Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Už nevím za kým pro radu a tak snad tady někdo přispěje něčím co by mohlo pomoci v mem rozhodování.
S přítelem jsme se v lednu po 5 letech rozešli. Posledni dva roky jsme se snažili o miminko, no „snažili“ spíše jsme tomu nechávali volný průběh a za dva roky nikdy nic. Nikdy jsme, ale nepatrali po příčinách toho proc se nam to nepovedlo. Posledni menstruaci jsem mela 17.2 a nekdy v průběhu 26-29.2 jsem mela nechráněný sex s nekym s kym jsem si myslela, ze navážu nový vztah, nicméně po zhruba 2 měsících jsme si s bývalým přítelem oba uvědomili, že zahodit tak dlouhý vztah bylo zbytečné a 5.3 jsme se k sobe zase vrátili a samozrejme od te doby meli kazdy den pohlavní styk. 10.-12.3 jsem si kazdy den delala test a vzdy byl negativní. 29.3 mi na gynekologii paní doktorka rekla, ze jsem ve 4tt - podle ultrazvuku. Zhroutil se mi celý svět a nevěděla jsem co dělat, nikdy bych v těchto věcech nebyla schopná příteli lhat či dokonce mu z jistotou tvrdit, ze je dite jeho. A tak jsem sla s pravdou ven, přítel byl samozrejme naštvaný tyden jsme spolu nekomunikovali. Po tom týdnu přišel a snad poprvé v zivote mi rekl, jak moc me ma rad a, ze je tu pro me. Nicméně co me zajímá, je alespon mala pravděpodobnost, ze by dite mohlo byt přítele? Jak by jste se v mem případě zachovaly vy? Šli by jste na potrat nebo ne? Dite jsem chtela od svých 20ti let, dnes je mi 28 a příteli 35. Co kdyz je toto jediná šance jak mit rodinu? Jsem diabetik na inzulinu a otěhotněla jsem s dost vysokým glyk. hemoglobinem. Přítel se přiklání spíše k variantě jit na potrat a začít se z jeho strany snazit napr. vyhledáním lékařské pomoci apod. protoze ve me evidentne problem s otehotnenim neni. Kdy je mozne například podle DNA testu zjistit kdo je otcem dítěte? Jak by jste se zachovali v me situaci? Jit na potrat a riskovat, ze nikdy nebudeme mit deti, nebo si dite nechat i prez to, ze nejspíš prijdu o pritele protoze dle meho je pravděpodobnost, ze by dite bylo pritele je dost mala. Přítel se k tomu staví tak, ze pokud neni dite jeho, bude se snazit mi pomoc, ale nic nechce slibovat, nedokáže pry posoudit jak se potom zachová, i kdyz by to moc chtel prekousnout. Jsem vazne na pokraji zhroucení a vubec nevim jak z teto situace dal, mam sice rodinu, ktera je nadšena a ve vsem mi pomůže a vlastní byt, takze si nemyslim, ze co se tyka financí nezvládla bych to, ale preci jenom přivést dite do tohohle světa z vidinou, ze nejspíš zůstanu sama, neni pro me vubec jednoduché. Dekuji za jakoukoliv radu a informaci.
Zeptej se sama sebe čím se provinilo to dítě. To už tady totiž pravděpodobně je a ty uvažuješ, že se ho zlikviduješ jen proto, že nevíš, s kým ho máš. Máš pravdu, možná je to tvoje poslední šance být matkou. Jsi ochotná ji zahodit jen proto, že i tvůj přítel není jistý tím, jak se v budoucnu zachová?
Co se tyka mě, ja to male chci at s nim nebo bez nej, protoze presne jak říkáte, to male by nemělo odnést to, ze nevim s kym ho a mam. Co se tyka meho pritele, nedokazu si predstavit jak se cítí, ale podle me neni důležité kdo ho udelal ale kdo ho vychoval a dával mu lásku. Kolik lidi dnes vychovává jiny otec?! Dekuji za názor!
@hanka.br. píše:
Zeptej se sama sebe čím se provinilo to dítě. To už tady totiž pravděpodobně je a ty uvažuješ, že se ho zlikviduješ jen proto, že nevíš, s kým ho máš. Máš pravdu, možná je to tvoje poslední šance být matkou. Jsi ochotná ji zahodit jen proto, že i tvůj přítel není jistý tím, jak se v budoucnu zachová?
Hezky sepsáno ![]()
no tedy tvou situaci ti fakt nezávidím. Budeš to mít holka těžký.
Ale je to tak, opravdu je možné, že je to tvá poslední šance jak mít dítě. Já být v tvé situaci, mimčo si nechám, ať už to s přítelem dopadne jakkoliv.
Hodně štěstí. ![]()
Jsi si jistá, že doktorka říkala, že to odpovídá 4. týdnu?? Co tam bylo vidět??
Protože ať počítám, jak počítám - pokud bys měla být těhotná z toho sexu z nové známosti, měl by na ultrazvuku být 6. týden ne čtvrtý.
Já byla 29.3. taky ve 4.týdnu, ale měla jsem mense o dva týdny později než ty…
Takže je šance, že byla posunutá ovulace a dítě je přítelovo. Ale to skutečně záleží na tom, co tam ta doktorka viděla. Máš fotku??
Jinak ve 28 bych měla strach jít na potrat, hodně bych se bála, že další dítě už nemusí přijít…
@Mylovemybaby já bych asi na potrat nešla pokud víš že to sama zvladnes nevím proč se „zbavovat“ dítěte které nemůže za Tvou/Vaší nerozhodnost a když si přítel není jistý já ho chápu taky nevím zda by se mi líbilo kdyby měl můj manžel z předchozího vztahu/nevztahu dítě.. Ale myslím že jít na potrat jen proto že Ty nevíš čím to miminko je tak nevím nevím asi by to chtělo pořádně se zamyslet a zvážit veškeré možnosti víš kolik párů by dítě chtělo a nemůže ho mít a TY sama píšeš že je to v podstatě vymodlene těhotenství tak to zvaž a pořádně!
Za mě není co řešit. Dítě bych si určitě nechala. Chlap tě může opustit kdykoliv, dítě máš navždy.
Tezko neco radit
Spis bych se priklonila k tomu si dite nechat… Dost mozna uz vic sanci na dite mit v zivote nebudes.
V tvé situaci nejsem, nebyla jsem, ale nešla bych na potrat to vím jistě. Ať je vše v pořádku, držím palce.
Ahoj, na potrat v zadnem pripade nechod, litovala bys a ten zarodecek nemuze za Tve ciny. Mymu starsimu synovi je sest a do dnes si nejsem na 100℅ jista, kdobje jeho biologicky otec. Do dnes si to pamatuji - s jednim styk 5.9. S druhym 8.9. Tenkrat vedeli oba dva, ze cekam miminko a oba se zachovali uzasne. Nakonec jsem si vybrala toho, koho jsem milovala. Jsme spolu do dnes a syna miluje a nikdy jsem od nej neslysela jakoukoli vycitku nebo to, ze by litoval. Chtel nas oba dva i za cenu toho, ze si nebyl jisty, kdo je otec. A tata je to opravdu skvelej. Tenkrat jsem take premyslela nad potratem presne z tohodle duvodu, co ty.. A take protoze mi bylo 19. Dnes bych si za to nafackovala. Muj syn je naprosto uzasna a nadherna bytost, ke ktere citim tu nejvetsi lasku. Opravdu na potrat nechod jen kvuli tomu, ze nevis, kdo je otec. Koneckoncu tata neni ten, kdo dal seminko, ale ten, kdo diteti cte, kdo s nim stavi kominy a kdo ho uci jezdit na kole. Na semenu nezalezi.
Příspěvek upraven 21.04.16 v 20:22
Jít dát zabít jedno své dítě, abych se hned začala snažit o druhé své dítě, které bude více vyhovovat? Ani za sto zlatých chlapů.
Rozhodně bych na potrat nešla. Krom toho myslím, že z toho co píšeš, není tak nereálné, že dítě je přítele.
Ze svého okolí znám podobný případ. Čekala dítě s jiným, její přítel se nakonec rozhodl ho přijmout za své, je zapsán v rodném listě…, ale vztah nevydržel a doteď jí to dává „sežrat“ ![]()
Jen tak mimochodem, rekla bych, ze terminove vychazi ditko na pritele ![]()