Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,
mam takovej dotaz, jsem v 33tt a do vcera jsem mela cas od casu trochu mleziva na podprsence a tak ale vzdy mi to mlezivo vadi tak ho jednou za 3 az 4 dny musim vymackat z bradavek aby to nesvedilo a nebylo neprijemne. Vcdera vecer, jsem zase musela vymackat mlezivo ale z jednoho prsu mi normalne vystriklo mleko a potom jsem vymackala hooodne mleziva a z druheho taky mela jsem od toho uplne mokre 2 papirove kapesniky. A vubec jsem si neuvedomila ze „masaz“ bradavek muze vyvolavat porod a v noci jsem myslela ze snad pojedeme jak mi bolelo bricho (poslikove). Myslite, ze to mohlo mit souvislost??? A co mam delat s tim mlezivem kdyz mne to tam tlaci…
Dekuji
Nic, nech ty prsa být, masáž bradavek skutečně není ončo. Nemáš to vsugerovaný? Ještě jsem neslyšela, že by někomu vadilo mlezivo.
@Lencaaaa Nějak nechápu, jak ti může vadit mlezivo. Pokud tě svědí prsa, tak to spíš bude napínáním kůže. Na to je nejlepší promazávat olejem proti strijím. Bradavky bych do porodu nechala na pokoji.
Ne nemam to vsugerovany hrozne mne to svedi, ale radeji to tedy necham byt jeste musim nejaky ten tyden vydrzet
.
U prvniho tehu jsem to mela to same taky jsem ho musela obcas vymackat ale zadne problemy mi to nezpusobovalo z predcasnym porodem ![]()
Prsa nech na pokoji, pokud Tě svědí, tak je promazávej, nic víc dělat nelze.
@Lencaaaa vůbec by sis ho neměla vymačkávat, může to způsobit kontrakce, navíc čím víc budeš vymačkávat, tím víc se ti bude tvořit…nechat být
Popřípadě se poradit s dr., jestli ti to nějak moc vadí ![]()
Tak ja je teda necham byt, ale jak jsem uz psala vubec mne to nenapadlo tak uvidim jak to bude pokracovat. Alespon vim, ze kdyz bych prenasela, tak ze by mi ta masaz mohla pomoci k vyvolani porodu pokud ta deloha reagovala na vymackavani mleziva. ![]()
Mi vadilo, jak to mlezivo malinko vytékalo a zasychalo na bradavkách…
Stačilo ale ve sprše umýt si prsa nějakou hrubší houbou, opatrně. Nebo jen setřít po sprše ručníkem. Určitě nemačkat.