Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Vybiram notebook, ktery je hlavne na praci s textovym dokumentem, shlednuti filmu, nebo upravu fotek. Jaky myslite, ze by mi poslouzil? Uhlopricku chci minimalne 13 palcu a cena max tak 10 - 12k. Zacina mi z toho jit hlava kolem. Stolni pocitac mame kvalitni, a tak to zadne,,delo'' byt opravdu nemusi, spis mi odchazi muj milovany staricky notebook HP a zaslouzi si nahradnika. Jo a nemel by se nejak hodne sekat to je hlavni m, co mi vadi na dosavadnim brouckovy ![]()
Vyhněte se všemu, co má v názvu procesoru N (Celeron N2840, Pentium N3520 a další). Jinak to totiž bude neskutečně pomalé. Ještě tak před půl rokem se daly pořídit slušně zpracované notebooky s běžnými procesory kolem 10 000. Dnes, pokud nechcete Nkové, jež mají výkon jako procesory před šesti lety, musíte do kategorie kolem 12 000. To HP 350 je slušně zpracované a výkonu má víc než dost.
Ahojky, teď jsem si koupila tento: https://www.alza.cz/…d2173247.htm#… - jsem spokojená, na to, co píšeš, je naprosto dostačující.
Cokoliv, co má 4 GB a víc, v pohodě splní, co chceš. Na procesoru zase tolik nezáleží. Lenovo je taková sázka na slušné provedení a dostupný servis.
Já mám hp pavilion (stál kolem 11 000), splňoval by tvoje očekávání. Já jsem spokojená, počítač šlape dobře, přenáším ho všude možně panty drží
před tím jsem měla Lenovo a spokojenost zas až taková nebyla, panty věčně nedržely, po půl roce se cca. vždy pokašlal, takže byl celkem často v opravě, pak se s ním provedla věc, na kterou se záruka nevztahovala a možná to bylo dobře,
, hp pavilion mě vyhovuje na 95 %.
Ale víš, jak se to říká,,Sto lidí, sto chutí"
,
takže tady musíš spolíhat sama na to, že padneš na dobrou věc a né zrovna na šunt
http://notebooky.heureka.cz/…3ea/recenze/#…
mám tento, je to starší model, ale pokud ti to nevadí, tak je opravdu celkem fajn
@tumpach Ono v týhle cenový kategorii děsně záleží na tom, na jaký kus narazíš. Ale zase výběr je celkem velký, včetně několika 17".
Moc diky za navrhy
zatim, co jsem koukla tak tech,,lenovo ideapad'' je cela rada a najde se i kousek za 7k v cem je tam yen nejvetsi rozdil? Zatim se mi hodne libi nout od @tumpach jak prosim funguje i po tom roce? Pocitujes rozfil v rychlosti?
NIKDY bych nešla do procesoru AMD! Tomu se vyhnout obloukem. A pamět RAM vždy 4GB a výše.
@blabla123 no každý má jiný zkušenosti, já mám notebook přes rok a je jako na začátku, řekla bych, že je rychlej stejně, akorát když se zapnul počítač a měla jsem tam skype, tak trvalo o minutku déle načtění skypu ale pozorovala jsem to i u lenova, dala jsem odinstal a chodí zase v pohodě, na to že tam toho mam dost postahovaného, tak se načtě po zapnutí rychle, a i internet mi šlape rychle, takže já zas nějaké změny nepozoruji, třeba mám dobrý kus ![]()
A jinak ono je jich více tech hp, doporučoval mi je právě hp (a všechny hp nemají AMD),,ajták" tak snad mi nelhal ![]()
A v cem je to AMD spatne? Ted sem projizdela jeden,,lenovo blog'' a tam si ho dotycny clovek vychvaloval, ze ho notebook ma ![]()
@tumpach sem zjistila, ze muj starik ke take Hp pavillion, ale dv 6500 no je to model stary cca 10 let, co si budem nalhavat, ale na svuj vek funguje docela dobre, zatim je vyber zuzeny na HP x Lenovo ![]()
@Bomer píše:
A v cem je to AMD spatne? Ted sem projizdela jeden,,lenovo blog'' a tam si ho dotycny clovek vychvaloval, ze ho notebook ma
Normální uživatel pokud má normální 2 jádrový procesor taktovaný na 2.00GHz nepozná tak razantní rozdíl mezi INTEL a AMD. Samozřejmě, že amd je levnější a za cenu, kde má intel 2 jádro už nabízí amd čtyřjádro, ale to hned nemusí znamenat vyšší výkon. Pokud máš na výběr mezi dvěma notebooky je dobré si zadat údaje CPU a GPU do benchmark testů a podle toho si zjistíš, která varianta je lepší.
@Bomer Liší se procesorem, velikostí paměti, diskem, grafickou kartou, typem displeje, zda mají DVD, přítomností OS. Jestli opravdu nechceš utrácet, klidně si kup ten nejlevnější, akorát je bez DVD. Pokud na něm chceš občas přehrávat, tak s DVD je zhruba o 300 dražší. Jestli chceš utrácet, tak bych si vybrala některý z těch těsně pod deset ideálně s extra grafickou kartou.
AMD bych se nebála. Nejsou sice u mobilních procesorů špička, ale musí tím pádem prodávat za levněji. A ty s tím notebookem fakt nebudeš dělat nic, kde bys cítila ty nevýhody.