Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Dobrý den, jsem ve 4 měsíci těhotenství a již týden mi vytéká z prsou mlezivo. Nejdřív to bylo jen trochu, později už celkem dost a tak jsem ho zkusila odstříkat. Jenže teď cítím bolesti v podbrisku a nevím zda to s tím může nebo nemůže souviset. Máte někdo zkušenosti s vymackavanim mleziva v těhotenství? Děkuji za rady a zkušenosti.
Určitě nijak neodstříkávej ani nic podobného. Jen se ti spustí mlíko víc a dostaneš zánět. Dej si jen vložky do podprsenky a nech to být, může to pak i zase přestat, ale nesmí se to nijak podporovat.
Nepodporuj to. Jak už bylo zmíněno, můžeš dostat zánět, a hlavně jsem někde četla že pak může být dost problém s kojením. Kup si vložky a nevsimej si toho.
A ted te nechci desit, ale muze to spustit kontrakce. Pokud by bolest neprestavala, doporucuji jet radeji na kontrolu.
@Anonymní píše:
Dobrý den, jsem ve 4 měsíci těhotenství a již týden mi vytéká z prsou mlezivo. Nejdřív to bylo jen trochu, později už celkem dost a tak jsem ho zkusila odstříkat. Jenže teď cítím bolesti v podbrisku a nevím zda to s tím může nebo nemůže souviset. Máte někdo zkušenosti s vymackavanim mleziva v těhotenství? Děkuji za rady a zkušenosti.
Jsem v půlce 21.tt a spouští se mi občas už taky. Nic s tím nedělám, jen oplachnu nebo otřu a vyměním vložku v podprdě. Proč jsi to proboha vymackavala?
@Anonymní píše:
Zásadně nevymackavat. Můžeš si vyvolat porod. Doufam, ze jsi v poradku a nic to nebylo. Já začala mít pletivo taky kolem 4 nebo 5. měsíce. Také jsem nevěděla, že se nemá vymackavat. Ale mě to teda ani nenapadlo. ![]()