Vydání rodičáku na poště
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
vydání rodičáku na poště
Mám možná hloupý dotaz, ale mám momentálně místo občanky ustrizený roh a takový ten „náhradní“ papírek. A tento týden si budu vybírat rodičák na složenku na poště. Kamaradka mi dnes tvrdila, ze mi ho nevydají, ze musím mít platný doklad. Ale ten já budu mít tak za 3 týdny. A přeci ten náhradní papírek je v te době než se udělá platná občanka zcela normalní doklad, ne? Vyzná se v tom někdo- nebo mate primo zkusenost? Protože pokud mi rodičák nedají tak jsem v ******…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Pokud máš občanku a na ní jenom ustrizeny roh + ten papírek se změnou, tak je to platný doklad a na poště by ti to měli vydat.
- Citovat
- Upravit
Nejlepší by byl platný pas. Protože s tou ustřiženou občankou dělají na poště dost velké problémy. Podle jejich nějakého interního nařízení nemají tu ustřiženou občanku akceptovat. Na tvém místě bych si nastudovala zákony a oháněla se v případě problémů konkrétními paragrafy, které říkají, že i ta ustřižená občanka s papírem je platným dokladem. Záleží na koho narazíš. Může to být v pohodě a nebo taky ne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vydaji po svatbě jsem byla na doklady trochu lajdak a na zelený papírek a občánků s ustrizenym rohem jsem vybírala asi třikrát ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jahuhudka píše:
Nevydají ti to. Nemáš pas, řidičák?
OP s ustřihlým rohem je normálně platný doklad, takže jaké nevydají?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
OP s ustřihlým rohem je normálně platný doklad, takže jaké nevydají?
Pošta má své vlastní předpisy, prostě nevydají, tedy mně nevydali a to jsem se fakt hádala.
- Citovat
- Upravit
@nozu píše:
Nejlepší by byl platný pas. Protože s tou ustřiženou občankou dělají na poště dost velké problémy. Podle jejich nějakého interního nařízení nemají tu ustřiženou občanku akceptovat. Na tvém místě bych si nastudovala zákony a oháněla se v případě problémů konkrétními paragrafy, které říkají, že i ta ustřižená občanka s papírem je platným dokladem. Záleží na koho narazíš. Může to být v pohodě a nebo taky ne.
Tak to já si nechala donést i ty jejich přepisy, kde jim zakazuje vyplatit mi moje peníze, nešlo o rodičák, ale o dost vyšší sumu. Hádala jsem se a stejně jsem neuspěla ![]()
- Citovat
- Upravit
@jahuhudka píše:
Pošta má své vlastní předpisy, prostě nevydají, tedy mně nevydali a to jsem se fakt hádala.
tak to tedy čučím, tos musela narazit na dobrou pindu, já si měnila párkrát trvalý pobyt a občanku s ustřiženým rohem a dodatkovým papírem mi uznali, pořád je to doklad
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jahuhudka no tak doufám ze nenarazim na něco podobného…protože bych si mohla jít hodit masli…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přesně. Občanka s ustřiženým rohem je pořád platný doklad. To bych se bránila..Změna trvalého pobytu nevadí, ale horší je změna příjmení, když je na novým papírku a není na dokladu..Myslím, že přesně tohle je v předpisech, že to není platný doklad ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit