, že je to takový neohebný jméno…jak to zdrobnit? … ![]()
Tady ve vsi jednoho máme, Krýša, Kryštůfek
Jméno hezký
Já třeba malýmu říkám Sebí/i, Sebčo nebo normálně Sebastiánku (hodně lidí se mě ptá, jam mu říkám, odpovídám, že tak jak se jmenuje), nijak víc to nezdrobňuju ![]()
Ahoj, tak my měli taky takový problém, nechtěla jsem hodně používané jméno, ani jméno, které už je v rodině a jméno našich známých nebo hodně české (staročeské). Holčinu jsme měli hned, ale u kluka to byl hrozný problém a váhali jsme až do poslední chvíle. Nakonec z toho vznikl Aleš, ale pokud druhé dítko bude taky kluk, tak fakt nevim jaký jméno dostane. Nebo jsme chtěli Filipa, ale jelikož máme Filipa psa, tak by to bylo blbý.
My máme Kryštůfka - a říkáme mu Kryštůfku, Kryštůfečku, Kryšinko
Když byl ještě v bříšku, dcerka mu říkala Tůfek, a zůstalo mu to taky. Tak říkáme i Tůfečku, Tůfidlo, Tůfinko. Podle mě je to krásné jméno! ![]()
mě se líbí ještě Robin a Richard ![]()
já jsem na to R..jak ve jméně není tak je to probém ![]()
ale mám i favority bez R a to (zas to bude vypadat jako nějaká úchylka na J
)
takže: Jáchym, Jonatán a Jonáš ![]()
A co Antonín? (skladatel Antonín Dvořák třeba) Mně se to jméno hrozně líbí, bohužel partner je proti, takže my Toníčka mít nebudem ![]()
My měli pro kluka v záloze jméno - Radovan. Ve svém okolí nevím ani o jednom…
janinkaz píše: ..Krýša, Kryštůfek
dagmar10 píše:
My máme Kryštůfka - a říkáme mu Kryštůfku, Kryštůfečku, KryšinkoKdyž byl ještě v bříšku, dcerka mu říkala Tůfek, a zůstalo mu to taky. Tak říkáme i Tůfečku, Tůfidlo, Tůfinko. Podle mě je to krásné jméno!
nebo taky Štófy ala Vlasta Burian ve filmu U pokladny stál ![]()
radúna píše:
My měli pro kluka v záloze jméno - Radovan. Ve svém okolí nevím ani o jednom…
Osobně znám jednoho třicátníka a v diskuzi „stejný měsíc narození“ máme mimi s tímto jménem. Je pěkný, neobvyklý a dá se hodně zdrobňovat ![]()