Vykáte tchánovcům?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
22.1.19 08:51
@Anonymní píše:
Taky uz mame dite tak budu pouzivat babicka, dedecek. Ja vim ze je to hloupost ale aby svagrova tykala a ja musela vykat to si proste beru osobne

Mně tykání nabídnuto bylo, ale nevyužila jsem toho, oni mi tykají jsou starší, takže to beru v pohodě…jedna švagrová tchánovcům tyká, druhá ne, ta co tyká je z dětského domova, tak to bereme tak, že rodiče neměla a ,,teď je má" ale naopak tchánovci mají větší úctu k nám co vykají, než k té co tyká, tu klidně pošlou někam a ona je taky…takže za mě raději zůstanu mile ráda u vykání :think:

prosím o anonym, chodí sem švagrová :lol:

• Citovat
  • Upravit
1543
22.1.19 08:56

S tchánovci si tykáme, nabídli mi to asi po necelém roce chození s nyní už manželem. Moji rodiče si s mužem taky tykají, tykáme si i se strýci a tetami v rodině. Manžel vyká jen mojí téměř 88 leté babičce (babi, vy) a teď si uvědomuji, že si nejsem jistá, jak ona jemu, spíš taky vyká :think:
Moji rodiče si se svými tchánovci taky tykali(už žije jen jedna babička), vyrůstala jsem v „tykací“ rodině, vykání mi přijde takové studené, v rámci rodiny, ale chápu, že to někdo cítí jinak.
S oboustranným vykáním bych se asi sžila, ale abych já vykala a bylo mi tykáno, to nemám ráda, případá mi to jak malý dítě ve škole a pančitelka. :nevim: Akorát mi to nevadí od lidí, co mě znali odmala a jsem na to zvyklá (i když většina mi tykání v určitém věku nabídla) a pak od lidí fakt starých, manžel už teda prarodiče nemá, ale ex měl tehdy asi 85 let starou babičku a s tou jsem to tak měla.
Podobně bych brala jako ponižující, aby např. švagrová tykala a já musela vykat, prostě podle mě by to mělo být vyvážené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37144
22.1.19 09:01

Rodičům ex jsem tykala hned od prvního setkání, oni nesnaseli když jim někdo vyká. Rodičům současného přítele vykam, zatím mi tykání nenabidli, ani mi to moc nevadí, vidíme je tak 2× do roka. Přítel třeba mojim rodičům tyká prakticky od začátku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1326
22.1.19 09:11

Netykám jim a ani nechci. Oni mi tykají.
Manžel si s mými rodiči tyká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
22.1.19 09:13

Nenabídli. Přitom švagr jim tyká a zná je mnohem kratší dobu než já.
Já jsem ráda. Špatně se říká prosím vás pane XY běžte to pr*ele. Zato Jeníku běž… by mi problém nedělalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
951
22.1.19 09:14

Tchyně mi nabídla tykání tak po půl roce chození s manželem, tchán až po delší době, takže jim normálně tykám a oslovuju je jménem. Máme ale mezi sebou přátelské vztahy a často se vídáme. Nemít mezi sebou dobré vztahy, tak vykám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1846
22.1.19 09:18

Tchýně ani tchán mi tykání nikdy nenabídli, jsme s manželem skoro 15 let. Švagrová si s nimi tyká skoro od začátku. A ani by mi to nešlo přes pusu. Vídám je naštěstí jen párkrát do roka. Ale u nás se vykalo všem. Já vykám i své tetě. Můj taťka i mamka vykali tchánům celý život.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
22.1.19 09:18

Ja vykam, tchani mi tykaji od zacatku. Manžel si tyka s obema mymi rodiči i s macechou. Je trošku trapne, když se všichni sejdeme, vsichni si tykaji ( tchani s mymi rodici, manzel se všemi) a ja jedina vykam. Po 9 letech uz o tykani teda ani nestojim. S tchanama jsme bydleli společně 4 roky, stala jsem o to v době, kdy se narodil syn a přistěhovali jsme se. Ted uz by mi to nešlo pres hubu a vzhledem k jejich povaze a chování jim uz tykat fakt nechci, jelikoz se bojim, ze by mi pak neco mohlo uletet. Co si budem povidat, ale VY KR*VO prostě nereknete
:lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
yse
994
22.1.19 09:22

Tchyne mi nabidla tykacku na svatbe,s diky jsem odmitla. Dostala jsem pouceni,ze lip vyzni vy vole nez ty vole :mrgreen: Horsi to bylo s oslovenim. Rikala jsem “pani Novakova”,ale s detmi jsme to vzali na babicku a rekla bych,ze je to ted uplne nejlepsi. Deti ty babi, ja vy babi. Znama sve tchyni tyka a jelikoz k ni nema ani spetku ucty,tak je to jak rozhovor nevychovaneho pubertaka s rodicem. Je mi za ni stydno, prece jen je to clovek starsi,navic maminka jejiho manzela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85472
22.1.19 09:23
@Anonymní píše:
Jsme s manzelem 10 let, 5 let manzele a ani tchyne ani tchan mi nenabili tykani. Popravdě vubec nevim jak jim mam rikat, a tak je nijak neoslovuji. Svagrova si tyka s tchyni ale s tchanem ne. Kdo to mate podobne? Ja si to tedy beru dost osobne… :?

Po 14 letech si vykame. A menit to ani nechci. Muj tatka si s mym manzelem taky vyka a to spolu jezdime i na dovolene spolecne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1240
22.1.19 09:30

Tykame si a oslovuju je normálně jménem. S tchyni máme výbornej vztah. Manžel našim tykal od začátku vztahu, můj taťka vykání nemá rad, s každým si hned potyka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1806
22.1.19 09:37

My jsme spolu přes 4 roky, mimi je na cestě, ale vím že mi tykani nenabidnou, protože švagrová je s pritelovym bratrem 7 let, již dítě mají a také jí to nenabidli, a to s ní mají lepší vztah než semnou. :lol: Smůla no, holt svoje dítě ale u nikoho komu musím vykat nenechám. Nemyslím návštěvu a že ho neuvidí, ale nenechám na hlídání. :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
22.1.19 09:43

Netykáme, jednu dobu mě to hodně mrzelo, protože partnerům od sourozenců bylo nabídnuto tykání po krátké době vztahu. Měla jsem z toho divný pocit, jako by se mnou nepočítali, což se tedy potvrdilo. Teď už se ani nezdravíme. Manžel si s mými rodiči tyká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
390
22.1.19 10:26

Tchyně mi kdysi nabídla tykani,tchán ne.Oboum vykám.Mame děti…takže osloveni babičko,dědo,vy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
22.1.19 10:31
@Venesí píše:
My jsme spolu přes 4 roky, mimi je na cestě, ale vím že mi tykani nenabidnou, protože švagrová je s pritelovym bratrem 7 let, již dítě mají a také jí to nenabidli, a to s ní mají lepší vztah než semnou. :lol: Smůla no, holt svoje dítě ale u nikoho komu musím vykat nenechám. Nemyslím návštěvu a že ho neuvidí, ale nenechám na hlídání. :*
8o 8o
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová