Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Nám se doma líbí Richard, ale zatím se nám podařila jen holčička, tak uvidíme u druhého miminka. ![]()
@deny918 Vy to berete strasne dopodrobna logicky
Tak si posli dotaz do pupiku, co si preje mlade…a nech tomu volny prubeh.Ja jsem mela vzdycky od zacatku tehotenstvi jasno…a koncem se to totalne zmenilo, s pocitem jo, to je ono.Deti jmena mi k sobe neladi, pro vetsinu lidi.Ale me totalne ladi k detem samotnym. A jak jsou ruzne jmena, tak jsou ruzne i povahy, proste k nim sedi.Na starsi pouzivam v podstate jen jednu zdrobnelinu a uplne mi to staci. Miminu jsem stejne rikala porad jinak, nez jmenem. Koblizku apod.,takze ja bych si u Radima vystacila s Ráďou
Proste to jeste neprislo, aby vam to sedlo…vsak to prijde, max. v porodnici, ale prijde… Drzim pesti! Jo a me se docela libi Přema. Nelibi se mi uplne plna forma, ale kdyz se pak oslovuje zkracene. Asi proto, ze tech par Premu, co jsem znala, byli fakt sympataci. A jinak svatek u narozeni bych tak neresila u jmena, ktere bych fakt chtela…David se mi taky moc libi. Kdyby byla mladsi kluk, mela bych to stejne jako vy. Termin a do tydne svatek.
A kdyz uz se tu cituje kalendar, tak jeste Ota, Roman a Pavel.
Mě se strašně líbí z klučičích Ronald. Ale s tím by mě manžel hnal. Jinak @deny918 pokud se nemůžete rozhodnout tak bych klidně to jméno po tatínkovi dala. Já si třeba nikdy nedokázala představit, že bych dala dceři jméno po mě. Měla být jasná Natálie. Nakonec to byl na tři týdny Matyáš, až byla zase holka
tak už jsme uvažovali nad Valentýnou nebo Bárou. Nakonec mě chytl rapl a říkám muži konec vyber jméno ty. No a on, že se bude jmenovat po mě. Takže nakonec fakt i když mi to přišlo strašně divný říkat jí vlastně mým jménem a bála jsem se, že se budeme plést. A teď si nedokážu představit, že by se jmenovala jinak a jsem moc ráda, že jsem jí ho nakonec dala. A jinak z klučičích jmen co třeba Kamil nebo Milan? Nejsou tak časté a zdrobněliny mají hezké a hodí se i na dospělého chlapa. Kamča, Míla…
Já teda nechápu ten trend - zdrobnělin, jako na co
Když to nezprzní někdo v rodině budou mu „blbě“ říkat ve školce, ve škole mu vymyslí něco dalšího a v pubertě už vůbec ![]()
My máme Jáchyma a jediná zdrobnělina se kterou jsem šla do porodnice byl Jáchymek. Už na porodním dále se z něj stal bambulka. Teď je to Jáša a tím to hasne. Prostě Jáchym / Jáchymek /Jáša a stačí.
Ale z výběru jmen bych dala Marka je to hezké a já znám v okolí pouze jednoho Marečka školkového věku.
Třeba druhého syna bych chtěla Jonáše a jediná inteligentní zdrobnělina je Jonášek a co dál to se uvidí.
@Michor píše:
Nám se doma líbí Richard, ale zatím se nám podařila jen holčička, tak uvidíme u druhého miminka.
Jaký „jen holčička“???Holčičky jsou nejlepší ![]()
@anupati píše:
A kdyz uz se tu cituje kalendar, tak jeste Ota, Roman a Pavel.
A Oskar ![]()
@Kristyna.Vechtova Jako jó, mně Kryštof a Kryštůfek taky stačí, ale přítel s tim má problém, protože Viktorii prostě oslovujeme Viky a to prý u Kryštofa nejde. Tak jsem mu řekla, že ho může oslovovat Krýšo nebo Štofí (což se mi teda ani jedno nelíbí) a to mi řekl, jestli jsem neupadla na hlavu
Já právě mám toho Kryštofa jako srdcovku, cítim nějak uvnitř, že je to TO jméno a bohužel jsem ještě nenarazila na žádný jiný, který by mně dostalo aspoň podobnym způsobem. Jenže když doma něco navrhnu, tak to vždycky skončí tim „A jak bys mu chtěla asi řikat?“ Já mu na to taky říkám, že mu aspoň nikdo nebude komolit jméno, ale to mu nestačí
.Jinak Jáchym a Jonáš se mi líbí stejně s Kryštofem, ale ty mi hned zatrh a navíc Jonáš Slunečko být ani nemůže
Kdybych byla bez chlapa, tak mám jasno hned ![]()
@Anonymní píše:
@Anna766 já mám tři slečny a ted čekáme chlapečka ale nikdy bych neřekla, že jsou holčičky nejlepší..věřím že jsou i kluci bezva
A já bych zase neřekla že mám „jen“ holku ![]()
Mně se Kryštof zrovna líbí, že nemá moc zdrobnělin (Kryša, Štofí mi přijdou jako jiná jména), aspoň mu nikdo nebude jméno komolit. Snahu zdrobnit jména za každou cenu nechápu. Zrovna dnes byl na hřišti Sebastián, ale všichni mu říkali Sebčo/Sebíku
.
@mag12 píše:
Mně se Kryštof zrovna líbí, že nemá moc zdrobnělin (Kryša, Štofí mi přijdou jako jiná jména), aspoň mu nikdo nebude jméno komolit. Snahu zdrobnit jména za každou cenu nechápu. Zrovna dnes byl na hřišti Sebastián, ale všichni mu říkali Sebčo/Sebíku.
Přesně tak. To nikde ve světě není zvykem, zdrobnovat jména za kazdou cenu. Klidne stačí Krystufek.kdyz bude malý a pitom Kryštof.
@deny918 No,máte to tedy dost složité
Když máte jméno dcerky po babičce, tak co zapátrat v rodině a vybrat po nějakém dědečkovi, pra, pra dedečkovi
Ten Radim, jak už tu někdo psal je
Nevim, jestli už to tu nepadlo, ale docela by se hodil i Michal Slunečko a pokud trváte na něčem s R tak co Marián Slunečko (podobné Markovi)- já osobně znám jen jednoho a je to fajn chlap. Přeji, ať dobře vyberete.
Líbí se mi Štěpán, je to takové klasické, ale doma mi to zatím úplně prochází ![]()