Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@deny918 Daniel
a Samuel
když jsem dávala Daniela, moc jich nebylo. Když Samuela, tak kolem mě byl jen jeden, a v porodnici všude :/ No ale kolem jich teď je malo
@Kristyna.Vechtova Tak to teda máme stejný vkus na jména
Jáchyma jsem chtěla, ale neprošel a Jonáš taky neprošel a navíc bychom ho nemohli k příjmení mít
@deny918 píše:
Ahoj holkyTak po dalším přemýšlení, probírání a dalších vylučovacích metodách jsme zakotvili u těchto jmen
Filip Slunečko
Marek Slunečo
Michael Slunečko
Určitě to bude už jedno z těchto, ale mě se každý den líbí něco jiného a přítel stále váhá a nevíTak jaké se Vám líbí s příjmenim a k ségře Viktorii teď?
Ani jedno… Jejich jak máku
Osobně preferuju, když jméno je.. Ale když už tak Marek. Navíc to znamená „zasvěcený bohovi Martovi“ přeneseně „bojovný“.
Co takhle:
Vlastík, Vašek, Vavřinec, Venda, Vili, Vítězslav „Víťa“,Vladan, Vráťa
![]()
@Morrígan Ní_Boii Tak z těchto se mi nelíbí ani jedno a Václava jsem přítelovi úspěšně vymluvila
Chtěl jméno po sobě ![]()
@deny918 no já si Jachyma musela trochu prosadit, ale naštěstí to šlo dobře, protože na jedné akci se to hemžilo jedním Jakubem za druhým, tak manžel uznal, že ten Jáchym bude lepší ![]()
Tak teď máme JaCHym VěCHet ono si nevybereš, ale Jonáš Slunečko je hezký ![]()
@Kristyna.Vechtova Tak Jáchym Věchet mi nějak nevadí, ale u našeho příjmení mi to „š“ nakonci vadilo. Přeci jen je tam ještě i „č“ a přišlo mi to takový ušišlaný ![]()
@deny918 Marek nebo Filip, spíš Marek.
Michael určitě ne, je to dost měkké a to příjmení zrovna tak.
@Imamother píše:
@deny918 Marek nebo Filip, spíš Marek.Michael určitě ne, je to dost měkké a to příjmení zrovna tak.
Děkuji. Michael už je ze hry
Tak teď už jen rozhodnout mezi těma dvěma. Chlap to za mě bohužel nerozhodne
Marek se mi líbí víc v základnim tvaru a Filip se mi líbí, že je víc variabilní a má více zdrobnělin a oslovení. U Marka mi vadí ten Mára
No, sama jsem moc zvědavá jak nakonec vyberem ![]()
@deny918 píše:
Děkuji. Michael už je ze hryTak teď už jen rozhodnout mezi těma dvěma. Chlap to za mě bohužel nerozhodne
Marek se mi líbí víc v základnim tvaru a Filip se mi líbí, že je víc variabilní a má více zdrobnělin a oslovení. U Marka mi vadí ten Mára
No, sama jsem moc zvědavá jak nakonec vyberem
a holčička by byla jak? že by něco podobného v mužské podobě ![]()
@pe-terka Ježiš,k holčičce jsme se ještě nedopracovali teda, počítám, že nám příští středu potvrdí chlapečka
Ale předběžně se mi líbí Kristýna, Elena, Beáta, Terezie a možná Michaela
@Imamother píše:
@deny918 A jak bys říkala Filipovi?
Fildo, Filísku, File i oslovení Filípku se mi líbí víc než Marečku, ale v základnim tvaru je hezčí ten Marek než Filip ![]()
@deny918 To je těžké, my jsme spoustu jmen zavrhli, protože se mi třeba líbily v základním tvaru, ale zkratka ne. A naopak, někde se nám líbila zkratka a základní tvar ne. Třeba Rudolf je fajn, Ruda se mi nelíbí. Mně osobně se víc líbí ten Marek, i Mareček. Asi bych víc dala přednost základnímu tvaru, zrovna Markovi se asi bude říkat Marek většinu života ![]()
@Imamother Jo to je pravda, že u něj aspoň nebudou zkomoleniny jako u Rudy
Když mě tam právě vadí, že mu budou říkat Máro a to už se mi nelíbí a nebo jde třeba jen o zvyk a budu mu tak nakonec říkat já sama
Jo a ještě víc mě děsí oslovení Mařeno a Mařenko…to byla přítele bývalá a jinak jí neřekneme
Je ale fakt, že ten základní tvar bude mít všude napsaný a to prostě s tim příjmenim hezky ladí
a i k Viktorii se mi to líbí
@deny918 jo to mě to taky nevadí, ale spoustu lidí no ty dvě CH tam. A k těm zdrobnělinám. Já šla do porodnice pouze s Jáchym/Jáchymek hned jak se narodil a já ho viděla byl to koblížek a teď je to Jáša, Jašátko, koblih ale nejčastějc prostě Jáchym.
To samý mám u Jonáše prostě Jonášek a pak se uvidí (jestli to teda jed ou bude kluk) a u holky Justýna/Justýnka nebo Elen/Elenka