Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Jestli se Ti nelíbí, jdi jinam. Už tím, že jsi teď nalomená, budeš zkoumat a pitvat každé její rozhodnutí a budeš nervózní, zda je její postup správný nebo není ![]()
Ahoj, ja bych sla jinam. Jestli Ti to tam nesedi a zacina se Ti to nelíbit, tak dej na svůj instikt - ještě budete k dr chodit roky a chodit tam uz dopředu nejak otravena nebo s neduverou atd nemá smysl. Ja taky menila, a jsem rada.
Druha věc je, ze nekdy to není jednoduche novou dr najit - my měli stesti.
S temi Romy Te naprosto chápu, to tady klidne reknu ![]()
Mas moznost vyberu preci.
Budu drzet palce. Jedna rada - nove dr rekni, ze jste se prestehovali nebo něco podobného, protože pravy důvod -nespokojenost u puvodni dr muze u te nove vest k tomu, ze Te nevezme - vlastní zkušenost.
@Ivtcha
Já právě nevím jestli jsem nalomená oprávněně, přišla mi dřív v pohodě, ale nevím jestli je to dobře, že nejančí, že má zkušenosti, nebo to má prostě na salámu. Třeba to očkování, to si prosadím, ať si na mě kouká jak chce, ale nevím co to ostatní, abych mohla jít k ní a fakt mít důvěru a nelítat raději pokaždý ještě jinam.
Ono to asi ani nebude jednoduché, jí jen tak vyměnit, nebo zkrátka jak půjdu k nějaké vedle, tak budu sestru pořád potkávat na chodbě. Já fakt nevím.
Nevím, jestli sis hodila anonym kvůli své poznámce o Romech nebo z nějakého jiného důvodu… To, že prcek dostal 3 dávky očkování naráz je přece tvoje věc, jediné povinné z toho je hexa, prevenar není povinný a rotarix dokonce platíš. Takže tohle bylo spíš na tobě. Nevím, co usuzuješ z čekárny plné Romů? Píšeš, že jinak k doktorce moc nechodíte, spíš jen preventivky a očkování, tak jak víš, jak to tam běžně vypadá? Vidíš, že i v dětské nemocnici usoudili, že zvětšené uzliny nevěstí žádnou hrůznou nemoc, proč tedy nedůvěřuješ vaší pediatričce?
@nakukovatelka
To neklapne, s tím přestěhováním, oni nás tam tak trochu znají, skrz to, že třeba k jedné z těch ostatních jsem chodila já, u jiné jsme byli s malou v létě, když ta naše měla dovolenou, a navíc moje máma dělá v té samé budově ale na jiném oddělení sestru, není to tady velké město a ty lidi se znají, od pohledu určitě. Budu to muset říct na férovku, no a nebo hledat doktora mimo „středisko“ ještě tu nějací jsou, ale to mám zas daleko. ![]()
@zuzkasim píše:
Nevím, jestli sis hodila anonym kvůli své poznámce o Romech nebo z nějakého jiného důvodu… To, že prcek dostal 3 dávky očkování naráz je přece tvoje věc, jediné povinné z toho je hexa, prevenar není povinný a rotarix dokonce platíš. Takže tohle bylo spíš na tobě. Nevím, co usuzuješ z čekárny plné Romů? Píšeš, že jinak k doktorce moc nechodíte, spíš jen preventivky a očkování, tak jak víš, jak to tam běžně vypadá? Vidíš, že i v dětské nemocnici usoudili, že zvětšené uzliny nevěstí žádnou hrůznou nemoc, proč tedy nedůvěřuješ vaší pediatričce?
Néé, to né, spíš nepotřebuji vše troubit do světa ohledně zdravotního stavu. Já vím, s tím očkováním jsem byla blbá, to beru na sebe, ale zkrátka jsem jí slepě věřila a nebyl to nejlepší nápad.
Z té čekárny plné rómů právě vůbec nechápu co usuzovat, ano máš pravdu, nejsme tam zrovna často, ale ve 100% případů tam jich plná čekárna je a jinde ne, to vím, protože jdu kolem, proto mi to začalo vrtat hlavou.
Není pravda, že hned usoudili, že to hrůznou nemoc nevěští, naopak považovali za nutné udělat všechna vyšetření, na rozdíl od ní, která nad tím mávla rukou.
@nakukovatelka píše:
Ahoj, ja bych sla jinam. Jestli Ti to tam nesedi a zacina se Ti to nelíbit, tak dej na svůj instikt - ještě budete k dr chodit roky a chodit tam uz dopředu nejak otravena nebo s neduverou atd nemá smysl. Ja taky menila, a jsem rada.
Druha věc je, ze nekdy to není jednoduche novou dr najit - my měli stesti.
S temi Romy Te naprosto chápu, to tady klidne reknu
Mas moznost vyberu preci.
Budu drzet palce. Jedna rada - nove dr rekni, ze jste se prestehovalinebo něco podobného, protože pravy důvod -nespokojenost u puvodni dr muze u te nove vest k tomu, ze Te nevezme - vlastní zkušenost.
Ahoj,
souhlasím, taky bych šla jinam. Pediatr je záležitost řady let, řeší věci zcela zásadní a proto je důvěra v něj víc než důležitá. Já s dětma taky odešla od pediatričky, ke které chodí celé sídliště (no, nemají moc na výběr). Prostě mi nesedla…
Jen bych nedělala to, co Ti radí kolegyně - naopak bych uvedla pravdivý důvod. Nemusíš jít do detailů, to není seriozní. Ale řekla bych, že si s paní doktorkou nerozumím a nesedí mi její postupy. Jako rodič máš právo shánět si informace ohledně zdraví a udělat si vlastní názor - a slušný lékař by ho měl respektovat, nebo Ti slušně vysvětit, proč má názor jiný. Navíc doktorka bude mít kartu Tvého dítěte a tam je jasně uvedena adresa. Bude tudíž jasné, že jste bydliště neměnily
. A co si asi o Tobě pomyslí???
Asi bych šla jinam, pokud už pochybujete, nebudete jí plně věřit.
@donaga
Děkuji
Máš pravdu, možná to člověk nikdy nedokáže vyjádřit úplně přesně takhle v textu, zřejmě je tam něco jak píšeš - v podvědomí, co mi nesedí a nabaluji na to to ostatní.
U nás jsou preventivky a očkování mimo běžné ordinační hodiny, takže tam potákávám akorát toho, kdo je objednaný před nám a pak kdo po nás. U nás se tedy nemůže stát, že v tu dobu tam bude plná čekárna, proto ta moje poznámka. Jinak já jsem zastáncem toho, nedělat dítěti žádná zbytečná vyšetření, pokud to není vyloženě nutné. Závěr z nemocnice v podstatě odpovídá poznatku vaší doktorky, že je to „uzlinkové“ dítě, prostě boj s infekcí se u ní takhle projevuje. Vaše doktorka tvou dceru zná od miminka, ví, jak často bývá nemocná, s jakými infekcemi se už setkala, většinou tito doktoři dovedou odhadnout, na co které dítě trpí a podle toho zacílí léčbu. Ale musí tam být oboustranná důvěra. Pokud ty důvěru v ni nemáš, tak to fungovat nebude a bylo by lepší hledat jiného doktora. I doktor je jen člověk, některý si s pacientem (nebo jeho zákonným zástupcem) nesedne a to je pak špatně. Ale podle toho, co jsi psala, bych neřekla, že vaše doktorka dělá něco špatně.
Nedonosenemu diteti nechat naockovat 3 vskciny v 10.tydnu.
jen pokusem o tohle zverstvo by u mne skocila. Pokud potrebujes rychle prihlasku, jdi tam. Plus bych si od ni vzala ty vysledky. A papa.
@zuzkasim píše:
U nás jsou preventivky a očkování mimo běžné ordinační hodiny, takže tam potákávám akorát toho, kdo je objednaný před nám a pak kdo po nás. U nás se tedy nemůže stát, že v tu dobu tam bude plná čekárna, proto ta moje poznámka. Jinak já jsem zastáncem toho, nedělat dítěti žádná zbytečná vyšetření, pokud to není vyloženě nutné. Závěr z nemocnice v podstatě odpovídá poznatku vaší doktorky, že je to „uzlinkové“ dítě, prostě boj s infekcí se u ní takhle projevuje. Vaše doktorka tvou dceru zná od miminka, ví, jak často bývá nemocná, s jakými infekcemi se už setkala, většinou tito doktoři dovedou odhadnout, na co které dítě trpí a podle toho zacílí léčbu. Ale musí tam být oboustranná důvěra. Pokud ty důvěru v ni nemáš, tak to fungovat nebude a bylo by lepší hledat jiného doktora. I doktor je jen člověk, některý si s pacientem (nebo jeho zákonným zástupcem) nesedne a to je pak špatně. Ale podle toho, co jsi psala, bych neřekla, že vaše doktorka dělá něco špatně.
Jasné, závěr naší doktorky zřejmě naštěstí bude odpovídat, ale to se dozvím až po výsledcích odběrů, a ona přeci nemá ultrazvukový zrak aby poznala o jaké uzlinky se jedná, je to spíš věc pravděpodobnosti. A spoléhej se na ní v životě viď.
Asi to má blbě zorganizované, nevím. ![]()
Já taky přemýšlím nad změnou. Dcera je 34+6, očkovat chtěla doktorka v 9 týdnech jak je normál, ale to jsem domítla a posunula jsem to asi o 3 týdny, jednou jí taky dala hexu, prevenar i rotarix dohromady, pak jí nechtěla napsat žádanku na ortopedii ikdyž to po nás chtěla rehabilitační, nepoznala zápal plic apod.
Je hodná na děti, dá se s ní mluvit, ale už je toho nějak moc, jenže se bojím, aby to nebylo z bláta do louže…
@Arumba píše:
Já taky přemýšlím nad změnou. Dcera je 34+6, očkovat chtěla doktorka v 9 týdnech jak je normál, ale to jsem domítla a posunula jsem to asi o 3 týdny, jednou jí taky dala hexu, prevenar i rotarix dohromady, pak jí nechtěla napsat žádanku na ortopedii ikdyž to po nás chtěla rehabilitační, nepoznala zápal plic apod.
Je hodná na děti, dá se s ní mluvit, ale už je toho nějak moc, jenže se bojím, aby to nebylo z bláta do louže…
To je sice hezké, že je hodná na děti, ale když nepozná zápal plic
![]()
Mě teda vyděsily ty uzlinky syn je má taky na krku, ale pořád. Stačí když hodně otočí hlavu nebo se zakloní a jsou dost vidět. Podle naší pediatry též OK ale vyšetření žádné
věřila jsem jí.
Hezké poledne,
zajímal by mě váš názor, zda byste v takovém případě uvažovali o změně pediatra, nebo jestli se vám to zdá v pohodě.
Malá je lehce nedonošená, 35+1, no a první očkování bylo už v půlce 10 týdne života, kdy mi ještě tvrdila, že malé dává fóra (nechápu kdy očkuje donošené) a to vůbec nemluvím o tom, že chuděra dostala zároveň hexu, prevenar i rotarix.
No nic, reakce nebyla, jen teplota. Očkuje i děti s rýmou a kašlem. 
Čím to je? To k ní nikdo jiný nechce? Ne, že bych byla rasista, ale jednak to nechápu a jednak mi to není moc příjemné. Čekám teď na výsledky odběrů, potom bych s tím měla jít za pediatričkou, nevím, jestli jít ještě za touhle, nebo se pokusit sehnat jinou, navíc potřebuji do týdne, max 14 dnů potvrdit přihlášku do MŠ, tak aby nás hned někdo vzal a potvrdil. Nebo jestli jít za ní jen pro to potvrzení, ale s výsledky těch vyšetření už jinam.. 
Mám holčičku, má 2,5 roku, od narození jsme u stejné pediatričky, ze začátku se mi zdála pohodová, nebyl žádný problém, v podstatě poprvé jsem se nad jejími postupy zamýšlela až poté, co jsem se začala zabývat problematikou očkování, bohužel až tak po druhé očkovací dávce, dřív mi to nějak nepřišlo na mysl.
Potom jsme u ní byli jen párkrát, na další očkování, to už jsem požadovala rozložit, to na mě koukala dost z patra, neodpustila si poznámku, že každý druhý rodič si myslí, že ví víc než doktor ( ale že prý nemyslí konkrétně mě, ale že jsem si zas někde něco přečetla) no ale že malou teda naočkuje postupně. Jednou se jí objevili na krku zvětšené uzlinky, paní doktorka je zběžně osahala a řekla mi, ať to neřeším, že prý je to normální uzlinkové dítě.
Momentálně se jí uzlinky objevili znovu, no a protože už mi to nedalo, šla jsem s ní rovnou na dětské do nemocnice, no docela jsem koukala, rozhodně to nikomu nepřijde normální a okamžitě nám vzali krev a poslali na sono, rentgen plic, i na krční… Naštěstí to vypadá, že uzlinky jsou benigní, že reagují na nějakou infekci, ale záráží mě doktorčina lhostejnost.
Další věc, kterou nechápu je to, že naše doktorka je na středisku, spolu s dalšími 4 pediatry, ale kdykoliv k ní přijdu, má úplně plnou čekárnu, ovšem plnou rómů, u dalších zmiňovaných čtyřech nesedí ani jeden.