Vykáte tchánovcům?

Anonymní
22.1.19 07:52

Vykate tchanovcum?

Jsme s manzelem 10 let, 5 let manzele a ani tchyne ani tchan mi nenabili tykani. Popravdě vubec nevim jak jim mam rikat, a tak je nijak neoslovuji. Svagrova si tyka s tchyni ale s tchanem ne. Kdo to mate podobne? Ja si to tedy beru dost osobne… :?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
53518
22.1.19 07:56
@Anonymní píše:
Jsme s manzelem 10 let, 5 let manzele a ani tchyne ani tchan mi nenabili tykani. Popravdě vubec nevim jak jim mam rikat, a tak je nijak neoslovuji. Svagrova si tyka s tchyni ale s tchanem ne. Kdo to mate podobne? Ja si to tedy beru dost osobne… :?

Já tchánům vykala dost dlouho, pak jsme jeli na dovolenou a potykali jsme si. Ale švagrová třeba z úcty stále vyká a to se s nimi zná déle než já. Než jsme si tykali, neměli od nás vnuka, tak jsem nemohla říct babičko, dědo. Nijak jsem je neoslovovala, řekla bych asi jménem a vy. Jako v práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1212
22.1.19 07:57

Netýkám ani nechci, po nějakých 8 letech mi to milostive nabídli a já Teda s dikem odmítla, jsem zvyklá na vykani…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311

Moji rodiče vykaji každy svým tchanovcům cely život ;) někde je to tak zvykem. mne nabídli tykání naopak na první schůzce a fakt mi to nebylo příjemné. Ani teď mi to moc nejde přes pusu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
238

Ja si s tchanem tykam, nejak to samo vyplynulo. S tchyni taky, ale po svatbe jsem se ji sama zeptala, jak ji mam rikat. Sama mi to nenabidla, ale vlastne byla rada, ze jsem se ji sama zeptala. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
785
22.1.19 07:58

Asi by me to, byt Tebou, take dost mrzelo… Pamatuji si, ze babicka mela 4 deti a jen manzelce nejstarsiho syna nabidli tykani, ostatnim ne… Mou mamu to, jako snachu mrzelo a casto to zminovala… Ja to mam obracene - tykani mi tchanovci nabidli chvili po svatbe - pry, kdyz uz patrim do rodiny :-D nicmene ani po dvou letech jim netykam, prijde mi to nezdvorile - i jsem jim to takhle vysvetlila. Predpokladam, ze az prijdou deti, bude to jine a mozna se to zmeni, ale ted si uzivam, ze jim muzu projevovat uctu tim, ze vykam :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.1.19 07:59

Vykam. S diky jsem pred svatbou odmitla. Tchyni dost opovrhuji z duvodu toho, co udelala manzelovi.

• Citovat
  • Upravit
15425
22.1.19 07:59

Jsme s chlapem 21 let a celou dobu si s tchánovcema vykám, tedy teď už jen s tchýní. Asi po 6 letech, když se nám narodilo první dítě, tak mi nějak vlažně nabídli tykání, ale já už jsem si na to po těch letech nějak netroufla, tak vykám dál. Ale my se vídáme opravdu párkrát do roka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.1.19 08:00

Ahoj, tchýně mi tykání nenabídla ani po 25 letech, to stejné tchán. Já jim vykám, oni mi od začátku tykají. To stejné ale funguje mezi manželem a mými rodiči – oni mu tykají, on vyká.
Osobně si to neberu vůbec, je mi to upřímně jedno, tchýni jsem neviděla už rok a půl.

• Citovat
  • Upravit
2732
22.1.19 08:01

Jsme s manželem 10,5 roku, z toho 5,5 roku manželé a jeho maminka mi tykání nabídla asi po roce vztahu. Tou dobou už jsem čekala první dítko :) moji rodiče mu nabídli týkání hned při prvním setkání, to jsme spolu chodili asi 3 dny :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3819

Moje tchanovci jsou cizinci, takze to nemusim resit :lol: Zlata anglictina :lol: Ale mamka vykala tchanovcum cely zivot… i kdyz ke konci opecovavala uz nemohouci babicku… nikdy mi to neprislo zvlastni. Nemyslim, ze to ma co do cineni s kvalitou vztahu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4749

netykám, my máme v pohodě vztahy, i když tchýně občas do veho mluví, ale žijeme daleko, tak jednou za čas to přejdu, jedním uchem tam a druhým dovnitř..tykala jsem jim už před svatbou, neměla jsme s tím problém..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2566
22.1.19 08:02

Také si vykáme,
tykání mi nabídnuto nikdy nebylo a asi bych to nevyužila, jednak je mezi námi velký věkový rozdíl (2 generace) a také ze zvyku. Díky dětem mám oslovování snažší -babičko a dědečku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15425
22.1.19 08:02
@Tejule píše:
Netýkám ani nechci, po nějakých 8 letech mi to milostive nabídli a já Teda s dikem odmítla, jsem zvyklá na vykani…

Trochu jak u nás. Mě tykání „nabídli“ až když bylo po 6 letech první dítě na světě. Trochu mi to připadalo jako, když pořád doufali, že nebudu ta pravá a že není potřeba se se mnou nějak moc družit :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4706
22.1.19 08:03

Nenabidli a ani to nečekám, přišlo by mi to divné

divné mi i třeba přijde, ze nabízela tykani bývalá tridni ze stredni, radši jsem se tomu vyhnula, nešlo by mi to taky přes pusu

Příspěvek upraven 22.01.19 v 08:03

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová