Vydražený byt a dlužné nájemné

614
11.1.16 16:02

Vydražený byt a dlužné nájemné

Dobrý den,

chtěla bych se zeptat, jestli někdo náhodou nevíte, když se vydraží byt v osobním vlastnictví příklepem, tak jestli po novém majiteli, mohou požadovat dlužné nájemné, které předchozí majitel cca rok zpětně neplatil?

Předem děkuji za odpověď, někde jsem četla, že ne, ale ten článek nemohu najít a tím pádem ani zmiňovaný paragraf :( Myslela jsem, že dražbou se toto smaže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4367
11.1.16 16:20

Nevím, ale možná je to dlužné nájemné, stejně jako jakýkoli dluh na bytě, započítán do počáteční vyvolávací ceny? Ale to mě jen napadlo, nevím, jak to je opravdu je po právní stránce věci. :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4367
11.1.16 16:24

tu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
11.1.16 16:27

@Pacinka
Platí majitel bytu v osobním vlastnictví nájemné?

• Citovat
  • Upravit
101642
11.1.16 16:33

@Kobliha51 Neplatí… pouze fond oprav a společné služby či energie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101642
11.1.16 16:34

@Pacinka A jinak tedy taky myslím, že nemohou chtít žádné dlužné platby po novém majiteli, ale odkaz na paragraf taky nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
11.1.16 16:35

Tak to jo. Jen že v úvodu se píše „dlužné nájemné“. Nemohl dlužit nájemné, když ho platit nemusel. Takže záleží na tom, co vlastně ten člověk dlužil.

• Citovat
  • Upravit
101642
11.1.16 16:39

@Kobliha51 Já bych řekla, že je fuk co dlužil, že dražbou obecně žádné dluhy na nového majitele nepřecházejí, to leda, že by to bylo výslovně uvedené v dražební vyhlášce, ale to si nejsem jistá, zda to tak jde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
11.1.16 16:42
@j.a.n.i1 píše:
@Kobliha51 Já bych řekla, že je fuk co dlužil, že dražbou obecně žádné dluhy na nového majitele nepřecházejí, to leda, že by to bylo výslovně uvedené v dražební vyhlášce, ale to si nejsem jistá, zda to tak jde.

Ano, tak to nejspíš bude. Nedovedu si představit, že někdo něco vydraží a pak po něm bude ještě někdo něco chtít. Ale u nás v Kocourkově… :mrgreen: :lol:

• Citovat
  • Upravit
11.1.16 16:45

Všechno tohle by mělo být v popisu toho draženého bytu. je možné, že bude zatížen nějakým konkrétním dluhem, třeba na vodném, teplu či pod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanney
11.1.16 16:54

@Pacinka A kdo by to měl požadovat? SVJ? Ne, nemohou.

• Citovat
  • Upravit
614
11.1.16 17:12

Jé, to jsem se asi špatně vyjádřila, omlouvám se, jsou to měsíční zálohy, co se platí SVJ na vodu, topení, společné prostory…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
614
11.1.16 17:19

Jinak děkuju za odpovědi. V popisu draženém bytu to není (je tam spoustu exekucí atd, ale že by měl nový majitel platit, to co dlužník nezaplatil SVJ, o tom tam nic není :(… někde jsem právě četla, že to SVJ zkouší, ale prostě ten článek nemůžu najít :(.. tak bych na to chtěla být připravená, něco v telefonu mi pán ze SVJ naznačoval, že se musíme domluvit, co a jak s tím dlužným „nájemným“ (tak to nazval, ale myslel tím ty služby, zálohy atd).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101642
11.1.16 17:23

@Pacinka Tak to bych mu s úsměvem odpověděla, že ho může vymáhat po bývalém majiteli bytu a ty, že potřebuješ aktuální rozpis od data koupě bytu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4367
11.1.16 17:34

Ještě jsem našla toto , jestli to pomůže…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný