Vyhozena od doktora v těhotenství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
14.10.11 11:10
zimi píše:
Já si myslím, že tě nikdo nechce, protože u svého lékaře si.. Sice je takový, jaký je,ale je jasné, že si tě nekdo jenom tak neobjedná..
Doufam, že to nevyzní blbě, ale jediné co udělal je, že na tebe zvýšil hlas, to asi nebude pro nikoho vážný důvod tě vzít.. Četla jsm si to zpět a pochopila jsem , že jste se nomálně bavily, on řekl, že nemáte spoustu testů, ty ses zeptala jaké, jestli je to povinné a on prostě vybuchl. Spíš bych řekla, že před tebou bylo víc maminek, co mu do toho kecaly a řikaly si co chtějí a co ne.. A ted to asi bude pro ty co chtějí ve všem svobodnou volbu,ale myslím si,že v nečem prostě chytřejší jak doktor být nemůžem..Možná to porstě neustál :nevim:
Ale nezastám se, chování děs, jenom píšu, že asi takto, když někde přijdeš s tím,že na tebe zvýšil hlas, byl odměřený,nevhodně ti to řekl jak ti to řekl ,tak prostě ti doktoři budou stát při sobě.. Kdyby zdravotně pochybyl je jiná

jasne ale tak je to soucast jeho prace,.. ja taky nemohla v praci rict klientovi at se mi do toho ne*ere kdyz je to jeho vec co chce a co nechce.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.10.11 11:18
Abcdefg píše:
No holka nevím, nevím. Tady Tě sice všichni litují, ale já bych se asi spíše zamýšlela nad svým chování. Pokud Tě jeden lékař odmítne ošetřovat (což se děje ve výjimečných případech a lékař na to má právo) a nemůžeš sehnat jiného, myslím, že to spíše svědčí něco o Tobě. Pochybuji, že to bylo jen kvůli tomu, že jsi se zeptala, o jaké se jdená testy.

ja jsem se ale opravdu pouze zeptala, nic jsem neodmitla a on mi napsal do prukazky at si zmenim lekare a kdyz sem se zeptala jestli muzu prijit kdybych jinde nesehnala tak mi rekl ze ne a uz me i sestra odmita objednat protoze uz ,,u nich nejsem a nove neberou,, :roll:

• Citovat
  • Upravit
4306
14.10.11 11:50
j.a.n.i1 píše:
Abcdefg píše:
No holka nevím, nevím. Tady Tě sice všichni litují, ale já bych se asi spíše zamýšlela nad svým chování. Pokud Tě jeden lékař odmítne ošetřovat (což se děje ve výjimečných případech a lékař na to má právo) a nemůžeš sehnat jiného, myslím, že to spíše svědčí něco o Tobě. Pochybuji, že to bylo jen kvůli tomu, že jsi se zeptala, o jaké se jdená testy.
No, nevím kde bydlíš, ale jsou oblasti, kde shánět doktora, kor v případě že je člověk těhotný a nemá úplně vhodnou pojišťovnu je fakt problém.

Tady je odkaz:
http://www.lkcr.cz/document3.php?…

Betty03 píše:
Odkaz nevím, ale mám v rodině lékaře a od něj vím, že prostě pacienta odmítnout smíš. Nechci rozepisovat podrobnosti, z jakého důvodu ten v rodině odmítl, ale opravdu eticky může být důvod lecjaký. Neexistuje odmítnout akutní péči, ale prostě když by tě lidově řečeno pacient i jen napadal, byl sprostý, atd., tak lékaře nic nenutí držet si ho ve své evidenci. Je to stejné, jako pacienta nic nenutí chodit ke sprostému doktorovi. Připadne mi v pořádku, že chráněny jsou obě strany. Jako opakuji: jednání toho dotyčného od zakladatelky bylo sprosté, i odmítnutí dál mít v péči lze dělat slušně.

Z právního hlediska na to vyhodit pacientku právo neměl, pacientka pouze vyžadovala své zákonné právo a to právo na informace o výkonu a lékař má POVINNOST jí sdělit pozitiva a negativa zákroku/léku apod. Za situace, která byla uvedena výše! (ze strany pacientky nedošlo k vulgarismům ani útoku na lékaře), by lékař měl být postižen. Lékař nemůže vyhazovat své pacienty, jak se mu chce, protože se třeba ráno špatně vyspal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Abcdefg
14.10.11 12:18

No holky, ani jedna jsme tam nebyly a ze zkušenosti vím, že toto je tvrzení jedné strany a pokud by měl to, co se odehrálo, popsat onen zmíněný lékař, tak by to bylo asi hodně odlišné.
Každopádně lékař, pokud se nejedná o akutní (tj. životohrožující stav, může péči o pacienta odmítnout, např. z důvodu pracovního přetížení nebo je-li přesvědčen, že se nevytvořil potřebný vztah důvěry mezi ním a pacientem. Takže se lékař nedopustil ničeho nezákonného ani neetického. Prostě doporučil, ať péče pokračuje jinde.

• Citovat
  • Upravit
101713
14.10.11 12:19
JanaK88 píše:
j.a.n.i1 píše:
Abcdefg píše:
No, nevím kde bydlíš, ale jsou oblasti, kde shánět doktora, kor v případě že je člověk těhotný a nemá úplně vhodnou pojišťovnu je fakt problém.
Tady je odkaz:
http://www.lkcr.cz/document3.php?…

Díky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
14.10.11 15:35

Hm, mně začíná vrtat hlavou, jestli mají gynekologové kapitační platby (tedy nějakou částku za člověka, který je u nich registrovaný, měsíčně). A jestli jo, jestlipak si zakladatelku pan doktor odhlásil z evidence? Ona je to kapku sranda částka, u PL tuším kolem 30 Kč/osobu/měsíc, ale jestli si pěstuje jen pacientky, co jim stačí čtvrtletně předepsat HAK…
Třeba mu přišlo v rozporu s jeho etikou ošetřovat pacientku, které doporučoval potrat 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101713
14.10.11 16:35
Knihomyš píše:
Hm, mně začíná vrtat hlavou, jestli mají gynekologové kapitační platby (tedy nějakou částku za člověka, který je u nich registrovaný, měsíčně). A jestli jo, jestlipak si zakladatelku pan doktor odhlásil z evidence? Ona je to kapku sranda částka, u PL tuším kolem 30 Kč/osobu/měsíc, ale jestli si pěstuje jen pacientky, co jim stačí čtvrtletně předepsat HAK…
Třeba mu přišlo v rozporu s jeho etikou ošetřovat pacientku, které doporučoval potrat 8-)

Gynekolog kapitační platbu nemá, pouze za výkony, a těhule jsou finančně náročné a většinou překračují limit… proto je taky nikdo moc nechce brát.
Ale klidně bych si nechala zakladatelko zkontrolovat co na tebe vykázal za péči, pokud něco navíc, tak bych za tím tvrdě šla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Betty03
14.10.11 17:14

Já teda myslím, že gynekologové kapitační platby mají. Můžu si to ověřit, tak to kdyžtak opravím, kdybych se pletla.

• Citovat
  • Upravit
238
14.10.11 20:01

U nás byl tento případ..
rodička, kerá odrodila dvě zdravé děti, otěhotněla potřetí, kdykoliv přišla, tak prostě první co bylo, že je zbytečné chodit na cukr, že nepůjde, že vždycky to měla ok. Když ji chtěl poslat na ten scriennig, tak odmítla, že je to zbytečné, že i kdyby něco tak si dítě nechá, prostě v tu chvíli byla hrdina..
Jenom pak se opravdu něco přihodilo, přesně nevím co, protože ona na ten cukr nešla dostala tu těhotenskou cukrovku, otekla, nevím, přesně ,abych nekecala, a prostě se jí hodně přitížilo předčasně porodila a i dítě mělo nějaké problémy. potom samozřejmě byl za to lékař..
Je to jedna moje známa tak to vím od ní, jak pak nadávala na lékaře, který ji do toho nutil, ale ona měla svoji hlavu , a pak když dítě mělo problémy a prostě má..
Když jsem šla v těhu na kontolu já a zeptala jsem se ho, co je nutné, taky se na mě obořil, že snad nejsem další, chytrá :think: Ale neřešila jsem to, protože jinak je dobrý lékař..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
14.10.11 21:23

JEŽIŠ TAK TO JE MASAKR!!!! 8-o 8-o 8-o nevím co k tomu napsat ani co ti poradit, holky už určitě poradily. Určitě bych sháněla nového Dr. a nejlépe bych hledala v porodnici kde se chystáš rodit.
To je fakt síla tohleto :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6555
15.10.11 00:57

Mě se teda nechce věřit, že tě vyhodil z ordinace jen proto, že ses jen tak mezi řečí zeptala, co ti budou dělat za testy.To by nebyl lékař, ale spíš uprchlík z psychiatrie, který se na útěku chtěl někde ohřát a zrovna natrefil na prázdnou ordinaci gynekologa…

Jinak pokud bych nesehnala gynekologa, určo bych šla na gynekologickou ambulanci do špitálu.

A stížnost bych podávala před porodem, protože věř, že pak na to nebudeš mít čas ani náladu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Evika-E6
26.4.13 12:11

Zdravim vsechny maminky. Mam velky problem s mou obvodni lekarkou. Jsem ve 32 tydnu tehotenstvi. Neschopenku mam od 2 mesice tehotenstvi a vydal me ju primar v nemocnici. Ke sve gynekolozce chodim pravidelne, ale obvodni lekarka po me chce abych se kazdy mesic k ni dostavila. Vzdycky si opise tlak a vahu z tehotenske prukazky a vezme si 30 Kc. Mam kamaradky ktere kdyz byly tehotne tak ani k pbvodnimu lekari nesli kdyz jim on osobne neschopenku nevydal. Chodila jsem k obvodni lekarce do konce 6 mesice ale ted jsem tam dva mesice nebyla a poslala me predvolani ze se k ni mam dostavit. Tak nevim co delat, kdyby aspon nebyla stale tak neprijemna. Dekuji za rady

• Citovat
  • Upravit
101713
26.4.13 13:09

A lístky na peníze ti vydává kdo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Evika-E6
26.4.13 13:28

Listky na penize me dava gynekolozka.

• Citovat
  • Upravit
101713
26.4.13 13:30

Tak v tom případě bych se na obvoďačku vybodla… možná bych se poinformovala na pojišťovně, jaké výkony si na tebe vykázala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí