Vychovávame děti a rosteme s nimi - názor na autorku

Máte zkušenost s Práh Vychováváme děti a rosteme s nimi?

Přidejte zkušenost s Práh Vychováváme ...
Napsat příspěvek
Velikost písma:
345
10.3.15 12:13

Mamci, čtu ted tuto knihu a chtela bych ujistit, zdali chápu, co puse v první druhé kapitole. Pochopila jsem to tak, ze nemame říkat, co je spatne a jak se to dela atd a doufat, ze to dite odkouka od nas (napr uklizeni). Takže treba tam píše o házení hrasku po stole - chápu to tak, ze jen řeknu „to je pro tebe asi velká sranda, ze“ a hrádek uklizim. A ona muze vesele házet dal a ja na to teoreticky nic? Nebo to spatne chápu? Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
207
17.3.15 13:12

@Missa2
Já to pochopila podobně. Pro mě ta knížka byla trochu rozporuplná, neb na jednu stranu říká, že její způsob výchovy neznamená, že si děti mohou dělat, co chtěji, na druhou je však můžu požádat o to, aby se mnou uklidily hračky, pokud nebudou chtít, tak je mám respektovat a uklidit je sama a doufat, že to časem odkoukají a přidají se. No, rozhodně nejsem matka praktikující klasickou starou českou výchovu, ale tenhle způsob je pro mě chaos a anarchie, kdy já si nechám od dítěte téměř vše líbit, kdy si dítě dělá, co chce a já budu doufat, že se to časem změní, pokud ne, tak mám asi smůlu.
Na druhou stranu ta knížka byla v něčem dobrá, ukázala mi, jak se mohou děti cítit a tak…její knížka Sourozenci bez rivality mi přišla o mnoho lepší. ale toť jen můj názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
345
18.3.15 12:11

@Trumbeli Abych se přiznala, taky jsem z té knížky celkem zmatená a velmi ráda bych věřila tomu, že to dítě odkouká a bude se tak chovat. Ale bojím se, že na to má vliv i celkem povaha dítěte… Co když bude třeba prostě „natvrdlá“, tak by jí to nikdy dojít ani nemuselo. Což mě celkem v některých směrech brzdí, zdali té knížce plně věřit… Ale taky něco využívám, s čím souhlasím. A i tak toho je dost :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí