Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj devcata, dnes mi na ORL bylo sdeleno, ze mam vybocenou nosni prepazku a mela bych podstoupit operaci, ktera by mela zamezit opakovanym rymam a zanetum dutin. Mate s tim nektera z vas zkusenost?
@kublík
Byla jsem na operaci, ale ulevilo to jen od toho, že už nemám " ucpadý" nos - tzn.kdy člověk nemůže dýchat nosem. Chronickou rýmu mám stále. Ale myslím, že mi to tenkrát i řekli, že to nevyléčí rýmu, ale nebudu mít „ucpáno“. ![]()
Dceři to zjistili před několika lety, ale neřešíme. Navíc když jsem četla nějaké diskuze, tak je to dost bolestivá operace a nikdo nezajistí, že problémy zmizí.
@vokishka
Ano bolest je opravdu velká
Měla jsem před tím za sebou asi 6 různých operací, ale tahle, co do bolesti a nepříjemnosti vede. Nemůžu říct, že by mě konkrétně po operaci bolel nos, nebo nějaké místečko, ale byla to taková tupá bolest snad až k ramenům + otoky + to, že člověk nemá pak žádný čich a ani chuť.
A to jsem měla operaci na soukr. klinice, s použitím laseru. Den po operaci jsem odjížděla domu, ale ta cesta byla peklo
,cítila jsem asi každý kamínek na silnici. ![]()
Dcera operaci podstoupila, bolelo jí to týdny…ale chronická rýma je pryč
zánět dutin od té doby také neměla ani jednou. Rozhodně pak doporučuju soukromou kliniku, bolí to sice pořád, ale postarají se o tebe lépe…