Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ne a taky dost často jezdím pro benzín kde se při výjezdu platí u okénka z auta.
Vydávám. Ne na tankování, ale vždycky když jdu platit nebo vyzvednout balík.
Nevyndavám, ale chodím na benzínku, kdy po celou dobu vidím do auta a platit jdu, až když přede mnou nikdo není. Úkon doslova na minutu.
Když jedou obě děti 8 a 2, tak zůstávají v autě. Když jedu jen s mladší beru ji na placení s sebou. Chytla by hysterák, že jsem někam zmizela. Snažim se ale tankovat, když jedu sama.
Nevytahuji. Ani jako mimino jsem nevytahovala. A zamykám jak kdy. Někdy jo, někdy ne.
Tak vzhledem k tomu, že od pokladny na benzínce je na auto většinou vidět, nevidím jediný důvod, proč děti na tu minutu vyndávat z auta.
Většinou jsem je nevyndávala, trvalo by to třikrát tak dlouho a nechtěla jsem blokovat stojan … ale byl to pro mne pokaždé takový stres, že jsem se snažila jezdit tankovat bez nich nebo poslat muže.
@Platanka píše:
Inspirovala mě diskuse na fb - vyndáváte děti z auta, když zastavíte na benzínce, natankujete a jdete zaplatit?Vím, že děti se nikdy nesmí nechat v autě samotné, ale v téhle situaci je nevyndavam. Chápu, že když nechám dítě v autě na parkovišti a půjdu do samosky, můžu se zdržet, můžu to špatně odhadnout, můžu zapomenout, kde mám auto, můžu dostat náhle mrtvici a nikdo nebude vědět, že mám v autě děti… Ale co by se mělo stát, když nechám auto u stojanu a jdu zaplatit (20 m), to mě teda nenapadá.
Vyndáváte nebo ne?
Nevyndavam. Snažím se abych nemusela tankovat s dcerou za zády( ne vždycky mi to vyjde). Tak nějak všichni čekají na pistoli takže by uzcite někdo brzo ztropil humbuk.
Nikdy by ale dítě nenechala v autě když jdu na nákup a další věci.
Nevyndávám, mám čtyři, než bych je vyndala a pak nandala, tak je za mnou kolona čekajících
…tam kde na auto vidím, tam je nevyndávám.
Já vyndavam. Ale asi je to jen tím, že jsem zažila jak do stojícího auta na benzine napálil kamion, kterému selhany brzy. V autě tehdy nikdo nebyl, naštěstí, bylo dost pocuchane.
Vyndavam když jdu platit
Nevyndavam, a když spí, nechávám i klíček v zapalování, aby hrálo rádio a v těch vedrech šla klima. Vybírám si ale malé benzínky s malým provozem. Když jsem musela tankovat na velké, to jsem ji zamkla a že pán přede mnou si byl vsadit, dobít mobil a koupit bagetu, byla jsem ji asi 3× zkontrolovat, jestli je ok. Ale to byla velká benzina. Si pamatuju, jak náš táta uvařil stodvácu, a nás tenkrát asi 6 a 4 roky nechal v autě v létě a šel pro vodu na benzínu, byl pryč asi půl hodiny. To já jsem opatrnější ![]()