Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@terinka4444 píše:
No, zase jsme našlaitento ultrazvuk, ten je 4týdny těhotenství, mohl by být tak jako sttejný s tím zakladtelčiným
http://www.babyonline.cz/…ydnu/4-tyden
Mimochodem 4 + 0 je vidět toto embryo, myslí tím tedy 14 dní staré?
V tom 4.-5.tt neni videt embryo (natoz plod, tak se to nazyva az o hodne pozdeji), ale gestacni vacek, to je ten cerny flek na utz, embryo se v nem objevi na utz az pozdeji. Jak jsem jiz psala, zakladatelce ten gestacni vacek 11 mm vyhodnotil program na 4+1, ja mam identickou fotku s 11 mm a mam tam psano 4+6, pricemz jsem byla prokazatelne a na den presne 5+3. V tehle fazi to lita tak +- tyden, mne to treba za dva tydny poskocilo o tri a pul, takze zcela vyloucit nelze nic.
@ugluk píše:
V tom 4.-5.tt neni videt embryo (natoz plod, tak se to nazyva az o hodne pozdeji), ale gestacni vacek, to je ten cerny flek na utz, embryo se v nem objevi na utz az pozdeji. Jak jsem jiz psala, zakladatelce ten gestacni vacek 11 mm vyhodnotil program na 4+1, ja mam identickou fotku s 11 mm a mam tam psano 4+6, pricemz jsem byla prokazatelne a na den presne 5+3. V tehle fazi to lita tak +- tyden, mne to treba za dva tydny poskocilo o tri a pul, takze zcela vyloucit nelze nic.
Děkuji
Ano, tady na tomto ultrazvuku je embryo staré 14 dní (4.tt) a vidět je zatím pouze gestační váček.
Jasně - pokud byla ovulace až toho 13.3., tak by 29.3. bylo embryo staré teprve 16 dní. Jsem pako, omlouvám se
![]()
Ten UZ ukazuje 4+1, ale samozřejmě stačí o mm posunout a ukáže jinak..příště bude to měření určitě přesnější.
@Lamátko píše:
No ale pokud jí mudr řekla, že je to 4 tt tak myslela, že je staré 14 dní plus tedy klidně 6 dní ne?
4.týden je 3+0tt až 3+6tt. Otázkou je, co tím doktorka myslela. Pokud je na ultrazvuku gestační stáří 4+1tt je pátý týden těhotenství a třetí týden stáří plodu. Ví bůh. Prostě na další kontrole to bude muset na doktroku i s termínama vybalit a ona jí řekne. Protože v tomto období jsou dva týdny rozdílu velmi dobře poznat.
@Veve79 píše:
Ten UZ ukazuje 4+1, ale samozřejmě stačí o mm posunout a ukáže jinak..příště bude to měření určitě přesnější.
dobře, ale 4+1 nebo 6+1 je rozdíl jako v tom nálezu. 6+1 už je vidět plod, já 6+3 už srdeční akce. A aby to bylo od toho pána z 29.3.,tak by to muselo být těhotenství ( když vezmu v potaz až 5dnů přežití spermií)minimálně 5+6 a to je prostě rozdíl oproti tomu 4+1. Takže jí prostě nesedí ty datumy, vypadá to, že měla o 14 dnů posunutou ovulaci a vážně otěhotněla až s přítelem.
Možná sem úplnej de*il a uz se tady v těch prognozach ztrácim, ale sem 15tt tak to mam docela čerstve. Ja takový gestacni Vacek mela cca 5+4,s tim ze ale ja mela později ovulaci. Takze asi ano, na 4+neco je to adekvatni, spis bych si myslela ze ovulaci mela o malinko driv. Protoze 4+by znamenalo kolem termínu ms ne? 4.tydny starý plod to neni na 100% jelikož tam jeste ani žádný pludek neni a 8+uz je embryo plus srdicko.
Ano 4 plus neco malo po terminu menzes, tedy 4+0 vychazi na termin menzes
@Mylovemybaby víš co, tak to ber tak, jako že ti osud zařídil mít miminko.
Třeba by jsi se ho jinak s přítelem opravdu nedočkala. (pokud není jeho). Já bych se v tom nebabrala. Vzhledem k tvému věku i zdrav. stavu buď šťastná, že jsi otěhotněla. Miminko za to nemůže a kdyby jsi ho dala pryč, věř, že by jsi si to mohla vyčítat celý život.
Miminko si nech, chlapů můžeš mít za život ještě dost (pokud by se stalo, že tě přítel opustí), ale miminko už třeba nikdy mít nemusíš. ![]()
Muži naším životem tak nějak procházejí, buď to vyjde a zůstane nebo odejde a přijde nějaký další…dítě ti zůstává pořád. Rozhodni se sama. Třeba já bych měla jasno hned ![]()
Ve tvé situaci bych určitě na potrat nešla, na to jak jsi na tom zdravotně by mohlo být riziko že už nikdy neotěhotníš. I kdyby jsi s přítelem nebyla tak budeš mít to svoje vytoužené miminko ![]()