Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Denis11 Tak ono to ty znaky určitě umět psát bude, ale je možný, že to nebude mít ty popisky na klávesnici, já je taky u jednoho noťasu neměla… ale tohle Lenovo nemám, tak neporadím, mám Thinkpad a popisky má.
@Denis11 co to znamená, že dost píšeš? Protože tyhle malé notebooky mají i malé klávesnice (logicky), takže pokud hodně píšeš a nemáš úplně drobnou ručku, tak tě dost pravděpodobně budou chytat křeče, nebo ti to minimálně bude dost nepohodlné. Jinak je to tak, jak píše jani, popisky možná nebude mít (když tak se dají dokoupit samolepky), ale znaky určitě bude umět psát. ![]()
@Zireael 11,6 není nijak malý noťas, to má skoro standardní klávesnici, cca tak 96% velikosti normální, což člověk nepíší všema 10 nepozná vůbec.
@j.a.n.i1 proto se ptám, co to znamená, že dost píše. Podle mě je teda 11,6 dost malý (teda, na noťas v podstatě akorát, jako na přenosné zařízení, to má být malé, když vidím, jak se někteří tahají s 17, tak se chytám za hlavu, ale pokud je to jediný počítač, tak je to prostě malé). Já jsem před časem měla 13,3 (ještě bez širokoúhlého displeje), muž má teď myslím 12,2 (za desetinky neručím
), a právě proto, že já píšu všemi deseti, tak to poznám, a to mám spíš menší ruce. Samozřejmě pokud @Denis11 tím dost psaním myslí datlování na emiminu a facebooku, tak je to v pohodě, ale psát na tom sáhodlouhé překlady, knihy, diplomky, to bych si teda rozmyslela.
Jinak jsem se právě ptala svého drahého muže (povoláním ajťák) a říká, že u 11,6 je uváděná klávesnice 85-90% standardní velikosti.
@Zireael Mám 11,6 píšu na ni běžně a nemám sebemenší problém… a co jsem teď porovnala klávesnici u toho mého a u 14 palcové noťasu, tak se v šířce liší ani o 1cm a kousek.
@Denis11 Prodává se normálně s klávesnicí s českýma znakama. A i kdybys náhodou koupila bez, existují polepky. Plus je to samo jen kosmetický problém, co budou klávesy psát, záleží na nastavení v operačním systému, ne na tom, co je natištěné na tlačítkách.
Prodává se s českou klávesnicí. Kdybys narazila na verzi s aj klávesnicí, existují přelepky.
@j.a.n.i1 @Zireael @kotyk dekuuu za reakci.
ze dost pisu znamena, ze hodne pisu maily, kde tu diakritiku potrebuji, (ted pisi z mobilu:-) ) nejsem si jista ze bych si poslepu pamatovala kde jsou, jako ma druha polovicka..:-) a ze by se mi chtelo na novej krasnej notasek hned neco lepit to moc nee
Ale asi to jinak nepujde.. ![]()
@Tunrida píše:
Já jsem si tím málem pomohla na psychiatrii
Cim myslis?
![]()
@kotyk Já ani ne, leží mi tu vedle a stejně jsem ve většině případů líná ji připojit. Tedy hlavně protože to pak znamená připojit i externí monitor a myš, aby u toho člověk seděl nějak rozumně…
@kotyk píše:
Prodává se s českou klávesnicí. Kdybys narazila na verzi s aj klávesnicí, existují přelepky.
Tak snad jo, diky.
a na tech fotkach na netu nevis proc to tak je?
@Denis11 píše:
Ale na jakekoliv fotce to vypada, ze na klavesnici nejsou nahore ty pismena s diakritikou..(ě, í, š…)
Pokud bude ze solidního obchodu, tak bude z české distribuce a mít je tam bude.