Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ywett píše:
Tak jste mi mezitím odpověděly
Bohunko, malému v šátku nevadilo, když jsi ve školce dcerce pomáhala oblékat se? Nemám jaksi odvahu na takovouhle cestu vytáhnout šátek, i když k němu mám nohem větší důvěru. Než obleču staršího, malá se mi v něm zákonitě musí zbláznit a vyndat ju nemůžu, ještě mi nesedí
Vadilo, ale neměl na vybranou.
Já jsem ho teda často vyndavala, i když neseděl - brala jsem s sebou přebalovací podložku a na tu jsem ho položila na podlahu… On taky sedl až těsně před rokem, to bych se zbláznila já, celou dobu ho mít na sobě.
Mafina5 - jezdila jsem tak celou zimu pokud byl velký mráz a nikdy se mi nestalo, že by se tam tolik vysrážela vlhkost, že by měl malý obličej omrzlý…nikdy když měl slídu na kočáru,tak neměl obličej ani tak studený, tak jak když ho má bez slídy při- 2 až - 5 st. Ano slída byla zamlžená, ale omrzlý nikdy nebyl… …to spíš se mi stalo, že jsem neodhadla teplotu, dala slídu a malinkej byl zpocenej. Koupila jsem si teploměr na okno a na Vánoce jsem si napsala o meteostanici a hlídám jak je venku…a slídu dávám až když je - 6 až - 8 nebo když je i - 5 a fouká do kočárku ledový vítr.
Ono to snad není o té teplotě (že by musela být podnulová, aby mu omrzl obličejík). Ale spíš o té vlhkosti. Vnímání teploty při vyšší vlhkosti je jiné, než při suchém vzduchu. Ale nevím to přesně, jen jsem někde četla a zapamatovala jsem si z toho pro sebe poučení - slídu ani šálku přes pusinku nedávat ![]()
Tak, ja chodim s holkama do -5,jinak jen v nutnych pripadech,nejen kvuli zdravi deti,ale i svymu ![]()
Holky, já jako mimčo rodičům kdysi omrzla! Prý jsem měla omrzliny na obličeji přes půl roku
prý bylo -10.
Se svojí malou ven teda raději nechodím ani když je třeba -3 (naštěstí nemusím nikoho vodit do školy ap.). Ale tak nějak obyčejně selským rozumem jsem si také říkala, že bych mohla dát slídu a bude tepleji…a ono to je naopak špatně? Zdálo se mi, že když je třeba velký vítr a dám slídu, že se jí krásně spinká ![]()
ahojky já malého 6 měsíců dávám ven,jinač mi doma nespí nechám ho tam tak hodinku a pak ho převez na chodbičku a otevřu okno ať mu není zase moc horko když je navlečený a tam mě pospí třeba ještě 2 hodinky.
ahojky já malého 6 měsíců dávám ven,jinač mi doma nespí nechám ho tam tak hodinku a pak ho převez na chodbičku a otevřu okno ať mu není zase moc horko když je navlečený a tam mě pospí třeba ještě 2 hodinky.
Ahojky.Taky nám šmudla doma nechce spinkat a tak ho pořádně obléknu a frčíme do -5 ven.