Vyhozena od doktora v těhotenství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
921
13.10.11 15:47
harpyje píše:
pockej jako to taky neni povinne? me prave rikal ze jsou povinne uplne vsechny testy, proto mi to bylo divny,.. takze ono neni povinny nic? me to prave prislo divny jak by mohli byt vsechny vysetreni povinny protoze vim ze treba jen ten odber plodovky a mam pocit ze jeste cukrovka jsou vylozene nepovinny

Tvůj gynekolog ti dělal jen tak bezdůvodně odběr plodovky????? Proboha okamžitě se obrať na pojišťovnu a na lékařskou komoru, protože nejen, že ti lhal, pokuď ti řekl, že je to povinné, ale jsou tam i rizika (sice malá, ale jsou), že „zbytečně“ miminko potratíš i zdravé miminko …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.10.11 15:50
Holma píše:
Anonymní píše:
j.a.n.i1 píše:
Anonymní píše:
harpyje píše:
zas nepřehánějme. každý si s někým nemusí sednout. Dr. má blbé, že on „musí“ se všem i pacientkami vycházet- jinak na něj nadáváme, píšeme stížnosti.
my volbu máme, a to změnit dr.

Ano, stížnost bych napsala - i ten dr. potřebuje sebereflexi, že takhle se chovat nemůže, ale zas ho nějak pranýřovat…

Lu - jinak s tebou souhlas, nárok na info máme, vyžadovat je musíme, jinak se to nikdy nezmění. Proto tu stížnost, aby už dr. pochopil, že je povinen info podávat.

tak nikdo nerika ze se na me musi usmivat a tvarit se jaky jsme ,,kamaradi,, ale snad mam aspon pravo vedet co mi chce delat a pripadne to i odmitnout pokud je to neco co je cloveku ,,proti srsti,, nebo je to nejak rizikove,..
me se proste tenhle jeho pristup nelibi a hned po porodu to budu nejak resit, ted se tim stresovat a nekde behat nehodlam, ale po porodu mu to dam sezrat.

jako ja chapu ze tam jsou povinne testy jako je HIV a vsechny tyhle veci atd. ale jen jsem se proste zeptala a nechapu proc mi nemohlo byt normalne odpovezeno. :nevim:
Žádné testy nejsou povinné, dokonce ani ten na HIV, ale o to ani tak jde, jde hlavně o to, že i pokud všechny testy odmítneš, tak tě lékař vyhodit NESMÍ, takže kor pokud ti něco v tom smyslu napsal do průkazky, tak stížnost na pojišťovnu a na lékařskou komoru.
pockej jako to taky neni povinne? me prave rikal ze jsou povinne uplne vsechny testy, proto mi to bylo divny,.. takze ono neni povinny nic? me to prave prislo divny jak by mohli byt vsechny vysetreni povinny protoze vim ze treba jen ten odber plodovky a mam pocit ze jeste cukrovka jsou vylozene nepovinny
tak mě se nikdo neptal, jestli chci vyšetření na HIV, prostě ho udělali, myslela jsem, že je to povinné, i kdyby nebylo, tak bych si to nechala udělat, sice nákaza u mě je více méně vyloučena, ale jistota je jistota

ja jsem byla na HIV dobrovolne jen tak preventivne v ramci jednoho projektu loni a od te doby jsem spala jen s pritelem ktery byl taktez nedavno na testech (pred operaci) takze je temer stoprocentni ze nemocni nejsme, ale stejne bych na ne sla, ono o tu kapku krve min nebo vic, vzdyt je to jedno :roll:

ale spis jde o ten pristup ze to je jen tvoje vec jaka vysetreni chces a nechces podstoupit.

• Citovat
  • Upravit
101713
13.10.11 15:50
Holma píše:
Anonymní píše:
j.a.n.i1 píše:
Anonymní píše:
harpyje píše:
zas nepřehánějme. každý si s někým nemusí sednout. Dr. má blbé, že on „musí“ se všem i pacientkami vycházet- jinak na něj nadáváme, píšeme stížnosti.
my volbu máme, a to změnit dr.

Ano, stížnost bych napsala - i ten dr. potřebuje sebereflexi, že takhle se chovat nemůže, ale zas ho nějak pranýřovat…

Lu - jinak s tebou souhlas, nárok na info máme, vyžadovat je musíme, jinak se to nikdy nezmění. Proto tu stížnost, aby už dr. pochopil, že je povinen info podávat.

tak nikdo nerika ze se na me musi usmivat a tvarit se jaky jsme ,,kamaradi,, ale snad mam aspon pravo vedet co mi chce delat a pripadne to i odmitnout pokud je to neco co je cloveku ,,proti srsti,, nebo je to nejak rizikove,..
me se proste tenhle jeho pristup nelibi a hned po porodu to budu nejak resit, ted se tim stresovat a nekde behat nehodlam, ale po porodu mu to dam sezrat.

jako ja chapu ze tam jsou povinne testy jako je HIV a vsechny tyhle veci atd. ale jen jsem se proste zeptala a nechapu proc mi nemohlo byt normalne odpovezeno. :nevim:
Žádné testy nejsou povinné, dokonce ani ten na HIV, ale o to ani tak jde, jde hlavně o to, že i pokud všechny testy odmítneš, tak tě lékař vyhodit NESMÍ, takže kor pokud ti něco v tom smyslu napsal do průkazky, tak stížnost na pojišťovnu a na lékařskou komoru.
tak mě se nikdo neptal, jestli chci vyšetření na HIV, prostě ho udělali, myslela jsem, že je to povinné, i kdyby nebylo, tak bych si to nechala udělat, sice nákaza u mě je více méně vyloučena, ale jistota je jistota

Tak já jsem si ho samo taky nechala udělat, ač jsem do poslední chvíle před otěhotněním dávala krev, takže jsem taky měla skoro jistotu.
Ale třeba jsem nebyla na triplech a na cukru, to mi přišlo zbytečné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
13.10.11 15:52

je to ta stará škola- musíme je to přeučit, my pacientky- účelově nám lžou a to docela často. speciálně řeči o tom, že je něco povinné, jsou tady velice rozšířené :)

zvláště sestry tvrdívají, že je něco povinné, a pak se ukáže, že to není povinné, ale hrazené pojištovnou= tzv. „chodí na to každej, bo ot omá zadarmo“. Já speciálně jsem na tohle chování hodně citlivá, a hodně je opravuju, kdekoli kam vlezu.

osobně jsem v těhotenství odmítla nabídku na Ogtt test (cukrovka) - místo toho jsem šla na glykovaný hemoglobin, který není pro dítě zátěž.
pak triple test (to je cca v 16 týdnu test na nejčastější genetické vady /jde o tři chromozomy a vady na nich) - test je extrémně nepřesný, navíc stejnou službu vykoná z části screening v 1. trimestru a zbytek by se pak projevil ve 20tt na utz.
dále jsem odmítla amnio - ta mi stejně jako tobě připadá vyloženě nahlavu.

z ostatních nabízených, jsem si bud nechala vysvetlit a nebo už jsem věděla, o co jde, a na ty jsem šla.

edit- zdenko, špatně jsi ocitovala, na to se ptala zakladatelka, ne já :) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4397
13.10.11 15:55

Ahoj,

já být tebou, napíšu to formou stížnosti na jednání a přístup toho tvého lékaře. popiš vše jak to probíhalo s tím, že tedy chceš změnit lékaře, ale žádný tě nechce vzít. adresuj to doporučeně své pojišťovně…dělám na pojišťovně, takže vím,že tyto stížnosti se tam hojně řeší. je na to stanovena kompetentní osoba, která to dostane na stůl.. tedy u nás to berou dost vážně. stížnost se musí zaevidovat, takže to nelze ,zamést pod stůl,..

hodně štěstí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101713
13.10.11 15:56
Marbora píše:
Ahoj,

já být tebou, napíšu to formou stížnosti na jednání a přístup toho tvého lékaře. popiš vše jak to probíhalo s tím, že tedy chceš změnit lékaře, ale žádný tě nechce vzít. adresuj to doporučeně své pojišťovně…dělám na pojišťovně, takže vím,že tyto stížnosti se tam hojně řeší. je na to stanovena kompetentní osoba, která to dostane na stůl.. tedy u nás to berou dost vážně. stížnost se musí zaevidovat, takže to nelze ,zamést pod stůl,..

hodně štěstí…

Jojo, taky si myslím, že na pojišťovně se tím budou zabývat víc než komora…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.10.11 15:58
zdenkak píše:
harpyje píše:
Tvůj gynekolog ti dělal jen tak bezdůvodně odběr plodovky????? Proboha okamžitě se obrať na pojišťovnu a na lékařskou komoru, protože nejen, že ti lhal, pokuď ti řekl, že je to povinné, ale jsou tam i rizika (sice malá, ale jsou), že „zbytečně“ miminko potratíš i zdravé miminko …

nedelal mi nic, nemam zadne testy, prvni kontroly mi jen delal utz, meril tlak a vahu, nic vic.
a pak na me prisel s tim ze ,,nemame spoustu testu,, a kdyz jsem se zeptala ktere a co vse je povinne tak me vyrazil, takze ma prukazka se stava pouze z tlaku a vahy :wink:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.10.11 16:04
harpyje píše:
je to ta stará škola- musíme je to přeučit, my pacientky- účelově nám lžou a to docela často. speciálně řeči o tom, že je něco povinné, jsou tady velice rozšířené :)

zvláště sestry tvrdívají, že je něco povinné, a pak se ukáže, že to není povinné, ale hrazené pojištovnou= tzv. „chodí na to každej, bo ot omá zadarmo“. Já speciálně jsem na tohle chování hodně citlivá, a hodně je opravuju, kdekoli kam vlezu.

osobně jsem v těhotenství odmítla nabídku na Ogtt test (cukrovka) - místo toho jsem šla na glykovaný hemoglobin, který není pro dítě zátěž.
pak triple test (to je cca v 16 týdnu test na nejčastější genetické vady /jde o tři chromozomy a vady na nich) - test je extrémně nepřesný, navíc stejnou službu vykoná z části screening v 1. trimestru a zbytek by se pak projevil ve 20tt na utz.
dále jsem odmítla amnio - ta mi stejně jako tobě připadá vyloženě nahlavu.

z ostatních nabízených, jsem si bud nechala vysvetlit a nebo už jsem věděla, o co jde, a na ty jsem šla.

edit- zdenko, špatně jsi ocitovala, na to se ptala zakladatelka, ne já :) )

tak my jsme vedeli ze by jsme nechteli zadny ty ,,vyvojovy vady,, protoze i kdyz by byla sance 1:2 tak stejne nevis jestli to tvoje je zrovna to postizene. predstava ze zabiju svoje dite kvuli tomu ze je sance jedna ku 300tisic jinych deti je pro me docela neprekousnutelna.
i kdyby nam rekli ze je nemocny na 100% tak by jsme ho stejne nedali.

• Citovat
  • Upravit
238
13.10.11 16:25

Já si myslím, že tě nikdo nechce, protože u svého lékaře si.. Sice je takový, jaký je,ale je jasné, že si tě nekdo jenom tak neobjedná..
Doufam, že to nevyzní blbě, ale jediné co udělal je, že na tebe zvýšil hlas, to asi nebude pro nikoho vážný důvod tě vzít.. Četla jsm si to zpět a pochopila jsem , že jste se nomálně bavily, on řekl, že nemáte spoustu testů, ty ses zeptala jaké, jestli je to povinné a on prostě vybuchl. Spíš bych řekla, že před tebou bylo víc maminek, co mu do toho kecaly a řikaly si co chtějí a co ne.. A ted to asi bude pro ty co chtějí ve všem svobodnou volbu,ale myslím si,že v nečem prostě chytřejší jak doktor být nemůžem..Možná to porstě neustál :nevim:
Ale nezastám se, chování děs, jenom píšu, že asi takto, když někde přijdeš s tím,že na tebe zvýšil hlas, byl odměřený,nevhodně ti to řekl jak ti to řekl ,tak prostě ti doktoři budou stát při sobě.. Kdyby zdravotně pochybyl je jiná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1626
13.10.11 16:35

ahoj, celkem síla! Že se NESMÍ přecházet k jinému dr. je blbost. Co kdyby ses stěhovala přes půl republiky? Taky bych šla jinam. Já od moji dr.utekla v 30tt a když jsem novému dr.řekla, že jdu od ní, tak pochopil a vzal mě. Paní ‚doktorka‘ holt nemá v našem okrese nejlepší pověst :zed: Být tebou, stěžovala bych si na něj, klidně i v nějakých regionálních novinách a (nečetla jsem vše tak doufam že se neopakuju) napiš sem jméno toho debila, třeba ‚zachráníš‘ i nejakou jinou těhuli :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
238
13.10.11 17:03

Vsadím se, že jde o mladé ucho.. nějaký doktůrek slabě po 30 brýlečky, nakrátko ostříhaný :mrgreen: s takovýma dvěma jsem se taky setkala, že jdnání s nimi bylo příjemné jak osten v zadku :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4162
13.10.11 17:04

Já jsem stěhovala v polovině těhotenství do jiného města a doktor mě v pohodě vzal. Snad taky najdeš. 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mišis
13.10.11 17:05

Ahoj, já jsem nebyla spokojená se svou Gynekoložkou a v těhotenství jsem asi ve 3 měsíci přestoupila k jiné Dr. bohužel se ukázalo že ta taky není spolehlivá, tak jsem asi v 6 měsíci přestoupila k jinému lékaři a bez jakýchkoli problémů. Takž tenhle přístup absolutně nechápu.

• Citovat
  • Upravit
10482
13.10.11 17:10
  1. jeď na kontrolu do porodnice. do té, kde bys chtěla rodit. mají ambulance, někdo chodí i celé těhot. rovnou do porodnice. nejdříve si ale zavolej, domluv se s nimi, vylož jim svůj problém, aby nedošlo k nějakému nedorozumění.

není přípustné, aby ti lékař v těhotenství odmítl poskytnout lékařskou péči, takže v nějaké porodnici tě musejí vzít!

1. podej stížnost na českou lékařskou komoru na daného lékaře. je to soukromá ambulance? je součástí nějakého střediska? - pak stížnost k provozovateli střediska.. ale rozhodně na ČLK.

bohužel, ono se asi nic nezmění, nic mu neudělají, on bude vypovídat jinak, svědka na to asi nemáš. ale tyhle stížnosti se mu nasčítají a pár takových a už se s tím něco dělat bude. takže vždycky to má cenu!!!

1. obrať se na svoji ZP, aby ti pomohla najít gynekologa v místě bydliště (spádově). bude to prostě jakýkoliv, ale pojišťovna ti s tím pomůže. měla by.

Příspěvek upraven 13.10.11 v 17:14

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
13.10.11 17:10

Jako že by těhotné měly omezené právo na volbu lékaře? :D To mi přijde jako velká pitomost.
Nevím, za jakých podmínek může lékař převzetí pacienta do péče odmítnout, ale to by asi řekli na té pojišťovně.

Zakladatelko, já jsem teda asi kapku slepice plašivá, ale průkazka čistě jen s tlakem a váhou by se mi nelíbila - jako ne že by byly nějaké testy a kontroly povinné, ale některé by třeba mohly být užitečné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí