Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Dneska jsem zažila nepříjemný šok na prodejně T-Mobile, když jsem si chtěla vyměnit starou SIM kartu za menší, protože jsem byla přesvědčená, že se to dělá bezplatně, ale vysolila jsem 99 kč. Teda ještě nevysolila, zaplatím je ve vyúčtování. Slečna nebo paní mě poučila, že toto opatření zavedli všichni operátoři, ale ať hledám, jak hledám, na netu píšou u O2 i Vodafone, že toto dělají zdarma.
Pochopila bych to třeba u předplacených karet, ale mám tarif a už docela dlouho.
Navíc jsem hloupá husa a smlouvu zřejmě mohu vypovědět až příští rok v prosinci, jinak budu platit sankce. Protože přesně to jsem měla chuť udělat.
Prosím o vaše zkušenosti. Díky.
Ono si nevybereš. Mám sestru na ČTU a říkala, že ti operátoři jsem svýma praktikama v mnohem podobní. Nejlepší je běhat od operátora k operátorovi, podle toho, který má zrovna nejlepší nabídku. Samozřejmě při výročí smlouvy.
Jinak moje zkušenostu : Květen, Vodafone - tu mini sim kartu jsem obdržela zdrama.
@Knoflice já měnila u O2 taky za menší a taky jsem zaplatila jak ty.
Ja menila simku za nano sim nekdy v zime u Vodafonu a byla zdarma ![]()
Vodafone - před cca 3 měsíci bezplatně, přítel před měsícem, taky bezplatně. I jsme se na to ptali, na mě slečna koukala, jako proč by za to chtěli platit, že je to služba zákazníkovi.
@Tom-Jerry tak aspoň někdo tady taky ![]()
Ostatním děkuji za odpověď.
@Knoflice píše:
@Tom-Jerry tak aspoň někdo tady takyOstatním děkuji za odpověď.
koukala jsem jak péro z gauče, že se to platí ![]()
A ještě bych dodala, že na webu mají informaci, že jejich pracovník zdarma zmenší starou kartu. Což mi teda nenabídla (proškolený personál
) a mě ani nenapadlo si něco zjišťovat dopředu. ![]()
Oni to meli zdarma jen omezeně a s tím zmensenim by to taky nebyla výhra..defacto ji ostrihnou a muze dojit ke zničení, samozřejmě na tvou odpovednost:( a nezaruci pak správnou funkčnost a nebezi na ni pak ani LTE..
@Knoflice píše:
Dneska jsem zažila nepříjemný šok na prodejně T-Mobile, když jsem si chtěla vyměnit starou SIM kartu za menší, protože jsem byla přesvědčená, že se to dělá bezplatně, ale vysolila jsem 99 kč. Teda ještě nevysolila, zaplatím je ve vyúčtování. Slečna nebo paní mě poučila, že toto opatření zavedli všichni operátoři, ale ať hledám, jak hledám, na netu píšou u O2 i Vodafone, že toto dělají zdarma.
Pochopila bych to třeba u předplacených karet, ale mám tarif a už docela dlouho.
Navíc jsem hloupá husa a smlouvu zřejmě mohu vypovědět až příští rok v prosinci, jinak budu platit sankce. Protože přesně to jsem měla chuť udělat.
Prosím o vaše zkušenosti. Díky.
Od 1.8.2015 je ta platba za výměnu sim - http://www.novinky.cz/…podrazi.html ![]()
Ty jo, tak jeste, ze jsem to stihla minuly mesic.
Jinak a tim orezem je to o hubu, nemusi se jim to povest, zasahnou do cipu a mas po cele simce.. ta vymena je mensi zlo ![]()
@Miiisty tam ale píší z důvodu ztráty, ne zmenšení. Zkusila bych zavolat na jejich linku nebo se zeptat na jejich FB, jsou tam docela pružní, rychle reagují.
@vokishka To sice ano, ale já ten odkaz hodila hlavně proto, že ta změna, kdy se za výměnu sim platí je aktuální (od 1.8.2015)…kdy to je a není zdarma tam vypsané je, tak jak píšeš ![]()