Vybrali byste si znovu své povolání?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Vybrali byste si znovu své povolání?
Ahoj všem, vzhledem k tomu, že se pohybuji v okolí lidí, kteří většinou nejsou spokojení se svým výběrem povolání, rozhodla jsem se otevřít zde diskuzi na toto téma. Vybrali byste si své povolání znovu? Narážím na skutečnost, kdy naše představy o určité práci se ne vždy setkávají s realitou. Ať už je to např. délka pracovní doby, stresová zátěž, mzda, upadající motivace apod. Zabývám se kariérním poradenstvím, a proto mi odpovědi poslouží pouze k rozšíření mých obzorů ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ano, vybrala bych si něco výuční list - zdravku max maturitu, dodělala bych si z úřadu zkoušky na pečovatelku a hned v 18 se sbalila a jela do dojčlandu. Dnes bych měla 12 let praxe, v 65 garantovaný důchod 800 euro po odpracovaných 10 letech a měla bych se úžasně.
Vědět to dříve…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jsem všeobecná sestra, mám specializaci pro intenzívní péči a VŠ - Bc. Baví mě to, a zvolila bych si to znovu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hudečice děkuji moc
A z jakého důvodu Vám současné povolání nevyhovuje? Navíc stále byste mohla absolvovat kurz pracovníka v sociálních službách a odjet do Německa, kde je pečovatelek málo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Taao A z jaké důvodu byste si ho znovu nevybrala? Co přesně Vám nyní nevyhovuje? Resp. které povolání byste si se zkušenostmi, které máte dnes, vybrala v minulosti?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@liška Výborně! To mne těší
Nepřekvapila Vás žádná skutečnost, o které jste před rozhodováním nevěděla?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@aleeenka píše:
@hudečice děkuji mocA z jakého důvodu Vám současné povolání nevyhovuje? Navíc stále byste mohla absolvovat kurz pracovníka v sociálních službách a odjet do Německa, kde je pečovatelek málo
Povolání mi vyhovuje, jen v mém oboru je maximální plat kolem 18 hrubého, člověk se vyškrábe za měsíc max na 20 hrubého, více ani omylem. A v celé republice se ten plat nemění, ani v Praze - dnes jsem to zjišťovala a hledala si práci v jiné lokalitě.
Mohu absolvovat kurz, ale musím mít peníze do začátku. Což znamená mít na dopravu do Německa, mít aspoň na bydlení, složit 2 měsíční kauci, zaplatit si na první 3 měsíce bydlení, na jídlo, na dopravu, na přestěhování. To je tak minimálně 100 tisíc, převézt si věci, a začít oslovovat firmy, agentury, které se péči seniorů zabývají a chodit z bydliště na pracovní schůzky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ano, zcela urcite bych si zvolila stejnou cestu… Stejne vzdelani, zamereni, i povolani… V podstate mam to, co jsem si vysnila, a fakt jsem stastna <3 Je tedy chvilemi na hlavu tohle kloubit s nasimi dvema rarachy, ale nic bych nezmenila.Me povolani me neskutecne naplnuje, mam ho rada.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Saatine Jsem ráda, že jste spokojená
Napadá mne otázka, zda Vás někdy překvapila nějaká skutečnost při vykonávání pracovních činností, o kterých jste při studiu nevěděla?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pracuji u policie a vybrala bych si tuto práci znovu, baví mě. I když je na hony vzdálená mým představám, které jsem o této profesi měla. Jenom ty finance jsou tedy obecně bída, noční, víkendy, svátky a přesčasy zadarmo nejsou moc motivující ![]()
- Citovat
- Upravit
Jsem učitelka a znovu bych nezvolila, ba naopak. Velmi silně uvažují nad rekvalifikací v jiném obor ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vadí mi změna systému vzdělávání sester a s tím pak spojený nedostatek sester, vadí mi nezájem současných studentů SZŠ - zdravotnických asistentů o práci a pacienty, to jsme dopředu nemohli vědět.
Studovala jsem ještě „starou zdrávku“, kdy ta škola byla výběrová a nevzal se každý, kdo nechtěl maturitu z matematiky, učili nás lékaři a ne magistry…
Ale práce mě baví, směny mi nevadily, víkendy se daly zvládnout, s malými dětmi to bylo snáz zvládnuté(manžel ovšem pracoval od 8 do 15).
Teď pracuji jen na ranní.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Maol opravdu mne těší Vaše spokojenost a naplněné představy
Přesto mi to nedá se nezptat, zda jste narazila při práci na nějakou skutečnost, o které jste nevěděla dříve?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To je těžké. Řada lidí něco vystuduje, ale pak se živí něčím úplně jiným, život je tam zavane. Karel Gott je vyučený elektrikář, známý kouč Ivo Toman začínal, myslím, v dřevovýrobě. Měli talent pro něco jiného, odvahu pustit se nevyšlapanou cestou a za svým srdcem. A pak jsou tu lidé, kteří tu odvahu nemají a lamentují nad tím, čím a kde jsou. Neodvážit se však znamená jednou nevědět a zůstává u příslovečného kdyby. A pak je tu skupina těch, co odvahu ke změně mají, ale život je usadil do nějakého rámce a sítě, odkud už moc není cesta ven. Jít třeba do zahraničí mohu, ale mám tu staré rodiče, o které se chci postarat, postižené dítě, se kterým nelze jen tak přesídlit, však rozumíte. Život není podle šablon.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit