Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@monty.python myslím si že Kikine mu začal říkat někdo v rodině a prostě se to „chytlo“ pokud člověk nedovolí zbytečné „komolení“ jména tak k tomu nedojde
a myslím si že každé jméno je nějakou dobu „v kurzu“. U nás třeba syn má co vím 3 „vrstevníky“ stejného jména, ale kluci spolu nepřijdou do kontaktu a kdybych se měla rozhodovat podle toho co letí, kolik jich kde je a co za jména dávají celebrity, tak dítě nebudu moct pojmenovat nijak. Pro druhé máme jména co asi taky teď budou v kurzu neb je v nedávné době daly celebrity, ale já absolutně o jedné nevěděla že dítě čeká a druhá řekla jméno až po porodu přičemž já byla už někde 20 týdnů těhotná a jméno jsme měli vybrané v podstatě od pozitivního testu
a nebudu ho měnit kvůli tomu, že teď je snad in nebo tak. Nám se líbí a prostě cítím, že se tak dítě má jmenovat pokud bude kluk
to samé máme i u holčičky ![]()
@Kristyna.Vechtova Poznámka o tom, že je Kristián v kurzu, byla myšlena tak, že se nad tím nikdo nebude pozastavovat a ani se posmívat, nic víc
Kikine mu začali říkat spolužáci a kamarádi, v rodině mu tak neříká nikdo a jeho rodiče jsou z toho nešťastní.
@monty.python tak já myslím že po Kryšpínech, Ellách, Miách, Bartolomějích apod je Kristián úplně v pohodě a lidi se dnes nepozastavují nad ničím, pokud se dítě nebude jmenovat pr*el tak to nikdo řešit nebude ![]()
Tak pak si bohužel měl „pořádek“ sjednat sám Kristián, otázkou je zda to víc vadí rodičům nebo klukovi, myslím že byu mohli říkat děti hůř ![]()
@Kristyna.Vechtova Za mě, ať si každý dá jméno, jaké sám uzná za vhodné, pokud to není vyložená vulgarita.
Kikinovi se to líbí a nechává si tak říkat, mně to nejde přes pusu, tak ho oslovuji, jak jsem byla zvyklá. Jen jsem vyvracela domněnku, že s tím začal někdo z rodiny, a že stačí nedovolit komolení jména, může k tomu dojít úplně jednoduše a záleží na dítěti, v tomhle případě puberťákovi ![]()
@monty.python no přesně ![]()
Tak pak bych v Kikinovi neviděla problém, pokud to nevadí klukovi, tak je to v pořádku, to že to vadí víc rodičům už je v podstatě jejich problém ![]()
Tak jasně, přezdívky vždycky vzniknou úplně jednoduše, většinou to bývá u rodiny a z prvního příspěvku nelze poznat kolik klukovi je, takže mě napadla první rodina ![]()
@Kristyna.Vechtova Jak jsem psala, je to náctiletý puberťák, tak ho to třeba ve dvaceti přejde a bude se za Kikina stydět ![]()
@grokat píše:
Ahoj. Obnovuji vlákno.Máme doma 8leťáka Eliáše, nyní čekáme opět kluka. Jméno je boj…, Samuelů, Sebastiánů, Tobiášů, Tadeášů, Jonášů,Matyášů je kolem nás hodně. Rádi bychom jméno méně obvyklé.
Máme polsky znějící příjmení.
Co říkáte na Zachariáše? Mě se líbí, už léta, moc. Dokonce i manžel mu už přichází na chuť, nebo spíše rezignuje, protože u jiných jmen, se kterýma jsem přišla, se chytal za hlavu.
Myslíte, že nebude sklízet v budoucnu posměšky???
Zacharia(š) je v pohodě
I když si představuju malého židovského chlapce.
Můj návrh jest Ctirad, Čestmír, Vlastislav, Vladan, Zbyněk…
K Eliášovi je Zachariáš v pohodě, moc hezký. Známí ho mají a jsou hodně spokojení.
Děkuji holky, ještě je v kurzu Barnabáš, ale Zachariášek zatím vede. Navíc už mu tak říká i Eliášek ????
@grokat tak přeju dobrý výběr, si to kdyžtak nechte až do porodnice až ho uvidíte. Tak to máme u holčičky prostě se nemůžeme dohodnout
tak jsem řekla OK pokud to bude holka (pohlaví nevíme) tak se uvidí v porodnici, u kluka je jasno ![]()
Já tady z těch dvou bych o maličko víc volila toho Barnabáše (moc se mi líbí, ale doma by mi neprošel
)
Znám teď jednoho Bedřicha asi 17-letého, a moc mu to jméno sluší
Já bych se toho nebála.
Bedřich je v dnešní době rarita, žádné dítě tohoto jména neznám. Líbí se mi tradiční jména, tohle však nějak ne
ale na mě nezáleží. Rozhodně lepší než tisíckrát omletý Matyáš, Tadeáš a Tobiáš