Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Inak ak má zúbky vytrhane od včera, tak ho celá tá pusa pekne boli a ďasná budú taky natekle. Ešte by som pár dní počkala, ono to časom povolí a pusu otvorí a menšou bolesťou
Tak pokud mu to včera zašili, tak teď určitě stehy vytahovat nebudou. Mi je vytahovali po 6 týdnech a to už byla ta rána úplně zahojená a v klidu.
Ani to samotné vytahování cítit skoro nebylo… přišlo mi to jako kdyby si člověk tahal přes dáseň zubní nit. Z mé zkušenosti injekce na lokální anestezii se vůbec nevyplatí a bude ho bolet rozhodně víc než to vytahování stehů.
Do té doby to snad bude v pohodě a malý pusu otevře. Držím palce!
Mně teď nedávno stehy vytahovali a ani jsem o tom nevěděla. Fakt, vůbec nic. Až když zubarka položila nástroje jsem se s údivem ptala jestli je hotovo. Měla jsem je v puse asi 10 dní, preju ať to malý zvládne.
A je potreba tie steny určite vybrať? Ja som mala samprozpustne napríklad. Ale injekciu doktor určite poda, len na viacero miest a mňa trebárs injekcia boli viac než samotné vŕtanie zubu.
Este je možnosť analgosedace, ale kvôli stehom to asi neudelaju, je to predsa len zásah do organizmu.