Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Syn 15 měsíční mi začal zvracet v autě. Když jezdil ve vajíčku tak nezvracel ale v nové autosedacče zvrací
na doporučení v lékárně jsme zkusili kinedril( menší ctvrtku ) i když malému nejsou 2 roky a stejně zvracel
jsem z toho docela špatná protože jezdit autem musíme
.
Nějaká osvědčená rada jak zamezit zvracení? 🙏
@Karmen23 píše:
Syn 15 měsíční mi začal zvracet v autě. Když jezdil ve vajíčku tak nezvracel ale v nové autosedacče zvracína doporučení v lékárně jsme zkusili kinedril( menší ctvrtku ) i když malému nejsou 2 roky a stejně zvracel
jsem z toho docela špatná protože jezdit autem musíme
.Nějaká osvědčená rada jak zamezit zvracení? 🙏
asi tě nepotěším, ale mně to zůstalo až do dospělosti. Jako dítě vždy kinedryl a když jsem mluvila, tak jsem musela zpívat
Nám to dělala prostřední, když byla malá. Vysledovala jsem, že to dělá, když před cestou pije mléko nebo jí něco mléčného. Tak pak vždy zvracela. Takže před cestou nic takového nedostávala. A byl klid od zvracení. Věkem to přestalo.
Mně je špatně dodnes. Syna to více méně přešlo. Ale musíme dodržovat režimová opatření - nic mléčného před cestou, větrat, nedívat se na mobil…
@JancaS84 píše:
Dát něco do okna ať nevidí ven.
To máš vyzkoušené? Podle mě to je totiž přesně naopak, koukat ven a sledovat pohyb krajiny je potřeba, aby mozek chápal, proč se tělo hýbe.
U nás začalo v podobném věku zvracet nejmladší dítko. Zatím jsem přišla jen na to, že existují speciální zvracecí pytlíky, do kterých se to dobře chytá ![]()
Napadá mně, jestli mu ten prášek dáváte včas-tj. hodinu před cestou, ať má čas začít účinkovat.
Jinak soucítím, u nás taky nepomohl vždy. Toho času co jsem už v životě strávila čištěním auta
Zlepšilo se to, když bylo malé 5…
Jinak jezdíš s ním vzadu, nebo vedle řidičem? Nepřetápíte auto?
Ono se to lidem vepředu kolikrát nezdá a vzadu je přitom vedro a vzduch tam stojí. Pomáhá nastavit klimošku, aby foukala co nejvíc dozadu, případně mít pootevřené okénko na straně, kde sedí dítě.
@Kryptozoo
Auto nepřetápíme, začal nám to dělat nedávno. Klimosku puštěnou máme. Asi zkusím nedávat jídlo ( mléčné ) před cestou. Snad to alespoň trosku pomůže 🙏
Moc děkuji za názory a za rady 🙏 zkusím mu před cestou taky nedávat nic mléčného a snad to taky trosku pomůže 🙏 příští pátek jedeme cca 160 km, tak to snad nějak zvládneme…
Nas malej taky zvracel, zkusili jsme zatemnit okna, aby videl jen pred sebe (jezdi v protismeru), nedavame mleko (jogurt, ani tvarohovou buchtu) a v lete hodne klimatizujeme, at ma vzadu vzduch. Loni jsme prali potah mockrat, letos (zaklepat) ani jednou. Mysleli jsme ze je to tim mlekem, ale nejspis to slutecne bylo spatnym vzduchem v lete. V zime totiz nezvracel vubec.
@Hibou píše:
To máš vyzkoušené? Podle mě to je totiž přesně naopak, koukat ven a sledovat pohyb krajiny je potřeba, aby mozek chápal, proč se tělo hýbe.U nás začalo v podobném věku zvracet nejmladší dítko. Zatím jsem přišla jen na to, že existují speciální zvracecí pytlíky, do kterých se to dobře chytá
Mám, radila mě to doktorka. Jezdili sme s plinou v okýnku. Oni právě jak nemají dovyvinuty střední ucho tak slyší zvuk jinak než obraz a z toho se jim dělá špatně. Viděla jsem o tom i nějaký dokument.
@Karmen23 dítě co nejvíc rozptýlit.. ale asi tě nepotěšim, mi zvraceli všichni a pomohl jen čas. A taky před cestou ne vodnatá jídla či hodně pití, ale spíš suché věci, jako např piškoty atd.. taky zpívame, povídáme si atd ![]()
@JancaS84 píše:
Dát něco do okna ať nevidí ven.
U nás naopak musí vidět ven..a soustředíme se na vzdálené cíle
když cuci na trávu a stromy kolem cesty, je to hned
![]()