Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jednou sem tady sledovala podobnou diskuzi a otcem byl bohuzel milenec. Většinou to tak bývá, kdyz to dobu nejde doma pak staci jednou a je to. Příliš nerozumím proc ses s tim krátkodobým přítelem nechránila, ale morální hanby ted cítis asi dost ![]()
Možná to zní jako cliche, ale tatínkem neni ten kdo,,zaseje". Pokud to přítel vezme statečně, muze byt vse dobre.
Hlavne se ted netrap kdyz si těhotná, ono to nějak dopadne. Si statecna, ze si sla s pravdou ven.
Pokud dr. rekla, ze jsi ve 4.tt, dite je pritelovo (poceti nekdy kolem 15.3.), pokud ze jsi 4 tydny tehotna, tak je nejspis te prechodne znamosti (poceti o 14 dni drive). Pravdepodobne. Presnejsi bude ultrazvuk kolem 12. tydne, ale vzhledem k tomu,. jak blizko ta data k sobe jsou, jistotu da az DNA test po porodu.
Ve tve situaci bych na potrat nesla, neni ti dvacet a s diabetem na inzulinu taky nemas spoustu casu do ctyriceti. Pokud je jedinym problemem, ze dite mozna neni pritele, on je s tim srozumen a tys ho nijak nepodvedla, velmi rychle bych to zacala resit na diabetologii a byla velmi vdecna, ze se to podarilo.
Přesne jak říkáte… To male si nechám - popravdě jsem nad tim ani neuvažovala, ze bych to nakonec udelala jinak. Dite jsem si vazne moc prala, a po tech letech snažení jsem v nej ani nedoufala. Kdyz mi to paní doktorka rekla byla jsem moc šťastná, ale postupem casu přibývají i pochybnosti a me same, ale to je asi normalni, každá normalni matka preci chce pro sve dite jen to nejlepsi a tak to chci i ja.. Moc dekuji za Vaše názory.. Dost mi to pomohlo… I kdyz me rozhodnuti, uz je jasne delší dobu, tohle mi jen dodalo sílu a sebevědomí! A vzhledem k tomu, ze meho pritele znám a vim, ze je to skvělý clovek, budu jen doufat, ze me rozhodnuti podpoří a vsechno zvládneme, konecne jako rodina.
Nešla bych na potrat. Navíc se může stát, že přítel bude opravdu neplodný a nakonec se budeš pokoušet otěhotnět s pomocí dárcovských spermií při ivf. Takže dítě stejně nebude „jeho“. Jasně, vyhnala jsem tuhle úvahu do extrému, ale cesty (ironie) osudu jsou nevyzpytatelné ![]()
Ja temhle prispevkum nejak nerozumim… nefunguje vam vztah, rozchazite se, pak tehotnis s novym jen tak, mesic po rozchodu se starym - hele, slysela jsi nekdy o tom, ze je treba fajn toho chlapa bliz poznat, nez si to s nim das bez ochrany? Ze bys treba mohla - budes se divit- otehotnet?
Ja do tebe nerypu, ale chovas se trochu jako magor. A ted jsi v tom a ptas se, co mas delat? Predevsim dospet, a chovat se jako dospela baba a ne jako patnactileta pipina, co nevi, se kterym jit radsi na dyzu… promin, nemuzu si pomoct, ale do te situace jsi se dostala naprosto sama svymi rozhodnutimi, a ted se ptas ostatnich, jak se mas rozhodnout…
Nevime nic o tvem zazemi, financi situaci, jen o tom, ze s chlapama to delas blbe.
Za me - dite si nech, a zbytek bude na osudu.
@mmd píše:
Jen tak mimochodem, rekla bych, ze terminove vychazi ditko na pritele
to spíš ne tedy.
Jinak nejsem z těch co potrat hned odsoudí a kdyby prisla domu těhotná třeba ma 15 leta dcera tak by to pro me bylo to,,rozumnější " řešení. Na tvem miste by byl ale potrat sobeckost, každy musi nést za své činy následky.
No teda to je situace. Já bych si dítě nechala, navíc pokud, víš, že tě podrží rodina a nebudeš sama, kdyby náhodou přítel odešel. Dítě je to nejúžasnější v životě, ať už s partnerem nebo bez.
@ugluk no doktorka podle ultrazvuku rekla, ze je to 4tt ano fotku mam.
Pokud jsi 29.3. byla ve 4 tt podle utz, otěhotněla jsi někdy kolem 15.3… krom info o tvé nemoci by bylo fajn zjistit si něco i o téhotenství a chlapa bych kopla tak jako tak ono v době kdy jsi otěhotněla jste spolu nebyli, kdyby si tě nabrnknul už s děckem, odložila bys ho kvuli němu do klokánku? ![]()
11mm dutinku bez naznaku embrya ja mam z 5+3 (odpovidala 4+6, ale ja byla stopro 5+3), takze ciste tabulkove je to pritele, prakticky je ale mozna i ta nahodna znamost.
Nech si ho. Co když to pak nepůjde? Problém bude v příteli? To pak dítě mít vůbec nebudete? Protože např. adoptovaný by taky nebylo jeho? A hlavně holky tu píšou že je větší pravděpodobnost že bude přitela. Držím palce ať vám to vydrží s přítelem a prcekovi hodně štěstí ![]()
@Mylovemybaby píše:
Co se tyka mě, ja to male chci at s nim nebo bez nej, protoze presne jak říkáte, to male by nemělo odnést to, ze nevim s kym ho a mam. Co se tyka meho pritele, nedokazu si predstavit jak se cítí, ale podle me neni důležité kdo ho udelal ale kdo ho vychoval a dával mu lásku. Kolik lidi dnes vychovává jiny otec?! Dekuji za názor!
Dítě může být podle stáří obou, je to hraniční…Nicméně ono nikomu neublížilo a přesto mu jde o život
. Ty jsi nechráněným stykem zbytečně riskovala, tvůj mezivztah byl velmi krátký. A přítel? Z mého pohledu je jeho přístup sobecký a egiostický…
Jinak čí dítě je zjistíš až po porodu, pokud kvůli tomu nechceš jít na amniocentézu (což by ti asi rozumný lékař neschválil).
A jak se rozhodnout? Pominu - li morální hledisko, tak čistě pragmaticky je opravdu možné, že s tímto mužem už druhou šanci na početí nedostanete ![]()
Pokud je embryo staré 4.týdny, je bez pochyb přítelovo.
Já mám fotku ze 6.týdne, vše je trošku větší a bylo vidět, že bije srdíčko.
Chápej, těhotenství se počítá od prvního dne menstruace.
Takže v 6.týdnu těhotenství je samotné embryo staré teprve 4 týdny.
Proto dost záleží, co ti ta doktorka řekla. Jestli myslela 4 týdny stáří těhotenství (dítě přítelovo) nebo 4 týdny staré embryo (to by pak byl šestý týden těhotenství - dítě známosti).