Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Pokud se nejedná o pobočku v Praze (tam mají asi jednu nebo dvě dílny u prodejny)tak odesílají do centrální dílny. Takže klidně 2 týdny trvá, zkus tam zavolat, zda třeba jen se nezatoulala nějaká SMS.
My chodíme do menší optiky a výměna bývá po dohodě do hodiny. Myšleno že tam zajedeme, vše že změří a když jim přijdou čočky, necháme tam na chvilku brýle. Ale je to do 3 dioptrií. Princip by měl být ale stejný i u silnějších dioptrií, ne? Pokud v té lhůtě není počítáno s čekáním na dodání vhodných čoček.
@nozu píše:
My chodíme do menší optiky a výměna bývá po dohodě do hodiny. Myšleno že tam zajedeme, vše že změří a když jim přijdou čočky, necháme tam na chvilku brýle. Ale je to do 3 dioptrií. Princip by měl být ale stejný i u silnějších dioptrií, ne? Pokud v té lhůtě není počítáno s čekáním na dodání vhodných čoček.
To jsou malé optiky, které si brousí samy. Mají míň zakázek, vlastní brus, vše si dělají samy. Ty větší vezmou brýle, odešlou do dílny, tam si teprve objednání skla a po zhotovení posílají na pobočku. Ale nejsou to jen ty řetězce, často to dělají i soukromé optiky u náročnějších skel, pošlou do firmy i zabrousit.
@nozu píše:
Já v malé optice tak týden. Nemám standardní čočka a čekají na dodávku.
V tomhle řetězci jsem si nechala dělat brýle celé. Skla mi vyměnit do starých nechtěli. Na brile jsem čekala přes 4 měsíce. Jednou mi přišla SMS že už jsou hotové ale byl covid a pobočka zavřená a pak se vymlouvali, na systém a na to že je někdo dal jínami atd.
Moc mě skládali a asi se pro příště bude dlouho rozmyslet jestli příště využijí jejich služby.
@Anonymní píše:
Ahojte, chtěla jsem se zeptat jak dlouho jste čekali na vyměnění skel do brýlí? Já si nechala vyměnit skla v grand optical (mám z tama i brýle). Původně jsem chtěla skla na počkání, ale jelikož mám moc diptrií, tak to nešlo.
Už je to dva týdny, co na ně čekám a pořád nic… Nosím sice čočky, ale ty mi nejsou po celém dnu pohodlné a když si čočky vydělám, tak nevidím absolutně nic a bolí mě hlava. Včera jsem dostalka do oka zánět a mám oči celé červené. Čočky jsem nebylaa zvyklá pravidelně nosit.
Proto se vás chci zeptat, jak dlouho jste čekali vy? Čekala jsem, že po týdnu už je budu mít..
Už jsme jejich služby využili X-krát (jak pro koupi brýlí, tak pro výměnu skel) a je to různé - někdy bylo hotovo třeba do 2-3 dnů, někdy jsme čekali i tři týdny. Určitě ti řekli nejzazší termín, do kterého to bude - to je standard řetězce, minimálně v Praze stoprocentně.
Jinak, brýle bys tedy měla mít vždycky dvoje, abys nezůstala bez nich nebo odkázaná na čočky… ![]()
Ahojte, chtěla jsem se zeptat jak dlouho jste čekali na vyměnění skel do brýlí? Já si nechala vyměnit skla v grand optical (mám z tama i brýle). Původně jsem chtěla skla na počkání, ale jelikož mám moc diptrií, tak to nešlo.
Už je to dva týdny, co na ně čekám a pořád nic… Nosím sice čočky, ale ty mi nejsou po celém dnu pohodlné a když si čočky vydělám, tak nevidím absolutně nic a bolí mě hlava. Včera jsem dostalka do oka zánět a mám oči celé červené. Čočky jsem nebylaa zvyklá pravidelně nosit.
Proto se vás chci zeptat, jak dlouho jste čekali vy? Čekala jsem, že po týdnu už je budu mít..