Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Arumba píše:
Já taky přemýšlím nad změnou. Dcera je 34+6, očkovat chtěla doktorka v 9 týdnech jak je normál, ale to jsem domítla a posunula jsem to asi o 3 týdny, jednou jí taky dala hexu, prevenar i rotarix dohromady, pak jí nechtěla napsat žádanku na ortopedii ikdyž to po nás chtěla rehabilitační, nepoznala zápal plic apod.
Je hodná na děti, dá se s ní mluvit, ale už je toho nějak moc, jenže se bojím, aby to nebylo z bláta do louže…
To je sice hezké, že je hodná na děti, ale když nepozná zápal plic
![]()
Mě teda vyděsily ty uzlinky syn je má taky na krku, ale pořád. Stačí když hodně otočí hlavu nebo se zakloní a jsou dost vidět. Podle naší pediatry též OK ale vyšetření žádné
věřila jsem jí.
@BlueFairy píše:
To je sice hezké, že je hodná na děti, ale když nepozná zápal plic![]()
Mě teda vyděsily ty uzlinky syn je má taky na krku, ale pořád. Stačí když hodně otočí hlavu nebo se zakloní a jsou dost vidět. Podle naší pediatry též OK ale vyšetření žádné
věřila jsem jí.
No jestli po nemoci nemizí, tak by bylo dobré je zkontrolovat ultrazvukem… Jako i podle toho co mi řekla doktorka na krčním, že už viděla uzlinky, které skončili onkologicky, a že vypadali o něco jinak, tak jsem si říkala, jsem ráda, že to viděl i někdo jiný, že je zkontrolovali na sonu a že jí nabrali krev. Já prostě tohle nechtěla riskovat, máme je i v oblasti klíční kosti a pak na straně krku, na obou stranách, na jedné jsou vidět taky i pouhým okem při otočení hlavy. Takové uzliny nejsou rozhodně normální stav, vždy to něco značí, je to reakce. I kdyby to značilo třeba jen něco o imunitě, nebo já nevím, alergie na zvíře to může být, prostě to chci vědět a ne se chlácholit, že je to dobré.
@BlueFairy já mám celý život zvětšenou pravou uzlinu pod krkem, prý pokud se to nemění, tak ta velikost není až tak důležitá. Pokud máš pochybnosti, tak zkus zajít na imunologii, třeba by aspon nabrali krev. Nicméně nevím jak máš staré dítě, ale já byla s dcerou na odběrech ve dvou letech a bylo to teda něco naprosto šíleného, odcházela jsem úplně zpocená se slzama v očích
@Arumba píše:
@BlueFairy já mám celý život zvětšenou pravou uzlinu pod krkem, prý pokud se to nemění, tak ta velikost není až tak důležitá. Pokud máš pochybnosti, tak zkus zajít na imunologii, třeba by aspon nabrali krev. Nicméně nevím jak máš staré dítě, ale já byla s dcerou na odběrech ve dvou letech a bylo to teda něco naprosto šíleného, odcházela jsem úplně zpocená se slzama v očích
No nám povídali, jak je malá ohromně statečná, té krve se bere opravdu hodně a ona to zvládla parádně, byla úplně potichu, jen jí tekly slzy, chvilinku. Budu jí muset něco fakt koupit za statečnost. ![]()
@Arumba píše:
My se synem jdeme na imuno do Brna, ale kvůli zánětům středouší. Syn má 3 roky a něco… Krev mu nevadí ![]()
Po nemoci mu nemizí, má ji permanentně už od miminka…
@BlueFairy píše:
My se synem jdeme na imuno do Brna, ale kvůli zánětům středouší. Syn má 3 roky a něco… Krev mu nevadíPo nemoci mu nemizí, má ji permanentně už od miminka…
To může s tím uchem souviset, když má záněty, tak ty uzliny nejsou až tak divné jako u nás, když nemocná nebývá.
@Anonymní píše:
To může s tím uchem souviset, když má záněty, tak ty uzliny nejsou až tak divné jako u nás, když nemocná nebývá.
To je pravda, jsem pitomá
![]()
@BlueFairy píše:
To je sice hezké, že je hodná na děti, ale když nepozná zápal plic![]()
věřila jsem jí.
No tohle mě teda taky vystrašila. Přesně kluk je má na krku už přes rok a dle naší doktorky OK.
Jinak zakladatelko, já bych se balila už po tom prvním očkování, ačkoli já hlásila, že prevenar ani rotaviry nechceme, dokonce naše doktorka píchá prevenar až při druhý hexe, ale i kdybych prevenar dávala, tak ho nechám dát zvlášť. Jestli to tak cítíš, tak odejdi. Myslím, že ani nemusíš novýmu lékaři vysvětlovat, proč si od ní odešla. Prostě jste odešli a hotovo.
Tady je asi hlavní problém to malé město. Když změníš doktorku na středisku, tak to tam hned budou všichni vědět a je možné, že budeš za „problémovou matku“. Ale zase je naprd, abys jezdila někam daleko, když je dítě nemocné, tak každá minuta navíc cesty je znát
Fakt blbá situace.
Ale asi bych taky chtěla jinou Dr.
@pe-terka píše:
Ahoj,souhlasím, taky bych šla jinam. Pediatr je záležitost řady let, řeší věci zcela zásadní a proto je důvěra v něj víc než důležitá. Já s dětma taky odešla od pediatričky, ke které chodí celé sídliště (no, nemají moc na výběr). Prostě mi nesedla…
Jen bych nedělala to, co Ti radí kolegyně - naopak bych uvedla pravdivý důvod. Nemusíš jít do detailů, to není seriozní. Ale řekla bych, že si s paní doktorkou nerozumím a nesedí mi její postupy. Jako rodič máš právo shánět si informace ohledně zdraví a udělat si vlastní názor - a slušný lékař by ho měl respektovat, nebo Ti slušně vysvětit, proč má názor jiný. Navíc doktorka bude mít kartu Tvého dítěte a tam je jasně uvedena adresa. Bude tudíž jasné, že jste bydliště neměnily. A co si asi o Tobě pomyslí???
Ja uz jen k tomuto - není to tak, ze bych lhala, kudy chodim
, ale po 2 zkušenostech, kdy jsem popravde do telefonu rekla, ze chci odejit z duvodu, ze si s p.dr. nerozumim atd atd a neuspela jsem - v jednom pripade, ze nebudou pani dr prebirat pacienty, ve druhem pripade „co tam s Vami vsemi ta pani dr xy vyvadi? my mame ted plny stav“ (na internetu měli, ze nove pacienty berou) jsem se uchýlila k male lzi o PLANOVANEM stehovani - byl to treti a poslední pokus odejit k dr v dosahu bydliste a tam jsem uspela. Na nejake prestehovani uz se me pak zpetne samozrejme nikdo neptal.
V nekterych pripadech je mi docela jedno, co by si kdo „pomyslel“ - k tomu dr budu s dítětem 15 let chodit ja a o navstevy dr, který si na me honi triko a jedna se mnou stylem „ja jsem tu pan, kdo je vic“ nestojim - takze jsem se jich zbavila timto nečestnym zpusobem ![]()
@nakukovatelka píše:
Ja uz jen k tomuto - není to tak, ze bych lhala, kudy chodim, ale po 2 zkušenostech, kdy jsem popravde do telefonu rekla, ze chci odejit z duvodu, ze si s p.dr. nerozumim atd atd a neuspela jsem - v jednom pripade, ze nebudou pani dr prebirat pacienty, ve druhem pripade „co tam s Vami vsemi ta pani dr xy vyvadi? my mame ted plny stav“ (na internetu měli, ze nove pacienty berou) jsem se uchýlila k male lzi o PLANOVANEM stehovani - byl to treti a poslední pokus odejit k dr v dosahu bydliste a tam jsem uspela. Na nejake prestehovani uz se me pak zpetne samozrejme nikdo neptal.
V nekterych pripadech je mi docela jedno, co by si kdo „pomyslel“ - k tomu dr budu s dítětem 15 let chodit ja a o navstevy dr, který si na me honi triko a jedna se mnou stylem „ja jsem tu pan, kdo je vic“ nestojim - takze jsem se jich zbavila timto nečestnym zpusobem
No já jsem myslela toho nového lékaře, že až dle karty uvidí, že se žádná změna bydliště nekonala, tak to nebude působit moc seriozně. Navíc mě tento argument opakovaně nevyšel, byť bylo stěhování reálné. Naopak když jsem argumentovala tím, že mi nevyhovuje přístup stávajícího lékaře (bez nějakých detailů), tak jsem uspěla.
Neboj, z Tvého příspěvku nesoudím, že bys byla chronický lhář
. Zkrátka a dobře, když člověk nemůže dosáhnout svého cíle přímo, hledá kličky
. Jen to beru tak, že když jsou průhledné, může si tím spíš uškodit. ![]()
Každopádně se shodneme, že když zakladatelce pediatr nesedí, je dobré ho změnit. Vždyť jde o zdraví našich dětí - a co je víc
?
Podělím se o svou zkušenost…dcera se narodila 37+3. Problém spíš než z doktorkou byl se sestrou, která byla kápo a ta doktorka se jí snad i bála… No očkováni jsme zvládly v pohodě (jen po druhé injekci, kterou ji dala do stehna se ji v tom místě vpichu udělal stroupek, zpigmentovalo to a udělala se jí z něj piha. Je to kosmetický problém a budeme to řešit, protože se ji to nelíbí a nechce kvůli tomu nosit sukně, protože se stydí…
..bez zdravotního rizika), ale když ji bylo asi 6 měsíců, dávala jsem jako dopolední příkrm Activii. Bílé, jahodové, borůvkové jedla normálně. Dala jsem jí poprvé s příchuťí švestky…spletla jsem si jí s borůvkovou…
… No a udělaly se jí asi za 4 hodiny na krku a po dekoltu až přes prsa a k ramenům takové malinké flíčky, fialové, bez ohraničení. Jen zepředu nesahaly dozadu. Pochopitelně jsem se zděsila a utíkala na středisko. Tam jsem vše řekla jak bylo a sestra řekla, že to není alergie, ale že to vypadá, jako že jí někdo škrtil!!!
Stála jsem tam jako opařená a jedinné na co jsem se zmohla bylo „Prosím?!? Děláte si srandu?!?“ Na to mi i doktorka s kamennou tváří řekla, že si to myslí taky a to bylo už na mě moc.
Pohádala jsem se tam s ní a odešla. Nechodila jsem tam naštěstí často, tak jsem vychladla…jenže asi po 4 měsících (dceři bylo 10m) jsem chtěla jen konzultaci k nějakým lékům a ona mi řekla že jsou pro tak malé dítě nevhodné a napsala mi pro ní jiné, prý vhodné a nejlepší. Magistra v lékárně na mě zírala, ptala se pro koho jsou a když jsem řekla že pro dceru, tak předemnou doktorce volala a řekla jí, jestli to myslí vážně, ověřovala si vše a že mi ty léky vydá jen pokud mě poučí a já s tím budu výslovně souhlasit…
byly to léky pro deti od 12 let na uklidnění… To byla poslední kapka. Manžel tam vlítnul, udělal ji tam boro a odešly jsme k jiné a jsem maximálně spokojená…
Takže pokud váháš, tak na nic nečekej. Já jsem sice z Prahy, ale i kdybych nebyla, prostě bych se už nedala a to co jsem si přečetla i z ostatních příspěvků, fakt holky nečekejte na nic, mámě děti, né pokusná morčata…!!!
@zuzanx píše:
Tady je asi hlavní problém to malé město. Když změníš doktorku na středisku, tak to tam hned budou všichni vědět a je možné, že budeš za „problémovou matku“. Ale zase je naprd, abys jezdila někam daleko, když je dítě nemocné, tak každá minuta navíc cesty je znátFakt blbá situace.
Ale asi bych taky chtěla jinou Dr.
Je mi úplně jedno co si o mě myslí a říkají ostatní, když jde o zdraví mého dítěte. Pokud je to v jeho zájmu, prostě jdi k jiný a hotovo. Nikde není psáno, že musíš trpět a snášet i věci se kterýma nesouhlasíš a nesmíš odejít. Jde o Tvé dítě tak kašli na kecy ostatních!!
@pe-terka píše:
Každopádně se shodneme, že když zakladatelce pediatr nesedí, je dobré ho změnit. Vždyť jde o zdraví našich dětí - a co je víc?
Přesně tak
. A tu zkušenost máme tedy naprosto opačnou, u mě stěhování zabralo.
Dr má takových pacientů, navíc teď ještě přebrala další po své kolegyni, která odešla do důchodu, že si myslím, že na jednu paní XY, která jim řekla do telefonu, že se přistěhuje, si fakt nevzpomene… a myslím (a to jsem předtím nenapsala), že to její sestra i pochopila, když viděla, od které dr přicházíme…
Jsem tam spokojená, a obzvlášť teď, když chodím už dávno zase do práce a vím, kolikrát se musí člověk na něčem domlouvat s dr jen po telefonu, poprosit si o OČR - např. o vyzvenutí papíru brzy ráno cestou do práce apod - s tou původní bych se na ničem nedohodla ani omylem, ta vyžadovala objednání i telefonické konzultace, mimochodem
té prostě nějak hráblo (jsem se potom dočetla i na webu
) byla to strašne nepříjemná osoba, i když profesně jistě dobrá. Ale to jednání ![]()
@nakukovatelka
Dobře jsi udělala
. Dobrý a důvěryhodný pediatr, se kterým si rozumíš i po lidské a komunikační stránce, je základ
![]()